امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 11502 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۶:۵۴ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

مقامات بهداشتی در بسیاری از کشورها امیدوارند با گرم‌تر شدن هوا ویروس کرونا مانند ویروس‌ های عامل سرماخوردگی یا آنفلوانزا تا حدی توانایی سرایتش را از دست بدهد.

یک بررسی مقدماتی بوسیله پژوهشگران چینی در دانشگاه گوانگ‌ژو به این نتیجه رسیده است که ویروس کرونا به دمای بالا حساس است. این پژوهشگران معتقدند دما نقش مهمی در سرایت این ویروس دارد و سرایت ویروس در یک دمای محیطی معین به حداکثر خود می‌رسد. بنابراین آنها پیشنهاد می‌کنند که کشورها و مناطق با دمای پایین‌تر اقدامات کنترلی سخت‌تری را به کار ببندند.

در مقابل یک بررسی مقدماتی دیگر در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد سرایت مداوم و پایدار ویروس کرونا در شرایط آب‌وهوایی متفاوت از ایالت‌های شمالی سردوخشک چین تا ایالت‌های جنوبی با آب‌وهوای گرمسیری این کشور مانند منطقه خودمختار گوانگ‌ژی ژوانگ و حتی کشورهای جنوبی‌تر مانند سنگاپور رخ داده است. این پژوهشگران می‌گویند عامل آب‌وهوایی ، یعنی افزایش دما و رطوبت با رسیدن بهار و تابستان در نیمکره شمالی، به خودی خود بدون انجام اقدامات گسترده بهداشت عمومی، به کاهش شمار موارد بیماری نخواهد انجامید.

سازمان جهانی بهداشت نیز می‌گوید نباید به فروکش کردن خود به‌ خودی بیماری کووید-۱۹ با رسیدن تابستان امید بست.

دکتر مایکل رایان، رئیس اجرایی برنامه اضطرارهای بهداشتی سازمان جهانی بهداشت هفته پیش در یک گردهمایی خبری گفت: «ما هنوز نمی‌دانیم که فعالیت یا رفتار این ویروس در شرایط اقلیمی متفاوت چگونه تغییر می‌کند.»

او هشدار داد که شاهدی برای فرضیه ناپدید شدن خودبه‌ خودی ویروس کرونا با آمدن تابستان مانند آنفلوانزای فصلی وجود ندارد و قبول کردن این فرضیه «امیدی دروغین» ایجاد می‌کند. او گفت: «ما مجبوریم فرض را بر این بگذاریم که ویروس توانایی انتشارش را حفظ می‌کند.»

تدروس آدهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت هم گفت:‌ «این ویروسی بی‌همتا با ویژگی‌های بی‌همتاست. این ویروس آنفلوانزا نیست. ما در قلمرویی ناشناخته هستیم.»

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top