تارخ انتشار: دوشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۲
کد خبر : 49457
چاپ خبر

تکرار روایت تلخ شعله های آتش در مزارع کشاورزی کرج + عکس

DSC_2590[1]

همه ساله در فصل تابستان و فرارسیدن زمان برداشت محصولات کشاورزی، شاهد هستیم بعضی از کشاورزان با هدف از بین بردن علف های هرز باقیمانده در مزارع و … اقدام به سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی می کنند که علیرغم ایجاد آلودگی های زیست محیطی و آسیب با بافت خاک، چهره ای نازیبا به طبیعت خواهد داد.

به گزارش کرج رسا، همه ساله در فصل تابستان و فرارسیدن زمان برداشت محصولات کشاورزی، شاهد هستیم بعضی از کشاورزان با هدف از بین بردن علف های هرز باقیمانده در مزارع ، از بین بردن آفات گیاهی ، جلوگیری از ایجاد محیط مناسب برای تکثیر این آفات و ایجادسهولت بیشتر در عملیات کاشت و داشت و برای آماده کردن زمینهای کشاورزی خود برای کشت دوم ، اقدام به سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی می کنند که علیرغم ایجاد آلودگی های زیست محیطی و اسیب با بافت خاک، چهره ای نازیبا به طبیعت خواهد داد.

تحقیقات نشان داده است که بقایای گیاهی یک منبع تجدیدپذیر طبیعی و مهم و سرشار از مواد مغذی گیاهی بوده که می تواند برای اصلاح خاک و بهبود تغذیه گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.سوزاندن بقایای گیاهی عامل تخریب شدید مواد مغذی در سطح خاک ،از بین رفتن میکرو ارگانیسمهای مفید خاک و افزایش گازهای گلخانه‌‌ای و گرم شدن کره زمین و بطور کلی سوزاندن بقایای محصولات باعث از بین رفتن خاک زراعی می‌شود که برای تشکیل یک سانتی‌متر مربع آن ۸۰ تا ۱۲۰ سال زمان لازم است، از سوی دیگر با سوزاندن مزارع، خاک زراعی به شدت کاهش می‌یابد و تولید محصول در فصول دیگر سال با کاهش شدیدی مواجه خواهد شد.

 

 

1

 

 

غلط بودن این روش زمانی نمایان تر می شود که ۷۰ درصد مواد آلی خاک را بقایای گیاهی تشکیل داده و سوزاندن بقایای گیاهی، موجب کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه ها، کاهش ظرفیت نگهداری آب درخاک، کاهش راندمان مصرف آب، کاهش نفوذ پذیری خاک و کاهش فعالیت میکروارگانیسم های خاک می شود. با هر آتش سوزی، مقداری از خاک سطحی، ارزش حیاتی خود را از دست می دهد و به مرور باعث از بین رفتن ارزش زراعی خاک شده و آلودگی زیست محیطی از جمله آلودگی هوا را به دنبال خواهد داشت.

حکیمی معاون اداره کل و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرج در این مورد اظهار داشت: با سوزاندن چند مزرعه کشاورزی کنار هم، خاکستر و دودهای ناشی از آن در بیشتر اوقات فضای مسکونی روستایی یا شهری همجوار را در بر می گیرد و همه ما شاهد بروز مشکلات ناشی از آن به صورت بروز انواع حساسیتها، مشکلات تنفسی، آلودگی هوا و در نتیجه نارضایتی عمومی از این موضوع خواهیم بود.متاسفانه به رغم اعلام ممنوعیت سوزاندن بقایای محصولات گیاهی در مزارع و تاثیرات مخرب آن بر خاک و آلودگی هوا اما، این روش همچنان در استان البرز و برخی دیگر از استانها، ادامه دارد.

 

 

3

 

 

این کشاورزان در اثر ناآگاهی، سهل انگاری و عدم اطلاع از اثرات سوء زیست محیطی، اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی محصولات کشاورزی می کنندو آنچه در این موضوع حائز اهمیت میباشد، لزوم آگاهی بخشی کشاورزان از این روش غلط و مردود است و البته از طریق آموزش واطلاع رسانی توسط کارشناسان جهاد کشاورزی و با برگزاری دوره های آموزشی ویژه کشاورزان و مزرعه داران، میتوان از ادامه این روند پیشگیری نمود.

 

 

2

 

 

حکیمی ضمن تاکید بر ضرورت اجرای دستورالعمل مدیریت بهینه پسماندهای کشاورزی از جمله گندم در مزارع تصریح کرد : بر اساس ماده ۱۱ قانون مدیریت پسماند، نظارت بر اجرای ضوابط و روشهای مصوب در زمینه مدیریت پسماند های کشاورزی به عهده سازمان جهاد کشاورزی خواهد بود و با بهره گیری از روشهای جایگزین ، غیر مخرب و همچنین اعمال مدیریت صحیح پسماندهای محصولات زراعی از جمله گندم (کاه و کلش) می توان نقش مهمی رادر حفظ محیط زیست و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه ایفاء نمود.

وی تاکید کرد: بر اساس قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا، قانون مدیریت پسماندها و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، اقدام به هر عملی که موجب الودگی هوا شود و سلامت ساکنان را به خطر اندازد، تخلف تلقی شده و بر اساس قانون با متخلفان برخورد خواهد شد.

 

 

 

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

مجتمع فنی تهران شعبه البرز
آخرین اخبار
%u0637%u0631%u0627%u062D%u06CC %u0633%u0627%u06CC%u062A
طراحی سایتسئوسرویس و تعمیر کولر گازی