تارخ انتشار: سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۵
کد خبر : 37930
چاپ خبر
بازدیدها: 1,610

زیان‌ های مصرف زیاد سوسیس و کالباس

سوسیس و کالباس

کرج رسا: مصرف سوسیس و کالباس به‌ دلیل افزایش جمعیت جوان و بالارفتن ساعات اشتغال به‌کار افراد در کشور به طرز فزاینده‌ ای رو به افزایش است.

به گزارش کرج رسا، این میزان افزایش در سال‌ های اخیر بسیار نگران‌ کننده شده است به‌ طوری که مسئولان وزارت بهداشت در سال‌های اخیر بارها نگرانی خود را از این مسئله ابراز کرده بودند.

به گفته دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، مباحث بهداشتی مشکل اصلی فرآورده‌های پروتئینی (سوسیس و کالباس) نیست بلکه مشکل اصلی آن است که تغذیه جامعه به‌ویژه کودکان و نوجوانان را برهم می‌زند.

بر این اساس مصرف افراطی و روزانه این فرآورده‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و از نظر تغذیه‌ای کاری خطرناک است.

سرانه مصرف

سرانه مصرف سوسیس و کالباس در اروپا ۶۴ و در ایران ۴ کیلوگرم در سال است اما به‌دلیل جوان بودن جمعیت کشور و همچنین سرعت و سهولت تهیه این فرآورده‌ها، مصرف آنها در سفره ایرانیان رو به افزایش است.

نیتروزامین، ماده‌ ای سرطان‌ زا

نیترات و نیتریت به‌دلیل اینکه ماندگاری سوسیس و کالباس را بالا می‌برد و رنگ آنها را صورتی می‌کند به فرآورده‌ها اضافه می‎شود اما زمانی که این دوماده حرارت داده می‎شوند، به نیتروزامین که ماده‎ای سرطان‌زاست تبدیل می‎شوند.

اثر تجمعی

موادی مانند سوسیس و کالباس که امکان دارد برای بدن مزاحم باشند یا در مواردی مسموم باشند، اثر تجمعی دارند که باعث آسیب‌رسانی به بدن می‌شوند.

 

سوسیس و کالباس

 

پروتئین‌ های دست دوم دیرهضم

سوسیس و کالباس جزو آن دسته از فرآورده‌های پروتئینی دست دوم هستند که دیرهضم می‌شوند و جذب پروتئین از آنها به بدن کمتر است. همچنین به‌دلیل نمک‌سود شدن انواع کالباس و سوسیس مثل کالباس و سوسیس‌های دودی جذب کلسیم و پروتئین کاهش می‌یابد و در نهایت باعث پوکی استخوان می‌شوند.

چربی و ترانس بالا

سوسیس و کالباس دارای چربی زیادی هستند. محتوای چربی به‌ویژه چربی‌های اشباع و ترانس در این محصول بسیار بالاست. مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکال‌های آزاد که بر اثر استفاده از این مواد به‌وجود می‌آید، می‌تواند یک سلول سالم را به سمت سرطانی شدن سوق دهد.

خطر ابتلا به دیابت

مصرف روزانه ۵۰ گرم سوسیس و کالباس گوشت خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به میزان ۴۲درصد و ابتلا به دیابت را تا ۱۹درصد افزایش می‌دهد. این در حالی است که حتی با خوردن دو برابر این مقدار گوشت قرمز این خطر سلامت افراد را تهدید نمی‌کند.

نتایج یک نمونه‌ برداری

در شهریور سال ۱۳۸۸ اداره استاندارد تهران اقدام به نمونه‌برداری از ۲۶ نمونه سوسیس و کالباس و همبرگر از مراکز عرضه و فروشگاه‌های زنجیره‌ای کرد و این نمونه‌ها از نظر منشأ بافت گوشتی مورد آزمون قرارگرفتند.

نتایج این آزمون نشان داد که از ۲۰ نمونه سوسیس و کالباس ۱۸ مورد با استانداردهای سلامت مطابقت نداشتند.

 

 

 

 

همشهری

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

کرج رسا
آخرین اخبار
سکه
جدیدترین قیمت‌ها از بازار سکه و ارز
رصد تبلیغات زودهنگام انتخابات در فضای مجازی
رصد تبلیغات زودهنگام انتخابات در فضای مجازی
بوگاتی پلیس دبی
سریع ترین ماشین پلیس جهان
3
جلاد داعش‌: روزانه ۵۰ زن را شلاق می زدم + فیلم
خسرو ارتقایی
اعلام آمادگی سازنده کاخ مروارید برای بازسازی این اثر تاریخی
1
ویدئو؛ ماشین ضد شورش جالب
سران اردن و عربستان
بیانیه ضد ایرانی عربستان و اردن
نوید شمس
دعوت از نابغه پینگ پنگ البرزی به مسابقات هوپس
وزش باد و بارش پراکنده باران طی 2 روز آینده در البرز
وزش باد و بارش پراکنده باران طی ۲ روز آینده در البرز
ترزا می
ترزا می نامه آغاز رسمی روند بریگزیت را امضا کرد
جاده چالوس 7
محدودیت ترافیکی ۱۱ تا ۱۴ فروردین در جاده چالوس اعمال می شود
ترقه‌ای که روی سر کمک داور ترکید
ترقه ای که روی سر کمک داور ترکید + گزارش تصویری
3
متعادل شدن قیمت مرغ/ برخورد با گران فروشان
لحظات وحشت درآتش سوزی هواپیمای مسافربری پرو+ویدئو
لحظات وحشت در آتش سوزی هواپیمای مسافربری پرو + ویدئو
روحی یزدی
رد دخالت شورای نگهبان البرز در تعیین صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراها
بانک مرکزی
نرخ تورم سال ٩۵ اعلام شد؛ ٩ درصد
قتل 1
قتل مادر ۳۳ ساله به دست فرزندش
3
روابط ایران و روسیه از سطح روابط عادی فراتر رفته است
فرماندار ساوجبلاغ:تبلیغات زودهنگام انتخاباتی درفضای مجازی رصد می شود
تبلیغات زودهنگام انتخاباتی در فضای مجازی رصد می شود
دستگیری اعضای باند سرقت خودرو درالبرز
دستگیری اعضای باند سرقت خودرو در باغستان کرج