تارخ انتشار: یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳
کد خبر : 43791
چاپ خبر
بازدیدها: 1,730

چرا نان سبوس‌ دار بخوریم؟

Untitled-1

کرج رسا: کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مصرف نان سبوس‌ دار در کنترل چاقی و پیشگیری از بیماری‌ های قلبی عروقی موثر است لذا قرار دادن این نوع نان در سبد تغذیه خانوارها را توصیه می‌کنیم.

 به گزارش کرج رسا، رضیه شناور افزود: نان و غلات عمده‌ترین گروه غذایی در تامین کالری، پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین‌های گروه ب (تیامین، نیاسین) هستند و غذای مورد نیاز روزانه در الگوی مصرفی مردم ایران را تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه حدود ۵۴ درصد کالری دریافتی جامعه ایران را نان و برنج تامین می‌کند، گفت: ۴۰ درصد از این کالری دریافتی متعلق به نان و ۱۴ درصد مربوط به سایر غلات است و ۵۶ درصد پروتئین روزانه نیز از نان و برنج تامین می‌شود که ۴۵ درصد آن مربوط به نان است.

شناور اضافه کرد: در حالت طبیعی گندم منبع خوبی از ویتامین‌های B1 و B2 نیاسین، B6 و E و املاح آهن و روی است ولی متاسفانه بیشتر آن در هنگام آسیاب کردن گندم از بین می‌رود، بنابراین هر چه میزان سبوس‌گیری گندم کمتر باشد، مواد مغذی موجود در آرد گندم بیشتر خواهد بود.

شناور ادامه داد: نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار ویتامین‌های گروه ب را تامین می‌کند که این ویتامین‌ها به قابلیت بدن در تبدیل غذا به انرژی کمک می‌کند، آهن و روی موجود در بدن انسان به خون‌سازی و رشد سلول‌ها کمک و ویتامین E و سنلیوم نیز از آب سلول‌ها در مقابل سموم محافظت می‌کنند.

وی گفت: مهم‌ترین مزیت نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار مقادیر بالای فیبر آن است، بیشتر از ۲۵ درصد فیبر مورد نیاز ما از نان سبوس‌دار تامین می‌شود که در سلامت سیستم گوارش نقش بسزایی خواهد داشت، این نکته نیز قابل توجه است که مصرف فیبر در محافظت بدن در مقابل برخی سرطان‌ها و ابتلا به دیابت نوع دو موثر است.

شناور افزود: سبوس نان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد، تحقیقات نشان داده افرادی که تعداد سه سهم از غلات کامل(سبوس‌دار) در برنامه غذایی استفاده می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمتری نسبت به بقیه دارند.

کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین گفت: نان سبوس‌دار خطر افزایش وزن و چاقی را کاهش می‌دهد و نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار به فرد کمک می‌کند وزن مطلوب و سلامتی خود را حفظ کند و همچنین تحقیقات نشان داده است ویتامین‌های B و E موجود در نان سبوس‌دار کارایی مغز را افزایش داده و از آلزایمر جلوگیری می‌کند.

شناور خاطرنشان کرد: مواد مغذی موجود در نان سبوس‌دار به شرطی قابل استفاده برای بدن خواهد بود که عمل تخمیر نان انجام شده باشد که نشانه تخمیر مناسب، وجود خلل و فرج و استشمام بوی مطبوع نان است.

 

 

 

ایسنا

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

کرج رسا
آخرین اخبار
آمریکا در شمال شرق سوریه پایگاه می‌سازد
آمریکا در شمال شرق سوریه پایگاه می‌سازد
هنگ کنگ
گرانترین شهرهای جهان برای زندگی کدامند؟
جزئیات عیدی و پاداش مستمری‌بگیران و بازنشستگان
جزئیات عیدی و پاداش مستمری بگیران و بازنشستگان
1
فعالیت بوکس بانوان در استان البرز به زودی آغاز می‌شود
حیلۀ جدید داعش برای روحیه دادن به تروریست‌ها
حیلۀ جدید داعش برای روحیه دادن به تروریست‌ها
museo atlantico
موزه ای شگفت انگیز در زیر دریا + تصاویر
ویدیو چشم چرانی بیل کلینتون و خشم نهفته هیلاری!
ویدیو، چشم چرانی بیل کلینتون و خشم نهفته هیلاری!
زمان و مکان قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۱۸ مشخص شد
زمان و مکان قرعه کشی جام جهانی ۲۰۱۸ مشخص شد
تیم فوتبال پرسپولیس در هفته هجدهم لیگ برتر فوتبال موفق به شکست تیم گسترش فولاد تبریز شد.
پرسپولیس برد تا فاصله‌اش با تراکتورسازی حفظ شود
1
ابراز همدردی دانش آموزان دبستان دخترانه سما با آتش نشانان
نسل جدید باتری‌ها مجهز به آتش‌نشان هوشمند
نسل جدید باتری ها مجهز به آتش نشان هوشمند
علی اکبر امراه زاده
معلم فداکار آموزش دانش آموز بیمار البرزی را عهده دار شد
1
ادای احترام به آتش نشانان در بازی پرسپولیس – گسترش فولاد
3
فورد موستانگ ۲۰۱۸ از زاویه نزدیک + تصاویر
عتیقه
کشف ۹ قطعه ظروف سفالی سه هزار و ۵۰۰ ساله در زنجان
نان تست و سیب زمینی سرخ شده خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند
نان تست و سیب زمینی سرخ شده خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند
پایان مکاتبات اداری با کاغذ در ادارات ساوجبلاغ
پایان مکاتبات اداری با کاغذ در ادارات ساوجبلاغ
زندگی در ۲۰۲۲ چگونه خواهد بود؟
زندگی در ۲۰۲۲ چگونه خواهد بود؟
معرفی فناوری‌های آتش‌نشانی جدید در دنیا
معرفی فناوری‌های آتش نشانی جدید در دنیا
سومین جسد از آتش‌نشان‌های مفقودشده پیدا شد
زمان فوت ۳ جسد کشف شده دقیقا بعد از ریزش آوار بوده است