رییس اتاق بازرگانی البرز در مراسم اختتامیه جشنواره امیرکبیر، افزایش ارتباط دانشگاه و بخش تولید را راهگشای دستیابی به جهش تولید دانست.
به گزارش کرج رسا، پرهام رضایی در آئین تجلیل از برگزیدگان نخستین جشنواره ملی طرح ها، پایان نامه ها و رساله های دانشجویی کاربردی کارفرما محور “امیرکبیر” که روز بیستم دیماه سال جاری در سالن جلسات اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، اظهار کرد: طی یکسال گذشته جلسات متعددی در رابطه با برگزاری هرچه بهتر این جشنواره انجام شد تا اکنون به ایستگاه پایانی و برگزاری اختتامیه رسید.
وی در ادامه گفت: مقرر بود که همایشی جامع و بزرگ را در قالب برگزاری جشنواره ملی امیرکبیر پیش ببریم، اما به دلیل رعایت دستورالعمل های بهداشتی مقابله با بیماری کرونا، نتوانستیم این همایش را به صورت ملی و با دعوت از حضور مهمانان ملی داشته باشیم؛ سال آینده به یقین مراسم با شکوه تری در این خصوص برگزار خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز ضمن قدردانی از همراهی و تعامل خوب جهاد دانشگاهی استان، بنیاد نخبگان البرز و دیگرمشارکت کنندگان در برگزاری این جشنواره با اشاره به اهمیت توجه به آمار مقالات علمی کشور گفت : طبق آمار موجود در مقالات چاپ شده در سال گذشته حدود۶۰ هزار مقاله در ایران چاپ شده است.
وی با اشاره به وجود بیش از ۷۵ هزار عضو هیات علمی در ایران طی سال گذشته و بر اساس آمار ارائه شده درمقالات چاپ شده بیان کرد: از سویی طبق این آمار بالغ بر ۴ میلیون دانشجو در کشور داشته ایم که از این تعداد یک میلیون نفر در تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می کنند و این آمار در کشورهای اسلامی تقریبا بینظیر است.
رضایی تاکید کرد:علیرغم وجود چنین آمار شاخصی در زمینه اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاهی، متاسفانه رشد اقتصادی کشورمان منفی بوده است. باید این مهم عارضه یابی شود.
وی ضمن تاکید بر اینکه صاحبان صنایع کشور به دنبال نیروی کار زبده هستند، عنوان کرد: اما واقعیت این است که از ۴ میلیون دانشجویی ایرانی درسال گذشته، تنها درصد کمی جذب کارهای مرتبط با رشته تحصیلی دانشگاهی خود می شوند و این موضوع شامل حال فارغ التحصیلان دوره های کارشناسی ارشد و دکتری هم می شود.
رئیس اتاق بازرگانی البرزدر ادامه افزود: جشنواره امیرکبیر برای تشویق دانش آموختگان در زمینه هم راستا شدن با هدف ورود به حرفه منطبق بر تحصیلات دانشگاهی پایه ریزی و اجرایی شده است.
وی از خلاء موجود میان دانشگاه و صنعت به عنوان یک مشکل اساسی نام برد و افزود: این نواقص و کاستی ها در قیاس با ۱۰ تا ۲۰ سال گذشته کمتر شده است؛ اما در این راستا به اعتمادسازی بیشتر میان دو بخش نیاز است.
به گفته رضایی، دیگر دوران اینکه یک خط تولید را وارد کنید و ۲۰ سال یک محصو را تولید کنید، تمام شده است.
وی ادامه داد: اکنون علم به سرعت در حال پیشرفت است و اگر این پیشرفت ها و دانش موجود در دانشگاهیان در واحدهای تولیدی و صنعتی البرز که استانی صنعتی است به کار برده نشود، رشد اقتصادی کشور همچنان به سمت منفی شدن حرکت خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز با اشاره به نامگذاری سال های اخیر بر اساس فرامین مقام معظم رهبری و بر مبنای اقتصاد گفت: امسال نیز در این راستا سال “جهش نولید” نامگذاری شده و باید بررسی شود که چقدر تعامل صنعت و دانشگاه در نیل به این هدف موثر بوده و به رشد اقتصادی منجر شده است.
