تارخ انتشار: سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۹
کد خبر : 6512
چاپ خبر
بازدیدها: 302

۵ دلیل خوب برای خوردن گوجه‌ فرنگی

گوجه فرنگی

کرج رسا: گوجه‌ فرنگی از آن دسته سبزی- میوه‌ هایی است که می‌توان در هر فصلی و به انواع مختلف مصرف کرد. داخل سالاد، به صورت املت، گوجه‌ فرنگی شکم‌ پُر، کنار خورش‌ ها و غیره.

به گزارش کرج رسا، باید بدانید که گوجه‌ فرنگی حاوی خواص متعددی است. یعنی می‌تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند، سکته‌ی مغزی را از شما دور کند، باعث خوش‌اندامی شما شود و غیره. با ما باشید تا با ۵ دلیل خوب برای مصرف بیشتر گوجه‌فرنگی آشنا شوید.

١- گوجه‌ فرنگی برای پیشگیری از سرطان

لیکوپن‌ها ترکیبات اصلی گوجه‌فرنگی هستند که خواص فوق‌ العاده‌ای دارند. این رنگدانه‌ های قرمز – نارنجی رنگ که به خانواده‌ی کاروتنوئیدها تعلق دارند خواص آنتی‌اکسیدانی فوق‌العاده‌ای دارند. یعنی اینکه تمام قد در برابر رادیکال‌های آزاد آسیب‌رسان مقابله می‌کنند. نتایج پژوهش گسترده‌ای که در سال‌های بین ۱۹۸۶ و ۱۹۹۸ انجام‌شده نشان می‌دهد افرادی که هر هفته حداقل دو مرتبه سس گوجه‌فرنگی مصرف می‌کنند خطر ابتلا به سرطان پروستات را به میزان ۳۶ درصد کاهش می‌دهند. در سال ۲۰۱۳ محققان فرانسوی روی موش‌های آزمایشگاهی بررسی‌هایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که لیکوپن‌ها ضدسرطان هستند. این محققان مخصوصاً به آقایان توصیه می‌کنند که گوجه‌فرنگی بیشتری مصرف کنند زیرا آن‌ها را در برابر سرطان پروستات مقاوم می‌کند. باید بدانید که گوجه‌فرنگی بخشی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای است، رژیمی که خطر ابتلا سرطان را کاهش می‌دهد.

٢- گوجه‌ فرنگی بخورید تا سکته مغزی نکنید

گوجه‌ فرنگی خطر سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهد. می‌پرسید چرا؟ به خاطر اینکه لیکوپن موجود در این میوه اکسایش چربی‌ها را کاهش می‌دهد. این اکسایش باعث تشکیل پلاک‌های عروقی می‌شود و این رسوب چربی‌ها باعث مسدود شدن رگ‌ها شده و خطر سکته‌ی مغزی را بالا می‌برد. اگر از فشارخون بالا هم رنج می‌برید حتماً گوجه‌فرنگی بیشتری میل کنید. توصیه می‌کنیم صبح‌ها به صورت ناشتا یک لیوان آب گوجه‌فرنگی بنوشید.

٣- گوجه‌ فرنگی خستگی‌ هایتان را به دست باد می‌دهد

گوجه‌ فرنگی حاوی ویتامین‌های زیادی از جمله ویتامین A، C، B3، B6، E و k می‌باشد. از بین این ویتامین‌ها ویتامین C برای مقابله با خستگی و ایجاد احساس نشاط و سرزندگی فوق‌العاده است. ویتامین C نقش زیادی در حفاظت از سلول‌ها دارد و اثرات رادیکال‌های آزاد و آلاینده‌ها را کاهش می‌دهد. البته توجه داشته باشید زمانی اثر این ویتامین چند برابر می‌شود که آنتی‌اکسیدان‌های دیگری مانند کاروتنوئیدها و پولی فنول های بیشتری هم جذب کنید. گوجه‌فرنگی سرشار از ویتامین C و کاروتنوئیدهاست و برای همین هم یک میوه‌ی ضدپیری محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید همیشه جوان و شاداب بمانید گوجه‌فرنگی را دریابید.

۴- گوجه‌ فرنگی برای اینکه خوش‌ اندام باشید

گوجه‌ فرنگی حاوی میزان زیادی آب (۹۳ تا ۹۵ درصد) و قند کمی است. برای همین هم تشنگی را برطرف کرده و کالری کمی به بدن می‌رساند. در واقع هر ۱۰۰ گرم گوجه‌فرنگی حدود ۱۷ کیلوکالری انرژی دارد. برای همین اگر دنبال لاغری هستید و رژیم گرفته‌اید می‌توانید با خیال راحت به این سبزی – میوه اعتماد کنید. توجه داشته باشید که گوجه‌فرنگی به هضم غذا و دفع راحت کمک می‌کند. اگر مشکل هضم دارید می‌توانید بعد از غذا یک عدد گوجه‌فرنگی تازه و کاملا رسیده میل کنید.

