امروز: سه شنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 15 ذو الحجة 1441 | 2020-08-04
کد خبر: 19895 |
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۴ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

آشپزی حس لذت بخشی دارد مخصوصا اینکه “شله زرد” را با بهترین فوت و فون ها درست کرده و به عنوان نذری در بین مردم تقسیم نمایید.

شله زردی دسری خوشمزه و شیرین است که شاید اکثر ما آن را به عنوان نذری خورده باشیم ، یکی از دلایلی که این غذا به عنوان نذری طبخ می شود شیوه پختن و طرز تهیه آسان آن است که در چند دقیقه بدون هیچ فنون پیچده ای یک شله زرد خوشمزه و دلچسپ را تهیه نمایید.

شله زرد

Recipes shole zard

مواد لازم شله زرد

مواد لازم اندازه
برنج نیم دانه ۲لیوان
شکر ۴ لیوان
آب ۱۲ لیوان
کره گیاهی ۵۰ گرم
زعفران ۱ مثقال
گلاب ۱ استکان
روغن مایع ۱ قاشق
پودر دارچین مقداری
خلال بادام ۱/۴ لیوان
خلال پسته ، بادام و دارچین  برای تزئین

مواد لازم شله زرد

طرز تهیه شله زرد

برنج شله زرد

شله زرد مجلسی

زعفران برای رنگ شله زرد

ریختن گلاب در شله زرد

میزان گلاب در شله زرد

شکر در شله زرد

شکر برای شیرینی شله زرد

کره گیاهی در شله زرد

کره گیاهی جهت درست کردن شله زرد

خلال بادام شله زرد

خلال بادام موجود در شله زرد

نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شعله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه ای که انتخاب میکنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شعله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه ۲ لیوان شکر و ۶ لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شعله زرد متداول است.

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و لذیذ

ابتدا باید برنج را شسته و به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت از شب قبل با ۱۲ الی ۱۳ لیوان آب خیس کنید و موقع پخت در ظرف مناسب با حرارت نسبتا زیاد قرار میدهیم و در قابلمه را نیمه بسته قرار میدهیم تا آب برنج بجوش آید. در این مرحله نباید اصلا برنج را هم بزنید.
میزان لازم برنج در شله زرد

جوش آمدن آب برنج شله زرد

در مرحله بعد باید زعفران را بسابید و با آب دم کنید و خلال بادام را با یک استکان گلابی که داشتیم خیس دهیم تا عطر بادام چند برابر شود.

اضافه کردن زعفران به شله زرد

زعفران در شله زرد

آب کردن زعفران برای اضافه کردن به شله زرد

زعفران شله زرد

اضافه کردن زعفران آب کرده به شله زرد

میزان زعفران در شله زرد

دقت در میزان ریختن زعفران آب کرده در شله زرد

وقتی برنج شکفته شد و آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید و در این مرحله باید برنج را هم بزنید.نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید چون این کار باعث می شود شله زرد آماده شده شما موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.
روش های پخت شله زرد نذری

مرحله هم زدن برنج و کم کردن درجه حرارت

وقتی برنجتان کاملا شفته شد و به اصطلاح وا رفت باید شکرتان را اضافه کنید و هم بزنید و اصلا نگران نباشید که برنجتان در حال سفت شدن بود چون با اضافه کردن شکر برنج دوباره شل می شود و به هیچ وجه آب به برنجتان اضافه نکنید و همین طور مدام به مدت یک ربع هم بزنید تا ته نگیرد .
بعد از اینکه این زمان طی شد میتوانید خلال بادام و گلابتان را که در هم مخلوط بودند را به مواد شعله زردتان اضافه کنید و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه اجازه دهید با بقیه مواد بپزد و آرام هم بزنید بعد از این مرحله زعفران دم کشیده شده تان را بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه ای هم بزنید.
اضافه کردن گلاب به شله زرد

اضافه کردن خلال بادام و گلاب به مواد شله زرد

خلال بادام در شله زرد

هم زدن خلال و گلاب و مخلوط کردن آن ها با مواد شله زرد

باید اندازه زعفران تان طوری باشد که شعله زردتان رنگ نارنجی بگیرد بعد از این مرحله کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم و برای اینکه شعله زردتان شفاف تر شود از مقدار روغن مایع گفته شده استفاده میکنیم. بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد ،در ظرف را میگذاریم تا کاملا دم بکشد.
سپس شله زرد را در ظرف مناسب سرو میکنیم و به دلخواه با دارچین ، خلال پسته و بادام تزیین میکنیم. نوش جانتان.
فوت و فن شله زرد خوشمزه

مرحله نهایی ، شله زرد شما آماده ست

نکات تکمیلی در مورد شله زرد

شله زرد جزو دسرهای ایرانی میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت میباشد .
شله زرد را می توانید در وعده صبحانه – میان وعده – دسر – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۸ نفر مناسب میباشد .

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top