تارخ انتشار: یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸
کد خبر : 32048
چاپ خبر
بازدیدها: 797

مصرف بی‌ رویه شیرینی‌ ها زنگ خطر ابتلا به دیابت

دیابت2

کرج رسا: یک متخصص تغذیه گفت: افرادی که چاقی شکمی دارند بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع دوم هستند.

به گزارش کرج رسا، بهنام گشتی زاده در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه متاسفانه بیشتر مردم به دیابت نوع دوم مبتلا می‌شوند، اظهار کرد: مصرف بیش از اندازه شیرینی‌ها یک زنگ خطر و هشدار برای افراد است.

وی با اشاره به اینکه در دیابت نوع یک معمولا بیمار از انسولین استفاده می‌کند، افزود: معمولا افراد در سنین پایین‌تر به دیابت نوع یک مبتلا می‌شوند و به ندرت در سنین بزرگسالی به دیابت نوع یک مبتلا می‌شوند اما متاسفانه آنچه که بیشتر در جامعه کنونی با آن روبرو هستیم ابتلا به دیابت از نوع دوم در سنین بزرگسالی است.

این متخصص تغذیه ادامه داد: در گذشته تصور بر این بود که میان مصرف شیرینی جات و ابتلا به بیماری دیابت ارتباطی وجود ندارد اما بر اساس تحقیقات مشخص شد که مصرف شیرینی جات به ویژه در افرادی که به صورت مرتب و طبق عادت از مواد غذایی شیرین استفاده می‌کنند یک هشدار است.

گشتی زاده با تاکید بر اینکه علاوه بر افزایش قند خون معمولا مصرف شیرینی جات منجر به بالا رفتن چربی بدن می‌شود، خاطرنشان کرد: قند موجود در شیرینی‌ها احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد. اگر فردی به صورت مرتب و طبق عادت شیرینی مصرف کند قند خون افزایش می‌یابد و در نتیجه بدن به صورت طبیعی مجبور است انسولین بیشتری ترشح کند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه یکی از عوامل چاقی و اضافه وزن، مصرف بیش از اندازه شیرینی‌ها است، اضافه کرد: از فاکتورهایی که ریسک ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد چاقی است و احتمال ابتلا به دیابت در افرادی که اضافه وزن دارند بیش از سایر افراد جامعه است.

گشتی زاده با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی جات به صورت مکرر و اضافه وزن دو عامل اصلی و دخیل در بروز دیابت هستند، ادامه داد: اگر فردی فشار خون بالایی داشته باشد احتمال ابتلا به دیابت در آن بیشتر است و در صورتی که در خانواده‌ای عضوی مبتلا به دیابت نوع دوم و یا فشار خون باشد احتمال ابتلا به دیابت در سایر افراد خانواده افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه زمینه ارثی و سابقه خانوادگی ویژه در بستگان درجه یک از عوامل زمینه ساز ابتلا به دیابت است، تصریح کرد: نمی‌توان بیماری قندخون را تنها به یک جنس نسبت داد چراکه در زنان و مردان دیده می‌شود و میزان شیوع آن تقریبا به یک اندازه است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه دیابت یک بیماری مزمن است که متاسفانه در حال شیوع است، خاطرنشان کرد: دیابت مانند بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان بیماری غیر واگیرداری است که سالانه بر تعداد شمار مبتلایان به آن اضافه می‌شود.

گشتی زاده تصریح کرد: طبق آمار و بررسی‌های انجام شده، تقریبا ۱۵ درصد افراد جامعه به دیابت مبتلا هستند که البته ممکن است این آمار تنها مربوط به افرادی باشد که می‌دانند مبتلا به بیماری هستند چراکه بسیاری از افراد مبتلا از وجود بیماری خود مطلع نیستند.

وی ادامه داد: ریسک فاکتورهایی مانند سابقه دیابت در خانواده یا خویشاوندان درجه یک، اضافه وزن، نداشتن تحرک کافی و تغذیه نادرست از جمله عللی است که احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد و در صورت وجود این فاکتورها باید به منظور تامین سلامت سالانه یک بار قند خون خود را چکاپ و در جهت کنترل آن حرکت کنیم.

این متخصص تغذیه به نقش فعالیت بدنی در کاهش قند خون اشاره کرد و افزود: یکی از عواملی که مانع ابتلا به قند خون می‌شود داشتن تحرک بدنی کافی است.

گشتی زاده با تاکید بر اینکه افرادی که چاقی شکمی دارند بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع دوم هستند، گفت: احتمال ابتلا به دیابت در افرادی که اضافه وزن دارند اما از تحرک خوبی برخوردارند کمتر است.

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

مجتمع فنی تهران شعبه البرز