تارخ انتشار: چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۱
کد خبر : 6809
چاپ خبر
بازدیدها: 219

آشنایی با هشت غذای نذری از عراق تا پاکستان

غذای نذری

کرج رسا: یکی از مرسوم‌ ترین رسم‌ های ماه محرم و صفر، پخش کردن غذای نذری است. پختن نذری هم فقط محدود به ایران و ما ایرانی‌ ها نمی‌شود بلکه خیلی از مسلمانان جهان در این ماه‌ ها رسم تهیه غذای نذری دارند.

به گزارش کرج رسا، در این مطلب به معرفی ۸ غذا از معروف‌ ترین نذری‌ های دنیا می‌پردازیم.

 قیمه نجفی عراق

قیمه نجفی جزو معروف‌ترین نذری‌های عاشورا و محبوب‌ترین غذاهای عراقی‌هاست. هرچند که اسم این غذا قیمه است و با برنج سرو می‌شود اما هیچ شباهتقیمه نجفی عراقی به خورش قیمه سیب‌زمینی ما ایرانی‌ها ندارد و اگر کسی اسمش را نداند، فکر می‌کند که ظرفی پر از گوشت‌کوبیده پیش رویش است!

این غذا سیب‌زمینی، لیمو عمانی و لپه ندارد به جای این مواد از گوشت، نخود، پیاز، رب گوجه‌فرنگی، گرد لیمو، زعفران، پودر یا عرق هل، نمک، زردچوبه و دارچین برای تهیه آن استفاده می‌شود.

مهم‌ترین تفاوت این قیمه با قیمه ما این است که گوشت بیشتری دارد و تمام مواد آن را پس از پختن، می‌کوبند یا چرخ می‌کنند. به همین دلیل هم قیمه نجفی ظاهری شبیه به گوشت‌کوبیده ایرانی دارد. معمولاً صدها هزار پرس قیمه نجفی در روزهای عاشورا و تاسوعا در میان عزاداران در عراق پخش می‌شود.

دیگچه افغانستان

دیگچه جزو معروف‌ترین نذری‌های افغانستان و تقریباً شبیه به شیربرنج خودمان است اما غلظت آن از شیربرنج کمی بیشتر است. مردم افغانستان این نذری را در چهارشنبه‌های ماه صفر می‌پزند و آن را در میان عزاداران پخش می‌کنند. آن‌ها این نذری را به نیت فراوان شدن رزق و روزی، سلامت و فرزنددار شدن تهیه می‌کنند و اعتقاد دارند که حضرت فاطمه(س) چنین غذایی را زیاد می‌پخته است.

پختن و پخش دیگچه بیشتر در سومین و آخرین چهارشنبه ماه صفر در افغانستان مرسوم است. افغان‌ها اعتقاد دارند که اگر دیگچه را در ظرف‌های بزرگ مسی بپزند، قطعاً عطر و طعم بهتر و مطلوب‌تری خواهد داشت. این غذای نذری ترکیبی از برنج، آب، شیر، روغن جامد، گلاب، عرق هل، خلال بادام، خلال پسته و نمک است و طرفداران زیادی در میان تمام افغان‌ها دارد.

آش عاشوره ترکیه

در ترکیه غذاهای مختلفآش عاشوره ترکیهی به عنوان نذری در ماه محرم پخش می‌شود که یکی از معروف‌ترین آن‌ها، آش عاشوره است. معمولاً این آش در روزهای دهم تا پانزدهم محرم پخته و در میان مردم پخش می‌شود.

برخی از ترک‌ها معتقدند که علت پخش آش عاشوره در این تاریخ، احترام به امام حسین(ع) از روز اول تا شب هفتم شهادت ایشان است.

این آش ترکیبی از گندم پوست‌کنده، لوبیا سفید، نخود، آب، شکر، انجیر خشک، آلو قیسی، خلال بادام، کشمش، مویز،‌ پسته، نشاسته، گلاب و نمک است. عاشوره آشی بسیار سنگین و مقوی است و در میان ترکیه‌ای‌ها به نام آش هفت‌رنگ هم معروف است.

چکدرمه ترکمنستان

اصل غذا بر این است که هیچ ادویه‌ای به آن اضافه نشود. چکدرمه که بسیار خوشمزه است، می‌تواند به عنوان غذایی جدید سر سفره ایرانی‌ها هم بیاید.

این غذا که چیزی شبیه به چلو گوشت ما ایرانی‌هاست، با ترکیبی از برنج، گوشت گوساله، پیاز، روغن، رب گوجه‌فرنگی، نمک و آب پخته می‌شود و جزو اصلی‌ترین نذری‌های پخش‌شده در روز عاشورا و تاسوعا در میان عزاداران حسینی در ترکمنستان است.

حلیم اندونزی

مسلمانان اندونزی از روز اول تا دهم محرم را به عزاداری می‌پردازند و در بیشتر این روزها،

حلیمی درست شبیه به حلیم خودمان می‌پزند و با نان در میان عزاداران پخش می‌کنند.

برخی از اندونزیایی‌ها، این حلیم را شور و برخی آن را شیرین می‌خورند.

