تارخ انتشار: شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۳
کد خبر : 1907
چاپ خبر
بازدیدها: 298

کشف یک فرمول ریاضی برای تهیه خوش‌ طعم‌ ترین پیتزا ‍!

پیتزا

کرج رسا: استاد ریاضی دانشگاه شفیلد با انجام محاسبات دقیق، مدعی ارائه فرمولی برای تهیه با کیفیت‌ ترین و خوش طعم‌ ترین پیتزا شده است!

به گزارش کرج رسا، تحقیقات دکتر یوگنیا چنگ استاد ریاضی دانشگاه شفیلد نشان می‌دهد، حتی اگر نسبت خمیر و چاشنی بدقت کنترل شود، با تغییر اندازه پیتزا، طعم آن نیز تغییر می‌کند و پیتزاهای کوچک تر در مقایسه با پیتزاهای بزرگتر بطور معمول از چاشنی بیشتری در هر تکه برخوردار هستند.

بنابراین ضخامت پایه خمیر به تنهایی در کیفیت پیتزا موثر نیست و تعادل بین خمیر و چاشنی در هر تکه، تعیین کننده کیفیت و خوش طعم بودن پیتزاست.

در فرمول ارائه شده توسط این محقق، d بعنوان حجم ثابت خمیر و t بعنوان حجم ثابت چاشنی در نظر گرفته شده است.

در شرایط نسبی، هر گاز از یک پیتزای ۱۱ اینچی (۲۸ سانتیمتری) دارای ۱۰ درصد چاشنی بیشتر از هر گاز از یک پیتزای ۱۴ اینچی (۳۵.۵ سانتیمتری) است.

این فرمول نشان می‌دهد، پیتزاهای کوچک‌تر در هر گاز از چاشنی بیشتری برخوردار هستند که در پخت‌های خانگی باعث رطوبت بیش از حد زیر خمیر می‌شود.

در فرمول دیگر، آلفا (α) تقسیم بر شعاع پیتزا، اندازه لایه رویی برای پیتزا در قطرهای مختلف را نشان می‌دهد؛ اندازه لایه رویی متناسب با ضخامت پیتزاست، یعنی پیتزای بزرگتر دارای خمیر نازک‌تر و لایه رویی کوچک‌تر است.

به گزارش ایسنا، این مطالعه به سفارش یک رستوران زنجیره‌ای انجام شد که علت محبوب بودن پیتزای ۱۴ اینچی با خمیر نازک‌تر را در مقایسه با پیتزای ۱۱ اینچی جویا شده بود.

تحقیقات نشان داد که پیتزای ۱۴ اینچی درست مانند پیتزای ۱۱ اینچی و با نسبت های مساوی مواد پخته می‌شود، اما چاشنی آن در سطح بزرگتری پخش شده و تا لبه پیتزا کشیده و باعث طعم بهتر آن می‌شود.

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

مجتمع فنی تهران شعبه البرز