تارخ انتشار: سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۵
کد خبر : 37930
چاپ خبر

زیان‌ های مصرف زیاد سوسیس و کالباس

سوسیس و کالباس

کرج رسا: مصرف سوسیس و کالباس به‌ دلیل افزایش جمعیت جوان و بالارفتن ساعات اشتغال به‌کار افراد در کشور به طرز فزاینده‌ ای رو به افزایش است.

به گزارش کرج رسا، این میزان افزایش در سال‌ های اخیر بسیار نگران‌ کننده شده است به‌ طوری که مسئولان وزارت بهداشت در سال‌های اخیر بارها نگرانی خود را از این مسئله ابراز کرده بودند.

به گفته دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، مباحث بهداشتی مشکل اصلی فرآورده‌های پروتئینی (سوسیس و کالباس) نیست بلکه مشکل اصلی آن است که تغذیه جامعه به‌ویژه کودکان و نوجوانان را برهم می‌زند.

بر این اساس مصرف افراطی و روزانه این فرآورده‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و از نظر تغذیه‌ای کاری خطرناک است.

سرانه مصرف

سرانه مصرف سوسیس و کالباس در اروپا ۶۴ و در ایران ۴ کیلوگرم در سال است اما به‌دلیل جوان بودن جمعیت کشور و همچنین سرعت و سهولت تهیه این فرآورده‌ها، مصرف آنها در سفره ایرانیان رو به افزایش است.

نیتروزامین، ماده‌ ای سرطان‌ زا

نیترات و نیتریت به‌دلیل اینکه ماندگاری سوسیس و کالباس را بالا می‌برد و رنگ آنها را صورتی می‌کند به فرآورده‌ها اضافه می‎شود اما زمانی که این دوماده حرارت داده می‎شوند، به نیتروزامین که ماده‎ای سرطان‌زاست تبدیل می‎شوند.

اثر تجمعی

موادی مانند سوسیس و کالباس که امکان دارد برای بدن مزاحم باشند یا در مواردی مسموم باشند، اثر تجمعی دارند که باعث آسیب‌رسانی به بدن می‌شوند.

 

سوسیس و کالباس

 

پروتئین‌ های دست دوم دیرهضم

سوسیس و کالباس جزو آن دسته از فرآورده‌های پروتئینی دست دوم هستند که دیرهضم می‌شوند و جذب پروتئین از آنها به بدن کمتر است. همچنین به‌دلیل نمک‌سود شدن انواع کالباس و سوسیس مثل کالباس و سوسیس‌های دودی جذب کلسیم و پروتئین کاهش می‌یابد و در نهایت باعث پوکی استخوان می‌شوند.

چربی و ترانس بالا

سوسیس و کالباس دارای چربی زیادی هستند. محتوای چربی به‌ویژه چربی‌های اشباع و ترانس در این محصول بسیار بالاست. مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و رادیکال‌های آزاد که بر اثر استفاده از این مواد به‌وجود می‌آید، می‌تواند یک سلول سالم را به سمت سرطانی شدن سوق دهد.

خطر ابتلا به دیابت

مصرف روزانه ۵۰ گرم سوسیس و کالباس گوشت خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به میزان ۴۲درصد و ابتلا به دیابت را تا ۱۹درصد افزایش می‌دهد. این در حالی است که حتی با خوردن دو برابر این مقدار گوشت قرمز این خطر سلامت افراد را تهدید نمی‌کند.

نتایج یک نمونه‌ برداری

در شهریور سال ۱۳۸۸ اداره استاندارد تهران اقدام به نمونه‌برداری از ۲۶ نمونه سوسیس و کالباس و همبرگر از مراکز عرضه و فروشگاه‌های زنجیره‌ای کرد و این نمونه‌ها از نظر منشأ بافت گوشتی مورد آزمون قرارگرفتند.

نتایج این آزمون نشان داد که از ۲۰ نمونه سوسیس و کالباس ۱۸ مورد با استانداردهای سلامت مطابقت نداشتند.

 

 

 

 

همشهری

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

مجتمع فنی تهران شعبه البرز
آخرین اخبار
فعالیت واحدهای گشت برای جمع آوری قلیان در کرج
فعالیت واحدهای گشت برای جمع آوری قلیان در کرج
فرماندار ساوجبلاغ اعلام کرد که برای پیشگیری حوادث ، مراکز عرضه گاز'ال .پی .جی ' در این شهرستان تعطیل می شود.
مراکز غیرقانونی عرضه گاز «ال .پی .جی» در ساوجبلاغ تعطیل می شود
1
این سوغاتی ها را از عراق نخرید
1
گسترش آرایشگاه های مختلط زیر زمینی دور از چشم مسئولان
سقوط دو دختر از پل چمران اصفهان
سقوط دو دختر از پل چمران اصفهان
636441874648143359
آزار و اذیت دختر ۱۵ ساله توسط شوهر عمه
1
دستگیری زن و شوهر سارق در ساوجبلاغ
موکب
آمادگی اوقاف و امور خیریه البرز برای ارسال اقلام موکب اربعین
1
کشف ۳ میلیارد ریال سیگار قاچاق در البرز
خسرو ارتقایی
خدمات دهی شهرداری های البرز به زائران اربعین حسینی
بهبود سطح خدمات در شیرخوارگاه امام علی (ع) کرج
بهبود سطح خدمات در شیرخوارگاه امام علی (ع) کرج
قلیان سرا
پرداخت تسهیلات برای ایجاد اشتغال جایگزین قلیان سراها در البرز
1
کشف داروهای غیرمجاز در ملارد
چه کسانی نباید نوشابه‌ انرژی‌زا بخورند؟
چه کسانی نباید نوشابه‌ انرژی‌زا بخورند؟
چگونه حال دل‌مان را خوب کنیم؟
چگونه حال دل‌مان را خوب کنیم؟
روزهای روشن کسب ‌وکارهای اینتـرنتی
روزهای روشن کسب ‌وکارهای اینتـرنتی
گوگل به هکرها پول می‌دهد!
گوگل به هکرها پول می‌دهد!
تساوی تماشایی چلسی و رم / پیروزی پرگل بزرگان
تقلید صدای میمون کار دست رُم داد!
1
قطع گاز در میانجاده و دهقان ویلای کرج
1
واکنش تند «حمید عسگری» به خانواده اهورا + عکس
%u0637%u0631%u0627%u062D%u06CC %u0633%u0627%u06CC%u062A
طراحی سایتسئوسرویس و تعمیر کولر گازی