امروز: دوشنبه, ۲۶ مهر ۱۴۰۰ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 12 ربيع أول 1443 | 2021-10-18
کد خبر: 60866 |
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۵:۴۸ |
279 بازدید
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

کوکو سبزی همیشه پای ثابت سفره‌های ایرانی بوده و همین بهانه کافی است تا طرز تهیه کوکو سبزی را آموزش ببینیم.

به گزارش کرج رسا، ایرانی‌ها عاشق عطر سبزی‌هایی هستند که سفره و غذایشان را خوش آب و رنگ‌تر و جذابتر از همیشه می‌کنند. از قورمه‌سبزی گرفته تا سبزی‌‍پلو و حتی کوکو سبزی همیشه پای ثابت سفره‌های ایرانی بوده و همین بهانه کافی است تا طرز تهیه کوکو سبزی از زمان خریدن سبزی‌ها تا لحظه سرخ شدنش را با شما در میان بگذاریم.

مواد لازم

سبزی کوکو یک کیلو (تره، نیم کیلو؛ جعفری، ۲۰۰ گرم؛ شوید، ۱۵۰ گرم؛ برگ سیر تازه، ۱۰۰ گرم؛ شنبلیله، ۵۰ گرم)
تخم مرغ پنج عدد زرشک یک قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
مغز گردو به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
آرد سفید یک قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر یک قاشق چای‌خوری
زردچوبه یک قاشق مرباخوری سر خالی
نمک به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه کوکو سبزی

► مرحله اول

ابتدا سبزی‌ها را تمیز و پاک کرده و بشویید. می‌توانید از سبزی آماده کوکو هم استفاده کنید، اما اگر دوست دارید در خانه سبزی را تهیه کنید، بعد از شستن سبزی‌ها را در آبکش قرار دهید و وقتی آبشان کاملا گرفته شد، آنها را خوب کارد بزنید.

► مرحله دوم

در یک ظرف تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و کمی هم بزنید. سپس سبزی، آرد، زردچوبه، نمک، گردو، زرشک و بیکینگ پودر را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

► مرحله سوم

تابه را روی اجاق بگذارید و بعد از گرم شدن، روغن را داخل آن بریزید. میزان روغنی که کوکو سبزی در آن سرخ می‌شود، نباید خیلی کم باشد. وقتی روغن کاملا داغ شد، مایه را در تابه بریزید.

► مرحله چهارم

می‌توانید همه مایه را بریزید و با پشت قاشق صاف کنید، یا اینکه آن را با قاشق به شکل دایره‌های جداگانه در تابه بریزید.

► مرحله پنجم

وقتی یک طرف کوکو سرخ شد، آن را به جهت دیگر برگردانید. اگر می‌خواهید کوکو را یک تکه بریزید، برای راحت شدن کارتان می‌توانید از تابه دو طرفه استفاده کنید.

► مرحله ششم

در ابتدای مطلب طرز تهیه کوکو سبزی یک تکه را به شما آموزش دادیم اما اگر می‌خواهید کوکو سبزی قالبی آماده کنید، قبل از مخلوط کردن مواد، سبزی‌ها را خوب سرخ کنید. سپس سبزی سرخ و سرد شده را با تخم‌مرغ و سایر مواد مخلوط کنید، قالب‌ها را چرب کرده، مایه کوکو را در قالب بریزید و در فر قرار دهید.

ریختن برگ سیر در کوکو سبزی الزامی نیست اما اگر به عطر آن علاقه داشته باشید، می‌توانید در صورت دلخواه آن را هم در ترکیب سبزی‌ها بریزید. اگر هم مایل بودید، می‌توانید تنها با تره این کوکو را درست کنید و از سبزی‌های دیگر استفاده نکنید.

ترفندهای تهیه کوکو سبزی معطر

۱- اولین نکته سبزی کوکو است، سبزی کوکو باید تازه باشد و به میزان مناسبی خرد شود، اگر سبزی کوکو خیلی ریز خرد شود کوکو خرد می‌شود و طعم آن هم خوب نخواهد شد.

۲- سبزی کوکو شامل تره، گشنیز، جعفری و شوید است. نسبت این سبزی‌ها متفاوت است و بیشترین بخش سبزی کوکو را تره تشکیل می‌دهد و بعد به ترتیب جعفری و گشنیز و شوید.

۳-  برخی دستورهای کوکو سبزی اصلا شوید هم ندارد و با ترکیب تره، جعفری و گشنیز تهیه می‌شود. اگر شوید سبزی زیاد باشد طعم آن بد خواهد شد و به تلخی می‌زند.

۴- در کوکو تقریبا به ازای هر یک پیمانه سبزی خرد شده از یک تخم مرغ متوسط استفاده کنید.

۵- استفاده از بکینگ پودر سلیقه‌ای است اما اگر در مواد کوکو باشد بافت آن بهتر خواهد شد اگر تمایل ندارید آن را حذف کنید.

۶- از ماست استفاده کنید تا بافت کوکو لطیف‌ و خوش‌طعم شود. آب ماست را بگیرید. بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید.

۷- از آرد گندم استفاده کنید و بهتر است آن را الک کنید تا در مواد کوکو به هم نچسبد.

۸- زرشک و گردو دو طعم‌دهنده عالی و سنتی در کوکو است، گردوها را ریز کنید ولی پودر نشوند و زرشک را بشویید و بگذارید آب آن برود.

۹- اضافه کردن کمی ادویه پلویی عطر متفاوتی به کوکو سبزی خواهد داد.

۱۰- برای سرخ کردن کوکو از کره استفاده کنید تا طعم و عطر متفاوتی داشته باشید.

 

 

منابع: خراسان، کتاب کاله

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top