امروز: جمعه, ۱۲ آذر ۱۴۰۰ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 28 ربيع ثاني 1443 | 2021-12-03
کد خبر: 21064 |
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - ۴:۱۸ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

دو سه ماهی است با شیوع کووید ۱۹ رستوران‌ها و مراکز طبخ و توزیع غذا تعطیل یا به صورت بیرون‌بر فعالیت می‌کنند. گفته می‌شود با پایان ماه مبارک رمضان رستوران‌ها با لحاظ‌کردن پروتکل‌های بهداشتی قرار است به کار عادی خود ادامه دهند.

در این شرایط شاید بسیاری از ما وقت کافی برای آشپزی نداشته باشیم و این نگرانی را داشته باشیم که آیا با وجود ریشه‌کن نشدن کرونا می‌توان به غذاهای رستوران‌ها اعتماد کرد یا خیر.

با این‌که هنوز شواهد دقیقی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی از سوی سازمان بهداشت جهانی مطرح نشده، لازم است نکات زیر را در تهیه غذاهای غیرخانگی و رستورانی به خاطر بسپارید:
از رفتن به رستوران‌ها یا مراکز توزیع غذا که بسیار شلوغ و پرجمعیت هستند و حداقل فاصله بین افراد رعایت نمی‌شود بپرهیزید.

غذا را فقط از رستوران‌ها و مراکز معتبر تهیه کنید و از خرید غذا از دستفروش‌ها یا اماکنی که غذا را به صورت سلف سرویس و در شرایط باز عرضه می‌کنند بپرهیزید.

در شرایط کنونی به‌هیچ‌وجه اقدام به خرید ساندویچ‌های سرد و مصرف آنها نکنید.

توصیه می‌شود مواد غذایی که امکان حرارت دهی مجدد آنها وجود ندارد، مثل انواع سالاد و دسرها در این شرایط مصرف نشوند.

اگر مجبور به صرف غذا در رستوران هستید، از مصرف سس‌های دست‌ساز خودداری کرده و از سس‌های تک‌نفره استفاده کنید.

به محض دریافت غذا و تماس با بسته‌بندی آن، دست‌های خود را به طور صحیح بشویید.

ظروف و بطری‌های نوشیدنی که همراه غذا خریداری شده‌اند، قبل از مصرف حتما با مایع ظرفشویی شسته شوند و هرگز بدون ضدعفونی مناسب اقدام به نوشیدن با بطری نکنید.

پس از شست‌وشوی دست‌های خود، غذا را از ظرف آن خارج کنید و در ظروف تمیز دیگری قرار دهید. از قرار دادن ظروف بسته‌بندی مثل ظروف یک‌بار مصرف، فویل‌های آلومینیومی یا کارتن‌ها در یخچال بپرهیزید.

مواد غذایی موجود در ظروف رستورانی را با روش مناسب داغ کنید. ویروس کرونا در دمای ۹۰ درجه سانتیگراد به طور کلی از بین می‌رود. پس حتی در صورت آلوده بودن مواد غذایی با این ویروس، گرم‌کردن مجدد مواد غذایی تنها راه مقابله با آن است. برای این منظور می‌توانید غذا را روی گاز، درون فر یا با ماکروویو داغ کنید و مطمئن شوید همه غذا به طور یکنواخت گرم شده است.

در صورت خرید انواع کباب، اگر متوجه شدید به‌طور کامل نپخته‌اند از مصرف آن بپرهیزید. سازمان بهداشت جهانی بر مصرف مواد غذایی با منشأ دامی نظیر گوشت و تخم‌مرغ به صورت کاملا پخته تاکید داشته است.

 

روزنامه جام جم

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top