منطق حکم میکند که آموزش و پرورش از به روز رسانی کارمندانش استقبال نماید و حتی مشوق هایی نیز برای ارتقاء کیفی فرهنگیان منظور نماید. ممانعت از ادامه تحصیل فرهنگیان و اشکال تراشی در اعمال مدارک تحصیلیشان با روح سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در تضاد بوده و سد راه توسعه کیفی نیروهای آموزش و پرورش میباشد.
✍️ رضا قاسمپور
جمعی از معلمان در انصاف نیوز نوشتهاند: «بعداز گذشت چندسال از پیگیریهای مداوم فرهنگیان و نمایندگان محترم دورههای دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی مصوبه اعمال مدرک دوم به تصویب شورای نگهبان رسید و تبدیل به قانون شد. قانونی که متأسفانه در آن معلمان باسابقهای که با مدرک دیپلم دانشسرا در سنوات گذشته در آموزش و پرورش استخدام شدهاند به دست فراموشی سپرده شدهاند. اعمال مدرک دوم باعث ایجاد تبعیض و دو دستگی در بین فرهنگیان شده است. معلمانی که سالها در محرومترین و صعبالعبورترین مناطق کشور به تعلیم و تربیت دانشآموزان پرداختهاند در این طرح نادیده گرفته شدهاند. گویا در وزارت آموزش و پرورش هیچ معلمی در سالهای گذشته با مدرک دیپلم استخدام نشده است!»
دکتر ظفری از پیشکسوتان آموزش و پرورش میگوید: مجلس اخیرا مصوب کرد دو مدرک تحصیلی معلمان پس از استخدام، در احکامشان اعمال شود. در این صورت کسانی که با مدرک دیپلم دانشسرا استخدام شدهاند دو مدرک آنها پس از استخدام میشود فوق دیپلم و لیسانس، لذا فوق لیسانس و دکترای آنها در احکام حقوقی و کارگزینی آنها اعمال نمیشود، و کسانی که با فوق دیپلم تربیت معلم استخدام شدهاند مدرک لیسانس و فوق لیسانس آنها اعمال میشود و مدرک دکترای آنها اعمال نمیشود. اعمال دو مدرک برای این دو قشر معلمان قدیمی و باسابقه که سالها در روستاهای دورافتاده خدمت کردهاند، تبعیض میباشد. پس بهترین شیوه تصویب اعمال بالاترین مدرک تحصیلی معلمان میباشد.
در مقابل احمد بیاتی فرد معلم خبرنگار کرجی معتقد است: “در اکثر کشورهای پیشرو در آموزش و پرورش مدرک تحصیلی معلمان کارشناسی است. مدرک دکترا و ارشد با کارشناسی در امر تدریس خیلی تفاوتی ندارند! علت اعمال مدرک تحصیلی قطعا تفاوت در کیفیت آموزش نیست! بهانهای برای افزایش ناچیز دریافتی معلم است. این سیاست به بهبود آموزش و یادگیری کمک نخواهد کرد”
علی اصغر قدیانی از فرهنگیان استان قزوین منطقه ی آوج نیز معتقد است: “به هر حال قبل از سال ۹۴ برای هر کارمند از جمله معلمان هر مدرکی که میگرفتند، مرتبط یا غیر مرتبط در حکمشان اعمال میشد. الان معلم با وقت و هزینهی خودش سطح علمی خود را بالا برده و مدرک مرتبط اخذ کرده ولی مدرکش اعمال نمیشود. یا باید برای همه تا کارشناسی باشد یا اینکه تفاوتی نباشد و هر کس مدرکی اخذ کرد، اعمال شود. البته بنده هم مخالف اعمال مدرکهای غیر مرتبط هستم. قانون باید برای همه یکسان اجرا شود”
خانم مینو امامی از نویسندگان صدای معلم معتقد است که تحصیل و یا ادامۀ تحصیل سیری است طبیعی، مطلوب، ضروری و اجتناب ناپذیر برای زندگی به سرعت نور امروز. برخی از شاغلین در شرایط معمول زندگی گذشته خود بنا به نان آور خانه بودن، بیماری و یا فوت والدین و بر عهده گرفتن سرپرستی خواهران و برادران خود و یا فقر و ازدواج و اشتغال زودهنگام و… نتوانستهاند به ادامۀ تحصیل موفق شوند و امروز شرایط زندگی و شغلی آنها برای این هدف، مساعد است. ما حق نداریم مسیر حقیقتجویی را به روی آنان مسدود سازیم. آموزش و یا ادامۀ تحصیل از اولین و اساسیترین حقوق مدنی و شهروندی هر انسانی خصوصا افراد شاغل توانمند و با اراده و داوطلب رسیدن به موقعیت اجتماعی ممتاز میباشد.
افزایش حکم بر اساس اعمال مدرک
مقدار افزایش بستگی به موارد زیر دارد:
۱٫ مقدار حق شغل: حق شاغل نمیتواند از ۷۵ درصد حق شغل بیشتر شود.
۲٫ در هنگام اعمال مدرک یک طبقه اضافه میشود.
۳٫ بندهای کمتر توسعه و بدی آب و هوا در هنگام اعمال مدرک افزایش مییابد.
۴٫ بند فوق العاده ویژه هم افزایش مییابد.
لذا با توجه به توضیحات بالا افزایشها به صورت تقریبی به قرار زیر است:
دیپلم به فوق دیپلم
تقریبا ۱۳۰ تا ۴۰۰ هزار تومان
فوق دیپلم به لیسانس
تقریبا ۱۵۰ تا ۴۵۰ هزار تومان
لیسانس به فوق لیسانس
تقریبا ۲۰۰ تا ۷۵۰ هزار تومان
فوق لیسانس به دکترای تخصصی
تقریبا ۱۵۰ تا ۷۰۰ هزار تومان
سخن آخر
منطق حکم میکند که آموزش و پرورش از به روز رسانی کارمندانش استقبال نماید و حتی مشوق هایی نیز برای ارتقاء کیفی فرهنگیان منظور نماید. ممانعت از ادامه تحصیل فرهنگیان و اشکال تراشی در اعمال مدارک تحصیلیشان با روح سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در تضاد بوده و سد راه توسعه کیفی نیروهای آموزش و پرورش میباشد.
البته متناسب با افزایش مدرک و دانشافزایی فرهنگیان لازم است دولت تسهیلات متناظر با ارتقاء مدارک تحصیلی را در احکام فرهنگیان منظور نماید تا معلمان با مدارک بالا همانند دکتر معلمان در فکر منفک شدن و فرار از آموزش و پرورش و پیوستن به آموزش عالی و سایر دستگاههای برخوردار نباشند.

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نظرات و تجربیات شما
-
با سلام و احترام
جناب آقای قاسمپور،
از لطف حضرتعالی بسیار سپاسگزارم. از این که گه گاهی در فضای گوناگون مجازی ، شایسته التفات آن بزرگوار قرار می گیرم بسیار مفتخرم.
با آرزوی توفیق روزافزون. پایدار و سربلند باشید.
-
سلام
با پوزش امامی هستم.
چند ساله منتظر اعمال مدرک بودیم متاسفانه مجلس شورای اسلامی با مصوبه اعمال مدرک دوم سنگی دیگر سر راه ما انداخت ناعادلانه است که مدرک کسانی که تازه فارغ التحصیل شده اند اعمال بشه ولی مدرک تحصیلی مرتبط ما با گذشت سه سال از فارغ التحصیلی اعمال نشه