تارخ انتشار: یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳
کد خبر : 43791
چاپ خبر

چرا نان سبوس‌ دار بخوریم؟

Untitled-1

کرج رسا: کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مصرف نان سبوس‌ دار در کنترل چاقی و پیشگیری از بیماری‌ های قلبی عروقی موثر است لذا قرار دادن این نوع نان در سبد تغذیه خانوارها را توصیه می‌کنیم.

 به گزارش کرج رسا، رضیه شناور افزود: نان و غلات عمده‌ترین گروه غذایی در تامین کالری، پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین‌های گروه ب (تیامین، نیاسین) هستند و غذای مورد نیاز روزانه در الگوی مصرفی مردم ایران را تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه حدود ۵۴ درصد کالری دریافتی جامعه ایران را نان و برنج تامین می‌کند، گفت: ۴۰ درصد از این کالری دریافتی متعلق به نان و ۱۴ درصد مربوط به سایر غلات است و ۵۶ درصد پروتئین روزانه نیز از نان و برنج تامین می‌شود که ۴۵ درصد آن مربوط به نان است.

شناور اضافه کرد: در حالت طبیعی گندم منبع خوبی از ویتامین‌های B1 و B2 نیاسین، B6 و E و املاح آهن و روی است ولی متاسفانه بیشتر آن در هنگام آسیاب کردن گندم از بین می‌رود، بنابراین هر چه میزان سبوس‌گیری گندم کمتر باشد، مواد مغذی موجود در آرد گندم بیشتر خواهد بود.

شناور ادامه داد: نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار ویتامین‌های گروه ب را تامین می‌کند که این ویتامین‌ها به قابلیت بدن در تبدیل غذا به انرژی کمک می‌کند، آهن و روی موجود در بدن انسان به خون‌سازی و رشد سلول‌ها کمک و ویتامین E و سنلیوم نیز از آب سلول‌ها در مقابل سموم محافظت می‌کنند.

وی گفت: مهم‌ترین مزیت نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار مقادیر بالای فیبر آن است، بیشتر از ۲۵ درصد فیبر مورد نیاز ما از نان سبوس‌دار تامین می‌شود که در سلامت سیستم گوارش نقش بسزایی خواهد داشت، این نکته نیز قابل توجه است که مصرف فیبر در محافظت بدن در مقابل برخی سرطان‌ها و ابتلا به دیابت نوع دو موثر است.

شناور افزود: سبوس نان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد، تحقیقات نشان داده افرادی که تعداد سه سهم از غلات کامل(سبوس‌دار) در برنامه غذایی استفاده می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمتری نسبت به بقیه دارند.

کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین گفت: نان سبوس‌دار خطر افزایش وزن و چاقی را کاهش می‌دهد و نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار به فرد کمک می‌کند وزن مطلوب و سلامتی خود را حفظ کند و همچنین تحقیقات نشان داده است ویتامین‌های B و E موجود در نان سبوس‌دار کارایی مغز را افزایش داده و از آلزایمر جلوگیری می‌کند.

شناور خاطرنشان کرد: مواد مغذی موجود در نان سبوس‌دار به شرطی قابل استفاده برای بدن خواهد بود که عمل تخمیر نان انجام شده باشد که نشانه تخمیر مناسب، وجود خلل و فرج و استشمام بوی مطبوع نان است.

 

 

 

ایسنا

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

مجتمع فنی تهران شعبه البرز
آخرین اخبار
ترافیک سنگین در جاده کرج -چالوس
ترافیک سنگین در جاده کرج چالوس
هدر نائورت
آمریکا آزمایش ماهواره بر علمی سیمرغ را ناقض روح برجام دانست
خرید جدید پرسپولیس ۱۰ روز دیگر در تمرینات سرخپوشان
خرید جدید پرسپولیس ۱۰ روز دیگر در تمرینات سرخپوشان
حضور پلیس و متهمان قتل بنیتای ۸ ماهه در مشیریه
حضور پلیس و متهمان قتل بنیتای ۸ ماهه در مشیریه
در صورت تکرار تحریم‌ها توسط آمریکا غنی‌سازی ۲۰درصد باید در دستور کار باشد
در صورت تکرار تحریم‌ها توسط آمریکا غنی‌سازی ۲۰درصد باید در دستور کار باشد
اولین ۳ امتیاز پرسپولیس ۱۰ نفره دشت شد/ فولاد حرفی برای گفتن نداشت
اولین ۳ امتیاز پرسپولیس ۱۰ نفره دشت شد/ فولاد حرفی برای گفتن نداشت
1
۸ مصدوم در تصادف ۲ خودرو در جاده کرج – چالوس
0
مدافع بارسلونا به سویا پیوست
محصولات سایپا گران می‌شود
محصولات سایپا گران می‌شود
636367758078509733.jpg
قهرمانی ایران در تورنمنت بسکتبال ژونگ نینگ چین
636304472250194118.jpg
قطعیت مرگ و شگفتی زندگی
636357104453092466.jpg
امکان ارسال فایل‌های گوناگون در واتس اپ فراهم شد
636305313491546430.jpg
اسناد بر خـط
پلیس آگاهی تهران
پلیس، صحنه ربوده شدن بنیتا کوچولو را بازسازی می‌کند
پایگاه ملی فضایی امام خمینی (ره) افتتاح شد
پایگاه ملی فضایی امام خمینی (ره) افتتاح شد
مغزتان را ضد آلزایمرکنید
مغزتان را ضد آلزایمر کنید
پوتین: در زمان مناسب به تحریم آمریکا پاسخ می‌دهیم
پوتین: در زمان مناسب به تحریم آمریکا پاسخ می‌دهیم
0
سیاه جامگان از شکست برابر ذوب آهن گریخت
636358044302145583.jpg
انتشار تصاویر واقعی سامسونگ گلکسی C10 با دوربین دوگانه
636337232638742717.jpg
یک کمپانی گمنام وجود فناوری تشخیص چهره و واقعیت افزوده را در آیفون ۸ تایید کرد
%u0637%u0631%u0627%u062D%u06CC %u0633%u0627%u06CC%u062A
طراحی سایتقالب وردپرسسئوسرویس و تعمیر کولر گازی