نظرآباد شهرستانی است در استان البرز که در نزدیکی شهرستان ساوجبلاغ واقع است. مرکز این شهرستان شهر نظرآباد است.
به گزارش کرج رسا، در مطلب پیش رو با گنجینه های تاریخی و میراث فرهنگی شهرستان نظرآباد آشنا خواهید شد.
امامزاده ابراهیم (ع)
این بقعه در فاصله دو روستای تنکمان و کریم آباد واقع شده است. وجود درختان کهنسال پیرامون این بقعه ، فضای زیبائی را ایجاد کرده است. مصالح اصلی بنا خشت و کاهگل بوده و به سبک دوره صفویه ساخته شده است.
گنبد این بقعه مخروطی شکل است و قدیمی تیرن سنگ قبر موجود در آن ، سال ۱۲۱۶ هجری را نشان می دهد. طبق آثار و شواهد تاریخی ، بنای فوق در طول حیات خود چندین بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و قسمت هایی به آن افزوده شده است. این اثر در تاریخ ۳/۳/۱۳۸۶ به شماره ۱۹۱۶۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امامزاده ابوالحسن (ع)
این بنا در روستای مسکین آباد واقع در شهرستان نظرآباد قرار دارد. ساختمان آن با توجه به سبک معماری ، تزئینات آجری و نقاشی های موجود در بدنه از زیباترین امامزاده های منطقه نظراباد به شمار رفته و تنها امامزاده ای است که در ورودی حیاط آن چند اتاق به عنوان زائر سرا احداث شده و نمای بیرونی بنا ، می توان آن را یکی از بناهای زیبای منطقه به شمار آورد.
تینال تپه
یکی از روستاهای تاریخی نظرآباد ، روستای خرم آباد است در فاصله ۲۰۰۰ متری جنوب غربی خرم آباد محوطه باستانی به ام تینال تپه قرار دارد که در دوران تاریخی و اسلامی دارای رونق بوده است. توجه به شواهد معماری و آثار سفالینه های مکشوفه در سطح و پیرامون تپه ، نشان از آثار دژباستانی دارد.
آثار موجود ، مربوط به هزاره اول قبل از میلاد و سفالینه های دوران اسلامی است. تینال تپه در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است تا از گزند حفاران غیر مجاز در امان باشد.
محوطه باستانی ازبکی
محوطه باستانی ازبکی در روستایی به همین نام از توابع شهرستان نظرآباد قرار گرفته که قدیمی ترین آثار آن به هزاره ششم و هفتم قبل از میلاد بر می گردد. این محوطه باستانی شامل تپه اصلی با ارتفاع بیش از ۲۴ متر، جیران تپه، مارال تپه، دوشان تپه، گوموش تپه و یان تپه می باشد.
در این محوطه هفت فصل کاوش های باستان شناسی انجام گرفته است. نخستین خشت دست ساز بشر در یکی از تپه های محوطه باستانی ازبکی به دست آمده که هم اکنون در سازمان ملل نگهداری می شود. این محوطه به شماره ۹۵۵ در سال ۱۳۵۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و در مرحله مقدمات ثبت جهانی است.
امامزاده چهل دختر (ع)
از بناهای قدیمی این منطقه بوده و تاریخ ساخت آن به قرن هشتم هجری قمری می رسد اگر چه در طی زمان ، بسیاری از نقاط آن مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و این تعمیرات تا قرن ۱۲ هجری قمری نیز ادامه یافته است امروزه این امامزاده یکی از بناهای آرامگاهی ارزشمند تاریخی ، فرهنگی منطقه نظرآباد به شمار رفته و روزانه تعداد زیادی زائر را به سوی خود جلب می نماید.
روستای عشایری گُلدره
روستای عشایری گلدره در بخش مرکزی شهرستان نظرآباد از حوالی دهستان نجم آباد واقع شده و تعداد زیادی شتر در این منطقه توسط ایل عشایری گلدره نگهداری می شوند. این روستا تنها روستای عشایری غرب استان البرز بوده و فاز نخست مردم نگاری این روستا توسط اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان تهران انجام شده است.
روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نظرآباد
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.