۵- گوجه‌ فرنگی برای داشتن پوستی زیبا و جوان

گوجه‌ فرنگی سرشار از لیکوپن است و برای همین هم با پیری سلول‌ها مقابله می‌کند. این آنتی‌اکسیدان با رادیکال‌های آزاد که باعث پیری پوست می‌شوند مقابله می‌کند. به عقیده‌ی اکثر متخصصان پوست، گوجه‌فرنگی می‌تواند منافذ پوست را منقبض کرده و آن را پاک‌سازی کند. اگر طرفدار ماسک‌های طبیعی هستید می‌توانید برای پاک‌سازی و تمیزی پوستتان از گوجه‌فرنگی استفاده کنید. چند ورق گوجه‌فرنگی روی صورتتان بگذارید و بعد از ۱۵ دقیقه شستشو دهید. البته توجه داشته باشید که این شیوه به درد پو ست‌های چرب می‌خورد.

گوجه‌ فرنگی: حواستان به معده‌ تان باشد

گوجه‌ فرنگی خاصیت اسیدی دارد و برای همین برای افرادی که معده‌ی حساسی دارند خوب نیست. البته می‌توانید پوست آن را کنده و دانه‌هایش را خالی کنید و سپس داخل آب جوش بیندازید تا این خاصیتش از بین برود. مصرف گوجه‌فرنگی به ویژه گوجه‌فرنگی خام می‌تواند برای برخی افراد آلرژی‌زا باشد حتی می‌تواند باعث شوک آنافیلاکسی شود که یک آلرژی غذایی نسبتا نادر است. توصیه می‌کنیم در صورتی که دچار اسهال شدید نیز از مصرف گوجه‌فرنگی خودداری کنید چون باعث بدتر شدن وضعیت می‌شود.

چند توصیه‌ ی کلی

می‌توانید گوجه‌ فرنگی را به انواع مختلف مصرف کنید. گوجه‌فرنگی تازه حاوی بیش‌ترین میزان ویتامین C می‌باشد. زمانی که آن را تفت می‌دهید یا می‌پزید لیکوپن‌های آن بیشتر جذب بدن می‌شود. البته توصیه می‌کنیم برای پختن یا تفت آن از کمی روغن استفاده کنید چون در این صورت است که لیکوپن‌های آن بیشتر جذب می‌شود. اگر به گوجه‌فرنگی‌های ارگانیک دسترسی دارید حتماً بیشتر از آن‌ها استفاده کنید چون حاوی آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری می‌باشند.

 

 
منبع: تبیان

 

 

کرج رسا

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

مجتمع فنی تهران شعبه البرز
آخرین اخبار
ترافیک سنگین در راه های استان البرز
ترافیک سنگین در راه های استان البرز
هلال احمر آرم
سانحه رانندگی در جاده چالوس ۵ مصدوم برجای گذاشت
تمساح 1
عبور تمساح خونسرد از عرض خیابان
0
کدام لاستیک را انتخاب کنیم؟
0
ظریف از برنامه‌های سفرش به نیویورک گزارش داد
1
انتقاد امام جمعه کرج از روند ساخت مصلی/ بودجه را کاهش دادند
تیم کشتی فرنگی نوجوانان ایران قهرمان آسیا شد
تیم کشتی فرنگی نوجوانان ایران قهرمان آسیا شد
پاکدامن به جمع ۱۶شمشیرباز برتر جهان صعود کرد
پاکدامن به جمع ۱۶ شمشیرباز برتر جهان صعود کرد
0
اگر شهدا سینه سپر نمی‌کردند، امروز تهران و خوزستان دست چه کسی بود
0
افزایش قیمت مرغ به دلیل گرانی جوجه و گوشت/ مرغ ۸۰۰۰ تومانی گران نیست
داغ شدن رقابت "پرفروش‌ها" با اکران فیلم مهران مدیری
داغ شدن رقابت «پرفروش‌ها» با اکران فیلم مهران مدیری
طلا
بانک کارگشایی اعلام کرد: دادن تسهیلات تا سقف ۲۰ میلیون ریال با رهن طلا
حادثه
برخورد ۳ خودرو و ۷ مصدوم در جاده چالوس
جاده چالوس 7
جاده کرج – چالوس یک طرفه شد
0
شکایت خانواده «آتنا» از تتلو!
1
شهادت یک پاسدار در درگیری با تروریست‌ها
0
بازیگر «شیطان درون» درگذشت
0
پیکر حبیب‌الله کاسه‌ساز به آرامگاه ابدی بدرقه شد + تصاویر
هدیه عباس
رئیس پارلمان سوریه برکنار شد
نحوه دریافت یارانه بعد از فوت سرپرست خانوار
نحوه دریافت یارانه بعد از فوت سرپرست خانوار