وی بیان کرد: در آئین تجلیل از برگزیدگان نخستین جشنواره ملی طرح ها، پایان نامه ها و رساله های دانشجویی کاربردی کارفرما محور “امیرکبیر” از ۸ فارغ التحصیل دوره دکتری و کارشناسی ارشد که طرح ها و پایان نامه های آنها در جشنواره امیرکبیر برگزیده شده تقدیر به عمل آمد. طرح های این برگزیدگان توسط هیات داوری جشنواره و با عبور از فیلترهای متعدد منتخب شد.
رضایی تاکید کرد: امید است به سمت و سویی پیش رویم که تمامی پایان نامه های دانشجویی کشور در صنعت کارایی داشته باشد و به روز از این ظرفیت ها استفاده شود.
ضرورت به روزرسانی قوانین حقوق مالکیت فکری
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز، به روزرسانی قوانین مرتبط با مالکیت فکری را گام مهمی در تقویت تعامل صنعت و مراکز علمی دانست.
رحیم بنامولایی روز بیستم دیماه سال جاری در آیین تجلیل از برگزیدگان نخستین جشنواره ملی طرح ها، پایان نامه ها و رساله های دانشجویی کاربردی کارفرما محور که در سالن جلسات اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، بیان کرد: بحث تعامل صنعت و دانشگاه از سال ۹۳ در اتاق بازرگانی شکل گرفت و از آن سال تا کنون در استان اقدامات لازم برای گسترش تعامل و ارتباط بیشتر میان این رو حوزه را پیش برده ایم.
وی با تاکید بر اینکه باید در دیدگاه ها به مسایل علمی دانشگاه تغییر رویه داده شود، گفت: تعامل صنعت و دانشگاه کاری بزرگ است که این مهم توسط اتاق بازرگانی استان البرز پیگیری شده است.
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره امیرکبیر و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز در ادامه از اهمیت حرکت دانشگاه ها به سمت مهارت¬محور شدن سخن گفت و افزود: به مرور این شاکله را در استان به وجود آوردیم که امروز یکی از نتایج مهم آن در راستای تعامل صنعت و دانشگاه و در قالب برگزاری جشنواره امیرکبیر نتیجه داده است.
وی با این توضیح که در حال حاضر بخشی از صنعت کشور سنتی و بخشی دیگر کاملا علمی و برپایه دانش است، تاکید کرد: تبدیل بخش های سنتی صنعت به حوزه مبتنی بر علم روز، نیازمند تغییر دیدگاه ها است و نباید به برخی تولیدات نگاه انحصاری شود.
بنامولایی با این توضیح که هنوز قانون جامع و روزآمدی برای مالکیت فکری در کشور نداریم، گفت: امید است که مجلس در این دوره، قانون مورد نظر را در دستور کار قرار دهد و قوانینی به روز وضع شود تا در قالب آن، صاحبان صنایع کشور بتوانند در امنیت کامل محصولات خود را تولید کنند و رقابت در تولید معنا پیدا کند.
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره امیرکبیر با اشاره به زمان و هزینه ای که برای تحصیلات دکتری در کشور صرف می شود، افزود: در مقابل صرف این موارد، باید یک خروجی مناسب داشته باشیم. به همین دلیل کاربردی کارفرما محور بودن پایان نامه ها را پیش برده ایم تا به این هدف مهم دست یابیم.
وی با ابراز ناراحتی از اینکه در حال حاضر پایان نامه های دانشجویی در مقابل دانشگاه تهران خرید و فروش می شود، عنوان کرد: در این مورد ضعیف عمل کرده ایم و این اصلا خوب نیست که در مورد سرنوشت پایان نامه ها به این نقطه رسیده ایم.
بنامولایی در مورد اهمیت ادغام علم دانشگاهی و تجارب نهفته در طرح ها و پایان نامه های دانشگاهی در صنعت گفت: می طلبد که در کسب و کارها اقدامات نوین انجام شده و جایگزین بدعت های غلط قبلی شود.
وی ضمن اشاره به مواردی که از سوی اتاق بازرگانی در قالب حمایت از دانش بنیان ها و گروه های استارت آپی در سال های اخیر انجام شده است، گفت: قرار بود طرح ها و رساله های منتخب جشنواره امیرکبیر در قالب یک جشن ملی درکل کشور معرفی شود که امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و رعایت پروتکل های آن، شرایطش مهیا نبود.
