تارخ انتشار: یکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۲
کد خبر : 16409
چاپ خبر

آشنایی با ۵ گنج آشپزخانه

طب سنتی 1

کرج رسا: ادویه‌ ها جزو طعم‌ دهنده‌ های پرکاربرد در آشپزخانه ما ایرانی‌ها هستند. کمتر غذایی را می‌توان یافت که حداقل یک تا ۲ نوع ادویه در آن به کار نرفته باشد. اصلاً غذاهای ایرانی با این ادویه‌ ها عطر و طعم پیدا می‌کنند.

به گزارش کرج رسا، در این مطلب به نقد و بررسی پرمصرف‌ ترین انواع ادویه‌ ها پرداخته‌ ایم. با ما همراه باشید.

دارچین علیه اضطراب

* دارچین، پوست خشک‌شده شاخه‌های نوعی درخت بومی هند است. این ادویه خوش‌عطر، طبع گرم و خشکی دارد.

* شادی‌ آور، آرام‌ بخش، تقویت‌ کننده کبد و قلب، کاهنده قندخون، برطرف‌ کننده بوی بد دهان، ادرار آور و قاعده‌ آور است. می‌تواند جلوی اسهال را بگیرد،‌ فشارخون را کاهش بدهد، گرفتگی‌ های عضلانی را تا حدی از بین ببرد، تب را پایین بیاورد و یک آنتی‌ هیستامین خوب و طبیعی هم محسوب شود.

* خانم‌های باردار، شیرده و افراد مبتلا به زخم‌ها و ناراحتی‌های گوارشی باید در مورد میزان مصرف دارچین با پزشک خود مشورت کنند زیرا زیاده‌روی در مصرف این ادویه می‌تواند برای برخی از افراد، تپش قلب، تعریق و حساسیت را به دنبال داشته باشد. در ضمن، مصرف بیش از حد دارچین به افرادی با مزاج گرم نیز توصیه نمی‌شود.

یادآوری: بهتر است چوب درسته و پودرنشده دارچین را به چای یا غذاهای خود اضافه و کمی پیش از سرو غذا، چوب را از ظرف غذا خارج کنید. جوشیدن چوب دارچین بیشتر از ۱۵- ۱۰ دقیقه داخل چای یا غذا توصیه نمی‌شود چون می‌تواند باعث تلخ شدن آن شود.

زعفران علیه افسردگی

* این ادویه بسیار خوش‌عطر و رنگ، جزو ادویه‌های نشاط‌آور است و باعث بهبود خلق‌وخو می‌شود.

* زعفران میل جنسی را تقویت می‌کند، ادرارآور و قاعده‌آور است، پوست را شاداب و قلب و کبد را تقویت می‌کند، بوی بد دهان را از بین می‌برد و در درمان افسردگی کاربرد دارد. در ضمن، آرام‌بخش و خواب‌آور هم است، تب و تهوع را تخفیف و قدرت حافظه را افزایش می‌دهد، فشار و چربی‌خون را کم می‌کند و ضدنفخ خوبی نیز محسوب می‌شود.

یادآوری: زعفران را باید برای حفظ عطر، طعم و رنگ منحصربه‌فرد آن، حدود ۳-۲ دقیقه پیش از پایان پخت به غذا اضافه کرد و آن را در جای خشک و خنک نگه داشت.

زردچوبه علیه کبد چرب

* زردچوبه که در اصطلاح عامیانه به آن زرچوبه می‌گویند، جزو ادویه‌های پرخاصیتی است که مصرف ۳ تا ۴ گرم از آن در روز می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد.زردچوبه

* مصرف این ادویه پرکاربرد، به دلیل تقویت کبد و خاصیت سم‌زدایی به افراد مبتلا به هپاتیت و کبد چرب توصیه می‌شود.

* زردچوبه، ضدنفخ و ضدگرفتگی عضلات، به خصوص عضلات شکم بعد از صرف غذا یا در زمان عادت ماهیانه است.

یادآوری: زردچوبه قابلیت جذب رطوبت بسیار بالایی دارد بنابراین باید در جای کاملا خشک و خنک و در ظرف‌های کاملا دربسته نگهداری شود. این ادویه پرخاصیت، حاوی ترکیب‌هایی فنولی و حساس به حرارت است بنابراین توصیه می‌شود برای پیشگیری از هدر رفتن خواصش، این ادویه را ۵ تا ۱۰ ثانیه در مقدار کمی روغن تفت بدهید و ۱۰ دقیقه پیش از پایان زمان پخت، آن را به غذا اضافه کنید.

فلفل علیه چاقی

* فلفل، طبع گرمی دارد و می‌تواند تا اندازه‌ای باعث افزایش سوخت‌وساز بدن هم شود. به همین دلیل خیلی از ما بعد از خوردن غذاهای تند و حاوی فلفل، احساس گرما و گرگرفتگی می‌کنیم.

