تارخ انتشار: دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۰
کد خبر : 53444
چاپ خبر
بازدیدها: 1,210

چند توصیه تغذیه‌ ای در سفر

قطار3

در سفر به‌ علت تغییر در خواب، غذا و جغرافیای زندگی، سیستم ایمنی بدن افت پیدا می‌کند.

به گزارش کرج رسا، اگر در فصل تابستان و گرما قصد سفر داشته باشید، باید مراقب عفونت‌ های گوارشی، روده‌ ای و بیماری مخصوص سفر به نام اسهال مسافرتی هم باشید. پس تا جایی که امکان دارد سعی کنید از آب و غذای سالم استفاده کنید. به گزارش همشهری، دکتر منصور رضایی، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای داشتن یک سفر توأم با آرامش بر تغذیه سالم در مسافرت تأکید و توصیه‌های جدی برای مردم در سفر دارد.

در فصل گرما به‌دلیل تعریق بیشتر نیاز به آب و مایعات در سفر بیشتر می‌شود به همین دلیل به مردم توصیه می‌شود که حتما از آب سالم استفاده کنند و هیچ وقت گول آب زلال و شفاف رودخانه‌ ها، چاه‌ ها و قنات‌ ها را نخورند. علاوه براین، اگر از سالم بودن آب هم مطمئن نیستید حتما آب را بجوشانید.

اگر قصد خرید آب معدنی دارید به تاریخ مصرف و انقضای آن توجه کنید و آب معدنی‌ای را مصرف کنید که منجمد نشده باشد.
آب جوشیده را داخل بطری‌های آب معدنی نریزید.در طول سفر برای کاهش نیاز به آب، مصرف نمک را کاهش داده و غذاهای شور نخورید.

همواره توصیه می‌کنیم که از مصرف غذاهای کنسرو شده پرهیز شود اما در شرایط مسافرت چون برخی از مردم مجبور به استفاده از غذاهای کنسرو شده هستند اگر به‌ناچار از کنسرو استفاده می‌کنید حتما آن را ۲۰دقیقه بجوشانید و علاوه بر آن دقت کنید که قوطی‌های کنسرو باد کرده و ضربه خورده نباشد.میوه و سبزی‌هایی را مصرف کنید که کمتر با خاک تماس د‌اشته باشند چون احتمال عفونت‌های انگلی در این قبیل میوه‌ها و سبزی‌ها بیشتر است.

بهتر است میوه‌هایی را مصرف کنید که قابل پوست کندن و ‌ ضدعفونی شدن باشند.به هیچ وجه از کره محلی، خامه محلی و ماست محلی استفاده نکنید.نان و پنیر، نان و ماست پاستوریزه، خیار و گوجه، تخم مرغ آب پز و آجیل از غذاهای سالمی است که می‌توان در سفر مصرف کرد.

در سفر حتما لیموشیرین به‌همراه داشته باشید چون هم بار میکروبی را کاهش می‌دهد و هم از عفونت‌های گوارشی جلوگیری می‌کند. ادویه‌جات را هم به‌دلیل آنکه اثر ضد‌باکتری دارند، در سفر به همراه داشته باشید.گوشت چرخ کرده و گوشت آماده برای جوجه کباب چون زود فاسد می‌شوند همراه نداشته باشید مگر آنکه به فاصله زمانی کوتاه قصد پخت آن را داشته باشید.
اگر غذای پخته شده مثل انواع خورشت‌ها را به همراه دارید و این غذاها در یخچال نگهداری شده‌اند، حتما قبل از مصرف آنها را گرم کنید.

از غذاهای رستوران‌های بین‌راهی استفاده نکنید.در سفر از پرخوری پرهیز کرده و ریزه خوری هم نکنید.

 

 

 

 

 

همشهری

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

مجتمع فنی تهران شعبه البرز