متخصص ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه همیشه باید هوشیارانه وضعیت اپیدمیولوژیک، بالینی و ژنتیکی بیماران را در صورت مشاهده علائم جدید و یا گرایشات واضح معنادار آماری، رصد کرد، گفت: با توجه به اظهارات اخیر دکتر زالی فرمانده ستاد کرونا در کلانشهر تهران مبنی بر بروز تغییراتی در شیوع و بروز کووید۱۹، اگر این تغییرات از نظر اپیدمیولوژیستها معنادار شده باشد، میتوان به احتمال وجود سویه جدید فکر کرد.
به گزارش کرج رسا به نقل از ایسنا، دکتر حسن رودگری با بیان اینکه بر اساس چرخه حیات ویروس و تعاملاتش با محیط اطراف و در مسیر انتقال بین افراد جامعه، تدریجا در یک بازه زمانی احتمال پیدایش جهش ماندگار و به دنبالش بروز واریانتهای جدید در همه جوامع وجود دارد و ممکن است آن واریانت با ایجاد فنوتیپ جدید به یک strain (سویه، سوش) تبدیل شود، گفت: با چنین فرضی باید هرگونه تغییرات اپیدمیولوژیک همانند تغییرات چشمگیر در عدد مولد پایه (فارغ از مؤلفه رفتاری جامعه که بر آن مؤثرند)، سرعت انتقال بیماری، تغییر در ترکیب سنی و جنسی، میزان ماندگاری در بیمارستان و مرگ و میر مبتلایان و یا همچنین تغییرات بالینی همانند افزایش شیوع قابل اعتنای برخی علائم قبلی و یا پیدایش سمپتومهای جدید را مد نظر داشت.
مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور تاکید کرد: این تغییرات اگر از نظر اپیدمیولوژیستها معنادار شده باشد، آنگاه میتوان به احتمال وجود سویه جدید فکر کرد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اخیرا فرمانده عملیات مدیریت کرونای کلانشهر تهران از تغییراتی در شیوع و بروز کووید۱۹ خبر داده است که به لحاظ علمی و پژوهشی باید توسط محققان جدی گرفته شود و بخصوص افزایش ابتلای نوجوانان و کودکان باید توسط بررسیهای دقیقتر ژنتیکی بر روی توالی ژنوم و پروتئینهای جداری بخصوص انواع S و N و همچنین RBD پیگیری شود.
وی با بیان اینکه هرچند احتمال ورود واریانتی از بیرون وجود دارد و یا حتی ممکن است تا بحال وارد شده باشد، عنوان کرد: اما نباید تنها به این اندیشید که واریانتهای جدید همیشه از خارج میآیند. اگر فرض را بر این بگذاریم که سخنان فرمانده عملیات مدیریت کرونای تهران نشانی از وجود سوش جدیدی از ویروس است، آنگاه به لحاظ زمانی (اگر این سخن به تایید اپیدمیولوژیستها نیز برسد) کمتر میشود نتیجه گرفت که این ناشی از سوش آفریقایی، انگلیسی و یا آمریکای جنوبی است، چراکه شیوع واریانت جدید وارداتی تا زمانی که بتواند خود را جایگزین ورژن رایج کند و بر آمار اثر بگذارد، بر اساس سرعت انتقالش، کمی بیش از این زمان میبرد.
دکتر رودگری با تاکید بر اینکه باید هشدار فرمانده عملیات مدیریت کرونای تهران را به لحاظ علمی جدی تلقی کرد، گفت: حداقل باید در رابطه با بررسی ژنتیکی و اثبات وجود و یا نبود جهشهای جدید که ممکن است سویه (strain) ساز باشند، تحقیق و بررسی شود، چون این امر هم از لحاظ بهداشت پیشگیری، هم درمان مبتلایان و هم واکسن سازی مهم است.
مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور در پایان خاطرنشان کرد: همیشه باید هوشیارانه وضعیت اپیدمیولوژیک، بالینی و ژنتیکی بیماران را در صورت مشاهده علائم جدید و یا گرایش معنادار آماری رصد کرد. اکنون اخذ نظر اپیدمیولوژیستها و ژنتیستها در خصوص تغییرات مورد اشاره در ترکیب سنی بیماران و افزایش تعداد کودکان مبتلا را باید در دستور کار قرار داد.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.