تارخ انتشار: یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳
کد خبر : 43791
چاپ خبر

چرا نان سبوس‌ دار بخوریم؟

Untitled-1

کرج رسا: کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مصرف نان سبوس‌ دار در کنترل چاقی و پیشگیری از بیماری‌ های قلبی عروقی موثر است لذا قرار دادن این نوع نان در سبد تغذیه خانوارها را توصیه می‌کنیم.

 به گزارش کرج رسا، رضیه شناور افزود: نان و غلات عمده‌ترین گروه غذایی در تامین کالری، پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین‌های گروه ب (تیامین، نیاسین) هستند و غذای مورد نیاز روزانه در الگوی مصرفی مردم ایران را تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه حدود ۵۴ درصد کالری دریافتی جامعه ایران را نان و برنج تامین می‌کند، گفت: ۴۰ درصد از این کالری دریافتی متعلق به نان و ۱۴ درصد مربوط به سایر غلات است و ۵۶ درصد پروتئین روزانه نیز از نان و برنج تامین می‌شود که ۴۵ درصد آن مربوط به نان است.

شناور اضافه کرد: در حالت طبیعی گندم منبع خوبی از ویتامین‌های B1 و B2 نیاسین، B6 و E و املاح آهن و روی است ولی متاسفانه بیشتر آن در هنگام آسیاب کردن گندم از بین می‌رود، بنابراین هر چه میزان سبوس‌گیری گندم کمتر باشد، مواد مغذی موجود در آرد گندم بیشتر خواهد بود.

شناور ادامه داد: نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار ویتامین‌های گروه ب را تامین می‌کند که این ویتامین‌ها به قابلیت بدن در تبدیل غذا به انرژی کمک می‌کند، آهن و روی موجود در بدن انسان به خون‌سازی و رشد سلول‌ها کمک و ویتامین E و سنلیوم نیز از آب سلول‌ها در مقابل سموم محافظت می‌کنند.

وی گفت: مهم‌ترین مزیت نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار مقادیر بالای فیبر آن است، بیشتر از ۲۵ درصد فیبر مورد نیاز ما از نان سبوس‌دار تامین می‌شود که در سلامت سیستم گوارش نقش بسزایی خواهد داشت، این نکته نیز قابل توجه است که مصرف فیبر در محافظت بدن در مقابل برخی سرطان‌ها و ابتلا به دیابت نوع دو موثر است.

شناور افزود: سبوس نان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد، تحقیقات نشان داده افرادی که تعداد سه سهم از غلات کامل(سبوس‌دار) در برنامه غذایی استفاده می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمتری نسبت به بقیه دارند.

کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین گفت: نان سبوس‌دار خطر افزایش وزن و چاقی را کاهش می‌دهد و نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار به فرد کمک می‌کند وزن مطلوب و سلامتی خود را حفظ کند و همچنین تحقیقات نشان داده است ویتامین‌های B و E موجود در نان سبوس‌دار کارایی مغز را افزایش داده و از آلزایمر جلوگیری می‌کند.

شناور خاطرنشان کرد: مواد مغذی موجود در نان سبوس‌دار به شرطی قابل استفاده برای بدن خواهد بود که عمل تخمیر نان انجام شده باشد که نشانه تخمیر مناسب، وجود خلل و فرج و استشمام بوی مطبوع نان است.

 

 

 

ایسنا

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

مجتمع فنی تهران شعبه البرز
آخرین اخبار
1
ایجاد شهرک نساجی با ۵ هزار نفر اشتغال در نظرآباد
57460845
ثواب یاد امام حسین (ع) هنگام نوشیدن آب چیست؟
57460845
دستورالعمل جالب وزارت خارجه انگلستان درباره واژه «خلیج فارس»
حیدر العبادی
العبادی: دولت اقلیم کردستان در آستانه ورشکستی است
57410251
مبادلات تجاری ایران و ترکیه از طریق پول ملی دو کشور انجام خواهد شد
ظریف
دولت جدید آمریکا در رفتار خود با دیگران بویی از ادب نبرده است
واگذاری‌ رنج شماره‌های جدید همراه اول/ امکان تماس رایگان همراه اول برای مسافران اربعین
واگذاری‌ رنج شماره‌های جدید همراه اول/ امکان تماس رایگان همراه اول برای مسافران اربعین
هوا
افزایش نسبی دما طی ۲ روز آینده در البرز
اربعین
زائران اربعین تا ۵ آبان به مرز خسروی مراجعه نکنند
افزایش امنیت اطلاعـات در کلاس درس
افزایش امنیت اطلاعـات در کلاس درس
این عوامل باعث می شوند هرگز مادر نشوید!
این عوامل باعث می شوند هرگز مادر نشوید!
با این فرمول‌های شفابخش دیگر بیمار نشوید!
۱۶ معجزه‌ لیموترش که نباید آن‌ها را نادیده گرفت
هواوی میت ۱۰ لایت رسما معرفی شد؛ غول کوچک!  + عکس
هواوی میت ۱۰ لایت رسما معرفی شد؛ غول کوچک! + عکس
چیپست میان رده اسنپدراگون ۶۳۶ کوالکام رسما معرفی شد
چیپست میان رده اسنپدراگون ۶۳۶ کوالکام رسما معرفی شد
این بیماری‌ها ناخن‌هایتان را از بین می‌برد!
این بیماری‌ها ناخن‌هایتان را از بین می‌برد!
اوراوا حریف الهلال در فینال شد
اوراوا حریف الهلال در فینال شد
11 درمان سریع گلو درد
۱۱ درمان سریع گلو درد
عباس جدیدی کاندیدای انتخابات فدراسیون کشتی / آقای سلفی وارد گود شد!
عباس جدیدی کاندیدای انتخابات فدراسیون کشتی
درمان یائسگی در مردان
مردانی که باید مراقب پروستـات باشند
تاکسی جدید لندن هم آمد +عکس
تاکسی جدید لندن هم آمد +عکس
%u0637%u0631%u0627%u062D%u06CC %u0633%u0627%u06CC%u062A
طراحی سایتسئوسرویس و تعمیر کولر گازی