امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 28058 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۴:۰۶ |
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه مایک پمپئو مصمم است هر کاری که می‌تواند، انجام دهد تا تحریم‌ها علیه ایران بازگرد، تاکید کرد: تندروها دست به هر اقدامی می‌زنند تا دولت آمریکا نتواند به برجام بازگردد.

به گزارش کرج رسا به نقل از ایرنا، «شیرین هانتر» روز یکشنبه در رابطه با درخواست آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل متحد برای فعال کردن مکانیزم ماشه گفت: دولت ترامپ خواهان برگرداندن تحریم‌ها علیه ایران به هر شکل ممکن است اما تاکنون ۱۳ عضو شورای امنیت با این درخواست مخالفت کرده و تاکنون هم جمهوری دومینیکن که در جلسه پیشین شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای مثبت داده بود، در این باره اظهارنظری نکرده است.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی ادامه داد: این گونه به نظر می‌رسد که حتی اگر شورای امنیت با مطرح شدن این مساله هم موافقت نکند، آمریکا با طرح بهانه‌های دیگری، سعی کند تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران را بازگرداند.

شورای امنیت تحت تاثیر قدرت‌های بزرگ است

هانتر در پاسخ به این سوال که اصرار آمریکا در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و مخالفت با این موضوع از سوی دیگر کشورها، چه تاثیری بر آینده شورای امنیت دارد، اظهار داشت: باید به این موضوع توجه داشت که شورای امنیت از زمان پیدایش تاکنون تحت تاثیر اقدامات قدرت‌های بزرگ است و اینکه وقتی اصل وتو در شورای امنیت وجود دارد، این موضوع نمایانگر عدم استقلال این شورا است.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه شورای امنیت زمانی موفق است که اعضای دائمی درباره امری با یکدیگر توافق داشته باشند، تصریح کرد: همه از بی‌اثری سازمان ملل متحد و شورای امنیت آگاه هستند. مساله این است که آیا قدرت‌های دیگر نظیر چین، روسیه و قدرت‌های اروپایی حاضر به مقابله موثر با آمریکا در مورد ایران هستند یا نه؟

اروپایی‌ها بیشتر از گذشته نگران تشدید تنش با ایران هستند

هانتر درباره احتمال مطرح شدن وتو مضاعف از سوی آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران خاطرنشان کرد: این گونه به نظر می‌رسد که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا مصمم است هر کاری که می‌تواند، انجام دهد تا تحریم‌ها را علیه ایران بازگردند. بنابراین بعید نیست که آمریکا برای رسیدن به هدف خود اقدام به وتو مضاعف کند.

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه جرج واشنگتن درباره واکنش متحدان اروپایی به اقدام آمریکا هم ابراز داشت: به نظر می‌رسد که اکنون اروپایی‌ها بیشتر از گذشته نگران تشدید تنش با ایران هستند. با این حال، این کشورها در مورد برجام نمی‌خواهند زیان اقتصادی متحمل شوند.

آمریکا خود را در موقعیت سختی قرار داده است

هانتر در عین حال گفت: در مورد اسنپ بک و بازگرداندن تحریم‌ها، به‌دلیل اینکه اروپایی‌ها مناسبات اقتصادی‌شان را با ایران کاهش داده‌اند، چنین خطری را نمی‌بینند.

وی درباره اقدام بعدی آمریکا علیه ایران هم بیان کرد: آمریکا خود را در موقعیت سختی قرار داده است. پمپئو و همراهان او در وزارت امور خارجه آمریکا، امیدوار بودند که با تشدید فشارها، ایران دچار مشکلات اساسی شود و نظام سیاسی ایران از هم بپاشد یا آنکه ایران درگیر جنگ داخلی شود اما تاکنون چنین چیزی رخ نداده است.

توسل به اقدام نظامی خطرناک و پرهزینه است

هانتر با بیان اینکه آمریکا برای رسیدن به هدف خود یعنی فروپاشی ایران، راهی جز عملیات نظامی ندارد، یادآور شد: توسل به اقدام نظامی بسیار خطرناک و پر هزینه است و می‌تواند آمریکا و منطقه غرب آسیا را درگیر یک جنگ طولانی کند که در شرایط کنونی، واشنگتن خواستار چنین چیزی نیست.

کارشناس ارشد مسائل آمریکا اضافه کرد: مساله اساسی این است که آیا پمپئو می‌تواند دست از انتقام‌جویی بردارد و راه حل دیگری برای حل مشکلات با ایران اتخاذ کند.

مسئله ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اثری ندارد

هانتر در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه اقدام دولت کنونی ترامپ به منظور برگشت‌ناپذیر کردن آمریکا به برجام حتی در صورت ریاست‌جمهوری جو بایدن – نامزد دموکرات انتخابات بعدی ریاست جمهوری – است، عنوان کرد: مسلما تندروها نمی‌خواهند آمریکا تحت هر شرایطی، چه ترامپ رئیس‌جمهوری باشد و چه بایدن، به توافق هسته‌ای بازگردد و به همین دلیل، دست به هر اقدامی می‌زنند تا دولت آمریکا نتواند هیچ زمانی به برجام بازگردد.

به گفته این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی، اگر شرایط تغییر کند و امکان مصالحه میان دو کشور فراهم شود، می‌توان از موانع و اختلافات گذشت. روسای جمهوری آمریکا قدرت زیادی دارند و می‌توانند حتی کنگره را هم وادار به همکاری با خود کنند.

هانتر درباره تاثیر موضوع ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفت: فکر نمی‌کنم مساله ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اثری داشته باشد. مردم آمریکا بیشتر نگران ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن هستند. همچنین آنها نگران اقتصاد کشور و تنش‌های نژادی هستند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top