آن‌ها بیشتر از گوشت سفید برای تهیه حلیم استفاده می‌کنند.

کباب هندی

هندی‌ها مراسم عزاداری عاشورا را با شور و حرارت بسیار زیادی برگزار می‌کنند.

نذر کردن و نذری دادن هم جزو سنت‌های مرسوم آن‌هاست.

در ۱۰ روز اول محرم در هند، نذری‌های مختلفی از جمله نان و شیر یا نان و کباب هندی بین مردم پخش می‌شود.

آن‌ها نان و شیر را بیشتر در روز شهادت حضرت علی‌اصغر(ع) توزیع می‌کنند و نان و کباب را هم ثروتمندان هند به عنوان نذری در روز عاشورا و تاسوعا می‌دهند.

خورش مرغ و زیتون لبنان

این خورش که همراه با برنج سرو می‌شود، جزو محبوب‌ترین غذاهای لبنانی‌هاست که پختن و تقسیم کردن آن در میان اهل محل یا عزاداران حسینی در روز عاشورا، رواج دارد.

خورش «مرغ و زیتون» با مرغ، پیاز،‌ سیر، زیره سیاه، زردچوبه، آب مرغ، روغن زیتون، فلفل دلمه‌ای، زیتون بدون هسته، زعفران، جعفری و فلفل سیاه پخته می‌شود.

معمولاً از مرغ بدون استخوان برای تهیه این غذای نذری استفاده می‌شود.

حلوای هویج پاکستان

برخلاف بسیاری از شهرها و کشورهای مختلف که نوعی غذا برای نذری دادن در روزهای عاشورا و تاسوعا انتخاب می‌کنند، پاکستانی‌ها نوعی حلوای محلی در این ایام می‌پزند.

حلوای پاکستانی به هیچ‌وجه شبیه حلواهایی که ما می‌پزیم، نیست و برای تهیه آن از هویج رنده شده، شیر، خامه، کره و شکر استفاده می‌کنند.

این حلوا بعد از سرد شدن، دسر بسیار خوشمزه‌ای است و می‌توان در تهیه آن به جای شکر، از عسل هم استفاده کرد.

 

 

 

منبع: همشهری

 

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

کرج رسا
آخرین اخبار
داعش دومین هتل بزرگ موصل را منفجر کرد
داعش دومین هتل بزرگ موصل را منفجر کرد
1
قصه شب؛ رادیو کرج رسا / بیلی و آتشنشان مهربون
عیدی امسال کارکنان دولت چقدر است؟
عیدی امسال کارکنان دولت چقدر است؟
تاکسی کرج
عکس خبر؛ راننده تاکسی بامعرفت در کرج
مصرف برق
چگونه هزینه برق مصرفی خود را کاهش دهیم
قاتل خاموش در چمستان جان یک مرد را گرفت
قاتل خاموش در چمستان جان یک مرد را گرفت
بمب‌افکن‌های دور پرواز روسیه
حمله بمب افکن های راهبردی روس به داعش در دیرالزور
وزیر اطلاعات پلاسکو
تاکنون به مورد مشکوکی در حادثه پلاسکو نرسیده ایم/ با شایعه پراکنان برخورد می‌شود
جزئیات تسهیلات ۳۰۰ میلیونی به کسبه پلاسکو
جزئیات تسهیلات ۳۰۰ میلیونی به کسبه پلاسکو
20 هزار هکتار از اراضی بیابانی البرز آماده احداث مزرعه خورشیدی
۲۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی البرز آماده احداث مزرعه خورشیدی
روحی یزدی
دهه فجر سال جاری زمینه ساز حضور مردم در انتخابات ۹۶
امشب؛ آخرین مهلت ثبت‌نام تکمیل ظرفیت ارشد و دکتری دانشگاه آزاد
امشب؛ آخرین مهلت ثبت‌نام تکمیل ظرفیت ارشد و دکتری دانشگاه آزاد
ویدیو؛ هدیه همسر ترامپ، اوباما را گیج کرد!
ویدیو؛ هدیه همسر ترامپ، اوباما را گیج کرد!
فواید شگفت انگیر روغن جوانه گندم
فواید شگفت انگیر روغن جوانه گندم
"ایران جابجایی پایتخت را بررسی کند"
ایران جابجایی پایتخت را بررسی کند
وزش باد نسبتا' شدید و ادامه بارش برف و باران در البرز
وزش باد نسبتا شدید و ادامه بارش برف و باران در البرز
مرگ مشكوك زن و شوهر و يك مرد در حادثه آتش سوزي
مرگ مشکوک زن و شوهر به همراه یک مرد در حادثه آتش سوزی
کولیوند
نمایندگان کرج در مجلس از هیچ لیست انتخاباتی در شوراها حمایت نمی‌کنند
مرهم سوخنگی
۶ درمان خانگی سوختگی در آشپزخانه
کشف يک هزار و 600 قطعه ماهي فاسد از يک شرکت توليد مواد غذايي
کشف ۱۶۰۰ قطعه ماهی فاسد در البرز + عکس