تارخ انتشار: یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷
کد خبر : 35873
چاپ خبر
بازدیدها: 831

دلیل اصلی بی مزگی غذاهای هواپیما کشف شد!

غذا

کرج رسا: پژوهش جدید محققان به بررسی دلیل بد بودن مزه غذاها در سفرهای هوایی پرداخته است.

 به گزارش کرج رسا، غذاهای ارائه شده در سفرهای هوایی هر چقدر هم که برای آنها زحمت کشیده شده باشد، باز هم به مذاق انسان خوش نمی‌آید و اکنون محققان مقصر آن را غدد چشایی معرفی کرده‌اند.

به گفته گرانت میکلز، آشپز اجرایی برنامه توسعه آشپزی سرآشپز آسمان LSG لوفت‌هانزا، در ارتفاع ۳۵ هزار پایی، اولین چیزی که از دست می‌رود، حس چشایی است.

بنظر می‌رسد که هر نوع غذا از ماهی و گوشت گرفته تا انواع پاستا، در هوا طعمی بی‌مزه‌تر از زمین دارند.

یافته‌های میکلز از پژوهش دانشمندان موسسه فرانهوفر آلمان پشتیبانی می‌کند که مواد غذایی را در سطح دریا و شرایط تحت فشار آزمایش می‌کردند.

این آزمایش نشان داد که جو کابین در کنار هوای خشک درون اطاقک هواپیما، باعث بی‌حس شدن غدد چشایی می‌شود که مشابه حالت سرماخوردگی است.

در این حالت، درک مسافران از شوری و شیرینی تا ۳۰ درصد در ارتفاع بالا کاهش می‌یابد.

کاهش رطوبت در کابین همچنین بینی را خشک کرده و حسگرهای عطر و طعم را که برای چشیدن بوی افزودنی‌ها یا غذا ضروری هستند، بی‌حس می‌کند.

میکلز از طراحی یک نمایه عطر و طعم برای متعادل کردن چهار حس چشایی شیرینی، ترشی، شوری و تلخی خبر داد اما خاطرنشان کرد این مزه «خوش‌طعم» است که جزء اصلی طعم مناسب غذاهای هواپیمایی است.

این پژوهش در پی تحقیقات دیگری بوده که بر اساس آن، نوع صدایی که انسان در درون کابین هواپیما در معرض آن قرار دارد، بر غدد چشایی تاثیر گذاشته، حس شوری و شیرینی را کاهش و حس تردی را افزایش می‌دهد.

 

 

ایسنا

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

کرج رسا
آخرین اخبار
قتل 1
قتل مادر ۳۳ ساله به دست فرزندش
فرماندار ساوجبلاغ:تبلیغات زودهنگام انتخاباتی درفضای مجازی رصد می شود
تبلیغات زودهنگام انتخاباتی در فضای مجازی رصد می شود
دستگیری اعضای باند سرقت خودرو درالبرز
دستگیری اعضای باند سرقت خودرو در باغستان کرج
3
چشمک ایران به روسیه با عبور از دیوار چین
2
تهران و مسکو ۱۴ سند همکاری امضا کردند
1
روسیه می‌تواند از پایگاه‌های نظامی ایران برای علیه تروریسم در سوریه «به صورت موردی» استفاده کند
2
دکترای افتخاری دانشگاه دولتی مسکو به روحانی اعطا شد
13
تصاویری از جاده ی الموت، قلعه ی الموت و دریاچه ی اوان
پاسخ قاسمی به سخنان معاون رییس جمهور آمریکا
پاسخ قاسمی به سخنان معاون رییس جمهور آمریکا
خواص دارویی «کیوی» و مضرات آن
خواص دارویی «کیوی» و مضرات آن
کاراته
اعزام دو کاراته کای البرزی به لیگ جهانی امارات
2
جلوگیری از خروج ارز با تولید ۴۵ هزار دز مالئین در موسسه رازی
انتخابات 8
رقابت در انتخابات کدام شوراهای شهر و روستای کشور بیشتر است؟
خط تولید
ضرورت تمرکز بر طراحی و تولید خودروی ملی
کره شمالی یک آزمایش موشکی جدید انجام داد
کره شمالی یک آزمایش موشکی جدید انجام داد
اعلام شرایط اعزام به حج تمتع امسال/ثبت نام از دهه سوم فروردین
اعلام شرایط اعزام به حج تمتع امسال/ثبت نام از دهه سوم فروردین
5
گزارش تصویری؛ محور کرج چالوس با ترافیک سنگین روبرو است
کشف دو پیکر جدید/ شمار قربانیان پلاسکو 5 تن شد
نگاه قانون به تلخ‌ترین حادثه سال ۹۵
ریزش کوه
ریزش سنگ از کوه در جاده هراز ۶ مصدوم برجای گذاشت
به گزارش ایسنا، نرگس کلباسی در توئیت خود از تلاش‌های خستگی‌ناپذیر محمدجواد ظریف در راستای کمک به وی و همچنین از حسن نوریان (سر کنسول ایران در حیدرآباد)  به خاطر کمک‌هایش و همچنین تلاشش جهت تحقق عدالت در ارتباط با پرونده او تشکر کرده است.

این بانوی نیکوکار ایرانی در پایان از ملت ایران نیز به خاطر حمایتی که از وی در طول این مدت داشته‌اند ، قدردانی کرده است.

به گزارش ایسنا، صبح شنبه، نرگس کلباسی در کانال تلگرام خود نوشت: دقایقی پیش حکم دادگاه تجدید نظر در شهر رایاگادا در مورد پرونده من اعلام و از همه اتهامات وارده تبرئه شده و بی‌گناه شناخته شدم.

در همان روز محمدجواد ظریف در صفحه اینستاگرام خود به نرگس کلباسی به خاطر تبرئه شدنش تبریک گفت.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در گفت‌وگویی با ایسنا ضمن ابراز خرسندی از تبرئه این بانوی نیکوکار در روزهای آغازین سال ۱۳۹۶ گفت: از اینکه تلاش‌های بی‌وقفۀ دستگاه دیپلماسی کشور و در رأس آن شخص وزیر امور خارجه آقای دکتر ظریف، به ثمر نشست و خانم نرگس کلباسی از تمامی اتهامات وارده تبرئه شد ، خوشحال هستم.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان اضافه کرد: در کنار تلاش‌های دیپلماتیک، پیگیری‌ها وحمایت‌های مردمی نیز بسیار موثر و کارساز بود.
تشکر نرگس کلباسی از ظریف و ملت ایران