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره امیرکبیرعنوان کرد: امید است این اقدامات کارفرما محور در دیگر حوزه ها از جمله خدمات بازرگانی، مالی، فنی- مهندسی وارد شود و در این راستا نیاز به تغییر و تحول در دیدگاه های موجود است.
وی ابراز امیدواری کرد که تولید دانش و کاربردی کردن آن درعمل نیز اجرایی شود و افزود: باید در کسب و کار نوین، مباحثی از جمله تجاری سازی ایده ها و مشارکت در تولید را توسعه دهیم تا بتوانیم جوانان صاحب ایده را به تولید بدون کارخانه سوق داده و در این شاخه ساماندهی کنیم.
به گفته بنامولایی، باید ظرفیت های خالی موجود را شناسایی کرده و از طرفی با توجه به اهمیت اقتصاد مقاومتی و دغدغه رهبرمعظم انقلاب در این مورد، در شاخه های مختلف از جمله صنعت، از ظرفیت های موجود برای پرکردن این خلاء ها استفاده بهینه شود.
وی با ابراز تاسف از اینکه برخی از صنایع به دلیل نداشتن استراتژی و نقشه راه ورشکسته شده اند، افزود: به دلیل نبود این نقشه راه از وزرات صمت گلایه مند هستیم. باید شهرک های تحقیقاتی در کنار شهرک های صنعتی به منظور ترسیم این نقشه ایجاد شود.
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره امیرکبیر با اشاره به اینکه در بحث های مالی حوزه صنعت، هنوز قیمت به روز حساب شده بر پایه حسابرسی صنعتی نداربم، گفت: از طرفی در عارضه یابی ها در این بخش نیز مشکلاتی وجود دارد.
وی در پایان عنوان کرد: امید است که اخلاق اسلامی در کسب و کار رعایت شود تا با بهره برداری از علم، دانش و صنعت با هم افزایی و نگاه تحولی در مسیر تصمیم گیری ها در گام دوم انقلاب پیش رویم و موجب تغییراتی در سطح خاورمیانه شویم.
آغاز یک راه
احمدرضا فیروزی در آئین تجلیل از برگزیدگان نخستین جشنواره ملی طرح ها، پایان نامه ها و رساله های دانشجویی کاربردی کارفرما محور “امیرکبیر” که روز بیستم دیماه سال جاری به میزبانی اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، اظهار کرد: در سال های گذشته اتفاقات مهمی در راستای تعامل میان صنعت و دانشگاه توسط اتاق بازرگانی، جهاد دانشگاهی و با مشارکت دانشگاهیان استان دنبال شد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز و دبیر جشنواره ملی امیرکبیر افزود: هدف اصلی برگزاری جشنواره مذکور این بوده است که هم افزایی ها و کنار هم بودن ها بهتر خود را نشان داد و خوشبختانه حرکتی انجام شد که می تواند ادامه دار باشد.
وی با اشاره به ظرفیت خوب موجود در دانشگاه ها، حوزه صنعت و کسب و کارهای جامعه گفت: نقطه مغفول مانده این است که چقدر توانسته ایم در برقراری تعامل دانشگاه و صنعت موفق باشیم، در این راستا از سوی جهاد دانشگاهی استان و اتاق بازرگانی البرز طی سال های گذشته اقدامات مناسبی انجام شد.
فیروزی تاکید کرد: امید است تجربه برگزاری نخستین جشنواره ملی امیرکبیر به خروجی های بهتر برای برگزاری قوی تر جشنواره در سال های آتی دست یابیم و تعاملات میان دستگاه ها را از استانی به ملی سوق دهیم.
وی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی به دستگاه های اجرایی در مورد برگزاری جشنواره امیرکبیر از خرداد ماه سال جاری دنبال شد، گفت: طرح های کاربردی کارفرما محور به جشنواره ارسال شد و علیرغم شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاه ها، استقبال خوبی از جشنواره شد و در ۴ گروه فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و کشاورزی و منابع طبیعی، در هر گروه دو اثر برگزیده تعیین شدند.
دبیر جشنواره امیرکبیر از پیشرفت دنیای امروز، سرعت نواوری و رقابت پذیری در این دوران سخن گفت و افزود: این تحولات نشان می دهد که صنعت و دانشگاه مانند گدشته نیست و باید تعاملات در عرصه ارتباط صنعت و دانشگاه بیشتر شود؛ راه اندازی مراکز نوآوری، بخش R&D ها و فعالیت تححقیقاتی و شرکت های دانش بنیان نمونه، تلاش هایی است که در این عرصه انجام شده اما کافی نیست.
