دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران اعلام کرد که بیش از ۸۵ درصد روغنهای سویا در ایران تراریخته هستند و ۹۰ درصد کشورهای دنیا نیز از محصولات تراریخته استفاده میکنند.
به گزارش کرج رسا، امیرهوشنگ بیرشک در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه روغن سویا، آفتابگردان، پالم و کلزا بیشترین روغنهای نباتی مصرفی در ایران هستند، گفت: روغن سویا تنها روغن تراریخته است که از مبادی جنوبی وارد ایران میشود و روغنهای پالم، آفتابگردان و کلزا روغنهایی هستند که تراریخته نبوده و به جز پالم، باقی روغنها از مبادی شمالی کشور وارد میشوند.
بیش از ۸۵ درصد روغن سویا موجود در ایران تراریخته است
وی تصریح کرد: بیش از ۸۵ درصد روغنهای سویا در ایران تراریخته هستند و ۹۰ درصد کشورهای دنیا نیز ازمحصولات تراریخته استفاده میکنند. در مورد سلامت محصولات تراریخته هم میتوان گفت این محصولات از سلامت کافی برخوردارند و هنوز دلایلی قطعی برای ناسالم بودن محصولات تراریخته وجود ندارد.
به گفته وی، روی تمام محصولات روغن نباتی که از روغن تراریخته استفاده میشود، برچسب “تغییر ژنتیک یافته” درج شده است.
روغن آفتابگردان بیشترین روغن مصرفی در ایران
وی با بیان اینکه روغن آفتابگردان بیشترین میزان مصرف را در ایران به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: روغنهای آفتابگردان به هیچ وجه تراریخته نبوده و عمدتا از مبادی شمالی کشور وارد شده و در گمرکها نیز مورد آزمایش قرار میگیرد.
بیش از ۹۵ درصد روغن کلزا در داخل تولید میشود
دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران اضافه کرد: بیش از ۹۵ درصد روغن کلزایی که در داخل مصرف میشود، از دانههای کلزای داخلی است؛ زیرا در چند سال اخیر کشت دانههای کلزا افزایش چشمگیری داشته است و در این امر خودکفا هستیم.
روغنهای پالم ۱۰۰ درصد وارداتی است
بیرشک با اشاره به اینکه روغنهای پالم ۱۰۰ درصد وارداتی و غیرپالم هستند، اظهار کرد: روغن پالم در فرمولاسیون روغن سرخکردنی استفاده میشود و این روغن به صورت مستقیم و ۱۰۰ درصد خالص عرضه نمیشود. استفاده از روغن پالم در روغن سرخ کردنی مقاومت آن را به حرارت بالا میبرد و این روغن را برای سرخ کردن مناسب میکند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از روغنهای پالم خطری برای سلامتی مردم دارد یا خیر، گفت: از روغن پالم نباید به صورت مستقیم استفاده شود. متاسفانه برخی مواقع از روغن پالم نابهجا استفاده میشود. این روغن برای پخت و پز مناسب نیست و مخصوص سرخ کردنی است و مصرف زیاد آن مانند هر کالایی میتواند آسیبرسان باشد.
آخرین اخبار
پربیننده ترین های
-
رفع مشکل یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی کشور توسط دستگاه قضایی اشتهارد
رفع مشکل یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی کشور توسط دستگاه قضایی اشتهارد
-
بستنی سنتی ایرانی در جایگاه نخست برترین دسرهای سرد جهان
بستنی سنتی ایرانی در جایگاه نخست برترین دسرهای سرد جهان
-
تصاویر | بازداشت یک سارق با پوشش پلیس؛ خالکوبی های عجیب متهمان را ببینید
تصاویر | بازداشت یک سارق با پوشش پلیس؛ خالکوبی های عجیب متهمان را ببینید
-
سامانه تندری همراه با باد شدید چهارشنبه در البرز فعال می شود
سامانه تندری همراه با باد شدید چهارشنبه در البرز فعال می شود
-
باردار شدن دختر دبیرستانی از شیطان! | به من قول ازدواج داد و …
باردار شدن دختر دبیرستانی از شیطان! | به من قول ازدواج داد و …
-
راه اندازی “مزایده تمبر” با محوریت موزه تمبر یکتا در استان البرز
راه اندازی “مزایده تمبر” با محوریت موزه تمبر یکتا در استان البرز
-
علی آبادی به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت معرفی میشود
علی آبادی به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت معرفی میشود
-
معاون رییس جمهور: دستگاه های اجرایی معطل آزمون استخدامی نخواهند ماند
معاون رییس جمهور: دستگاه های اجرایی معطل آزمون استخدامی نخواهند ماند
-
تکمیل آزادراه شمالی کرج به ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
تکمیل آزادراه شمالی کرج به ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
-
پایان فیلمبرداری فیلم ردپایی تا بهشت در استان البرز
پایان فیلمبرداری فیلم ردپایی تا بهشت در استان البرز
-
تبریک روز مربی؛ جمله، متن و پیام تبریک روز جهانی مربی
تبریک روز مربی؛ جمله، متن و پیام تبریک روز جهانی مربی
-
همخوانی نون و پنیر خواننده های لوس آنجلسی درباره کرونا
همخوانی نون و پنیر خواننده های لوس آنجلسی درباره کرونا
-
ازدواج امیر تتلو با سحر قریشی شایعه یا واقعیت با عکس
ازدواج امیر تتلو با سحر قریشی شایعه یا واقعیت با عکس
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.