* استفاده از فلفل سیاه یا قرمز یا مصرف غذاهای حاوی آن‌ها، باعث تحریک معده و دستگاه گوارش می‌شود بنابراین بهتر است افراد مبتلا به زخم‌های گوارشی، ورم ‌معده یا ریفلاکس، قید خوردن این ۲ ادویه تند و آتشین را بزنند.

* مصرف حجم متعادلی از فلفل سیاه یا قرمز به افراد دچار اضافه‌وزن برای افزایش متابولیسم بدن آن‌ها در کنار رعایت رژیم غذایی و ورزش توصیه می‌شود.

یادآوری: بهتر است برای حفظ عطر و طعم فلفل سیاه، آن را به صورت دانه‌های درسته از عطاری‌ها یا فروشگاه‌های مواد غذایی تهیه و خودتان به اندازه نیاز روزانه خانواده، این دانه‌ها را بکوبید یا آسیاب کنید. در ضمن، فلفل‌ها مانند زردچوبه، بوی خامی ندارند و برای حفظ خاصیت آن‌ها، می‌توان حدود ۱۵-۱۰ دقیقه پیش از پایان زمان پخت، آن‌ها را به غذا اضافه کرد.

پودر سیر علیه فشارخون

* سیر یکی از گیاهان دارویی بسیار پرخاصیت است که می‌تواند به کاهش و تنظیم فشارخون، کاهش غلظت خون، کاهش کلسترول خون و تقویت کبد کمک کند.

* سیر حاوی ویتامین‌های A،B و C است و به هضم غذا کمک می‌کند. بیشتر این خواص، در سیر تازه و بودار پیدا می‌شوند و پودر کردن آن، تا حد زیادی خواصش را هم از بین می‌برد.

یادآوری: اگر شما جزو طرفداران ادویه پودر سیر هستید و می‌خواهید کمی از خاصیت‌های سیر هم با مصرف پودر سیر به بدنتان برسد، باید خودتان سیر را با پوسته رویی آن خشک کنید و درست پیش از مصرف، مقداری از سیر خشک‌شده را آسیاب و در مراحل پایانی پخت، به غذایتان اضافه کنید.

 

 

 

 

همشهری

 

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

مجتمع فنی تهران شعبه البرز
آخرین اخبار
social-5905327-0
چالش خوردن مواد شوینده مد این روزهای جوانان غربی!
57626254
نوسانات ارز بلند مدت نخواهد بود/ امیدوارم نهادهای عمومی از بنگاه داری دست بردارند
634984339544354756
شکایت نیروی انتظامی از شهرداری تهران
چای بنوشید تا خلاق شوید!
چای بنوشید تا خلاق شوید!
ایران چگونه به سلطه ژاپن در فوتبال آسیا خاتمه داد؟
دیدار دوستانه ایران و تونس قبل از جام‌جهانی
جشنواره گل بارسلونا در خانه بتیس
جشنواره گل بارسلونا در خانه بتیس
آبریزش و گرفتگی بینی مهمترین علامت سینوزیت
آبریزش و گرفتگی بینی مهمترین علامت سینوزیت
آیا نوکیا قصد ارائه موبایلی با دوربین 5 گانه را دارد؟ + عکس
آیا نوکیا قصد ارائه موبایلی با دوربین ۵ گانه را دارد؟ + عکس
پلی استیشن 5؛ از قدرت سخت افزاری تا تاریخ عرضه + عکس
پلی استیشن ۵؛ از قدرت سخت افزاری تا تاریخ عرضه + عکس
لباس‌های بی‌طرفانه ورزشکاران روسیه در المپیک زمستانی! +عکس
لباس‌های بی‌طرفانه ورزشکاران روسیه در المپیک زمستانی!
راه رفتـن با زانوهای پرآب
راه رفتـن با زانوهای پرآب
استخراج ارز دیجیتال با سخت افزار بازدیدکنندگان از وب‌سایت‌ها + عکس
استخراج ارز دیجیتال با سخت افزار بازدیدکنندگان از وب‌سایت‌ها + عکس
شوخی رونالدو با مسی در رختکن
شوخی رونالدو با مسی در رختکن
چرا دچار فشار خون می‌شویم؟
چرا دچار فشار خون می‌شویم؟
636522231488916275
جزئیات واردات «آیفون» توسط تامین اجتماعی
636293659337418843
ماجرای زیرگرفتن یک خانم توسط ماشین پلیس
635133855999397782
نحوه تعویض و دریافت کارت شناسایی ملی هوشمند
636522199971960242
جنگنده‌های ترکیه از کجا به کُردها حمله می‌کنند؟ + عکس
2007648
حمله سه هزار میمون به دو روستا در تایلند + عکس
1372152
واردات شراب در عربستان سعودی آزاد شد
%u0637%u0631%u0627%u062D%u06CC %u0633%u0627%u06CC%u062A
طراحی سایتسئوفروش ویلا و اجاره ویلاسرویس و تعمیر کولر گازیاجاره ویلافروش ویلافروش ویلا