امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 77888 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۴:۰۱ |
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

در شامگاه اول فروردین ۱۴۰۱، آیت الله ری شهری، اولین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، در بیمارستان خاتم الانبیاء تهران دار فانی را وداع گفت.

به گزارش کرج رسا، در شامگاه اول فروردین ۱۴۰۱، آیت الله ری شهری در بیمارستان خاتم الانبیاء تهران دار فانی را وداع گفت. وی هنگام فوت، ۷۵ سال داشت.

آیت الله ری شهری به دلیل بیماری های داخلی و زمینه ای از زمستان گذشته در بیمارستان بستری بود.

درباره آیت الله ری شهری

نام شناسنامه ای وی، “محمد محمدی نیک” بود ولی به محمد محمدی ری شهری شناخته می شد. نام قبلی اش “محمد درون پرور” بود.

او در ۷ آبان ۱۳۲۵ در شهر ری به دنیا آمد و در ۱۵ سالگی برای تحصیلات حوزوی به قم رفت. در مدرسه حقانی، در کلاس‌های درس مرحوم آیت الله علی مشکینی شرکت کرد و در ۲۰ سالگی با دختر وی ازدواج نمود.


آیت الله ری شهری، در زندگی خود عناوین سیاسی و کاری متعددی داشت: وزیر اطلاعات ( اولین وزیر اطلاعات بعد از تاسیس این وزارتخانه از ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۸)، دادستان کل کشور، دادستان دادگاه ویژه روحانیت، سرپرست حجاج ایرانی، نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری، حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب اسلامی و دادگاه انقلاب ارتش، نایب تولیت حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث و دانشگاه قرآن و حدیث. او همچنین حافظ کل قرآن بود.

بیشترین شناخت عمومی درباره وی به انتخابات ریاست جمهوری ۲ خرداد ۱۳۷۶ مربوط می شود که او در این دوره کاندیدای ریاست جمهوری شد ولی نهایتاً رأی نیاورد. در آن دوره از انتخابات، سید محمد خاتمی، علی‌اکبر ناطق‌نوری و سید رضا زواره‌ای رقبای او بودند و با اعلام نتایج، مشخص شد که آیت الله ری شهری، با کسب تنها ۲٫۵ درصد آرا، چهارم شده است.

وی هر چند تالیفات دینی متعددی داشت که از آن جمله می توان به میزان الحکمه ۱۴ جلدی اشاره کرد ولی معروف ترین اثر وی به عرصه سیاسی مربوط است و با عنوان “خاطرات سیاسی” منتشر شده است. آیت الله ری شهری در این کتاب به روایت برخی رویدادهای دوران وزارت اطلاعات خود پرداخته و مشخصاً پرونده جریان مهدی هاشمی و بیت مرحوم آیت الله منتظری را بازگو  کرده است.

 

 

عصر ایران

 

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top