وی ضمن تاکید بر تولید سالانه ده ها هزار پایان نامه در کشور توضیح داد: نزدیک به یک میلیون مورد پایان نامه در ایران داک ثبت شده و اگر ۱۰تا ۲۰ درصد این پایان نامه کاربردی شده و برای رفع نیازهای جامعه به کار گرفته شود، یک حرکتی بزرگ است.
در بخش دیگری محمد نبیونی نیز اظهار کرد: از سوی ۴۵ دانشگاه و مراکز علم و فناوری کشور، بالغ بر۱۰۰ پایان نامه و رساله دانشجویی به دبیرخانه جشنواره امیرکبیر ارسال و توسط داوران در پنج گروه فنی مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین هنر، محتوای این پایان نامه ها قضاوت و داوری شد.
دبیر کارگروه علمی داوری جشنواره امیرکبیر با اشاره به تجلیل از ۸ برگزیده جشنواره امیرکبیر گفت: امید است جشنواره در سال های آتی با کیفیت و وسعت بالاتری برگزار شود.
وی در ادامه افزود: در روزهای اخیر و بعد از اتمام فرصت شرکت در جشنواره، تقاضاهای زیادی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که خواستار اخذ مهلت بیشتر برای ارسال پایان نامه ها و رساله های خود به دبیرخانه جشنواره بودند و این نشان می دهد که باید در حوزه اطلاع رسانی این جشنواره از تمامی امکانات استفاده کنیم تا تمامی دانشگاه ها و مراکز علمی فناوری بتوانند وارد این عرصه رقابتی شوند.
به گفته نبیونی به جز صنعت، دیگر مجموعه ها از جمله شهرداری نیازمند بهره گیری از ظرفیت پایان نامه ها و رساله های دانشجویی برای حل مسائل موجود درحوزه های پسماند، زیست پذیری شهری، قطار شهری و یا حمل و نقل است.
وی ضمن اشاره به این موضوع که تنها طرح های کاربردی و کارفرما محور موجب تحول در حوزه های مختلف نیستند، بیان کرد: طرح هایی داشتیم که در گذشته اثرگذاری مهمی در بخش های گوناگون داشته اند اما کارفرما محور نبوده اند، اما این طرح ها نیز باید حمایت شوند.
جهاد دانشگاهی؛ پل ارتباطی صنعت و دانشگاه
در بخش دیگری از این مراسم، حامد علی اکبرزاده دبیر جشنواره ملی پایان نامه سال دانشجویی و رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی نیز گفت: جهاد دانشگاهی تلاش کرده است که پل ارتباط میان دانشگاه و سایر بخش ها به ویژه صنعت باشد.
وی با اشاره به برنامه ریزی جهاد دانطگاهی در بحث حمایت از رساله ها و پایان نامه های دانشجویی گفت: جشنواره ملی پایان سال نامه دانشجویی از سه دهه قبل در کشور آغاز شده و اکنون بحث کارفرما محور بودن پایان نامه های دانشجویی در قالب جشنواره امیرکبیر دنبال شده و امید است این کار ادامه یابد.
علی اکبرزاده ضمن تاکید بر اینکه نباید تنها از پایان نامه های کهربردی کارفرما محور حمایت شود، عنوان کرد: دلیلش این است که بحث تجاری سازی رساله ها و طرح های داشگاهی در گذشته وجود نداشت و فلسفه شکل گیری خیلی از دانشگاه های معتبر دنیا، موضوع تربیت نیروی انسانی و هویت بخشی به جوانان صاحب ایده بوده است.
لازم به توضیح است در پایان این مراسم، محمد صادقی و جواد اسماعیلی سریزدی در گروه فنی و مهندسی، مصطفی مهین روستا و پروین مقدم در گروه علوم پایه، سمیه تیموری و ایرج بابایی اربوسرا در گروه علوم انسانی و آیدا معزی پور و افسانه کاغذچی در گروه کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان برگزیدگان نخستین جشنواره ملی امیرکبیر معرفی شده و از آنها تجلیل شد.
روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.