امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15

آمریکا تائید کرد که بخشی از منابع آزاد شده ایران در عراق را به عمان انتقال داده خواهد شد.

«متیو میلر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری خود تائید کرد که عمان پذیرفته است مدیریت بخشی از منابع آزاد شده ایران در عراق را برعهده داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین افزود که خارج کردن این پول از عراق بسیار مهم بود.

براساس ادعای میلر، خروج و انتقال پول از عراق به عمان به معنی رفع محدودیت‌های ایران برای دسترسی به آن نیست، چون این پول فقط برای معاملات تحریم نشده مانند نیازهای بشردوستانه صرف خواهد شد و همه تراکنش‌ها باید در ابتدا به تأیید وزارت دارایی آمریکا برسد.

هفته گذشته یک مقام آمریکایی اعلام کرده بود که دولت این کشور به بغداد ۱۲۰ روز معافیت داده تا بدهی برقی ایران را پرداخت کند. آمریکا می‌گوید برای آنکه ایران در فصل گرما برق عراق را قطع نکند به این کشور اجازه داده تا بدهی برقی کشورمان را پرداخت کند.

مقام آمریکایی مذکور که خواست نامش فاش نشود گفته که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، با امضای معافیت تحریمی به عراق اجازه داده تا بدهی برقی ایران را به جای اینکه در یک بانک عراقی بلوکه کند، به یک بانک در کشور ثالث منتقل کند.

البته این پول بازهم در بانک کشور ثالث نگهداری خواهد شد و ایران نخواهد توانست بدون مجوز آمریکا به این پول دسترسی پیدا کند و فقط می‌تواند از این پول برای واردات کالاهای انسانی استفاده کند.

بغداد امیدوار است تا با این اقدام فشار ایران به عراق برای آزاد سازی پول‌های بلوکه شده کم شده و به یک کشور دیگر وارد شود.

پیش از این نیز، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفته بود که بدهی عراق به ایران حدود ۷ تا ۸ میلیارد دلار که اخیراً ۲.۷ میلیارد دلار از این منابع آزاد شده است. یحیی آل اسحاق اظهار داشت: عراق در حدود ۷ تا ۸ میلیارد دلار به ایران بدهی دارد که طبق شنیده‌ها ۲.۷ میلیارد دلار از این منابع آزاد شده و بخشی از آن در اختیار سازمان حج و بخشی هم برای کالاهای اساسی تخصیص پیدا کرده است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: بدهی عراق به دلیل خرید گاز و برق از ایران دائماً کم و زیاد می‌شود و یک رقم شناوری است.

وی با بیان اینکه آزادسازی منابع ارز تأثیر مثبتی بر بازار دارد، گفت: البته جزئیات مربوط به میزان دقیق بدهی و نحوه تخصیص را باید بانک مرکزی توضیح دهد.

 

منبع: مهر

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top