امروز: شنبه, ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 14 شوال 1446 | 2025-04-12
کد خبر: 5656 |
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۵:۵۲ |
۰
| 9
ارسال به دوستان
پ

تازه‌ترین پژوهش‌ های دانشمندان نشان می‌دهد استرس نقشی انکارناپذیر در سفید شدن تدریجی و دائمی موهای انسان ایفا می‌کند.

به گزارش کرج رسا به نقل از ایندپیندنت، یافته‌ های پژوهش دانشگاه هاروارد در ماساچوست آمریکا در نشریه علمی نیچر منتشر شده است. بر این اساس، دانشمندان دریافتند دردی که از تزریق سم رزینیفراتوکسین در بدن موش‌ها ایجاد می‌شود، پس از یک بازه زمانی چهار هفته‌ ای به سفید شدن موی بدن این حیوان‌ ها می‌انجامد. این ماجرا باعث شد آنها بیش از گذشته بر نقش استرس در افزایش یافتن سرعت سفید شدن موها دقیق شوند.

دانشمندان موش‌ ها را در معرض چند نوع استرس قرار دادند؛ درد، استرس روانی و محدود شدن. مشخص شد هر موقعیت استرس‌زا بر تعدادی از سلول‌ های بنیادی ملانوسیت تاثیر می‌گذارد؛ سلول‌ هایی که روی هر رشته موی انسان وجود دارند و با تولید رنگدانه ملانین رنگ مو را تعیین می‌کنند. تعداد سلول‌ های بنیادی ملانوسیت در گذر زمان کاهش می‌یابد و باعث می‌شود رنگ موی انسان به تدریج خاکستری و سفید شود.

در حالی که پژوهش‌ های پیشین به ارتباط مستقیم میان میان استرس و سفید شدن زودرس اشاره کرده بودند اما نقش ساختار بدن انسان در آنها نادیده مانده بود. دانشمندان هاروارد در پژوهش تازه خود به این نتیجه رسیدند که استرس موجود در بدن موش‌ ها دستگاه عصبی آنها را فعال می‌کند و باعث آزاد شدن نورآدرنالین در پیام‌رسان‌ های عصبی می‌شود. پیامد این کار و افزایش نورآدرنالین بیرون رفتن سلول‌ های بنیادی ملانوسیت از فولیکول و در نتیجه سفید شدن مو است.

دانشمندان معتقدند هر چند ممکن است این پژوهش به یافتن راهی تازه برای جلوگیری از سفید شدن مو نینجامد اما نشان می‌دهد استرس چگونه بر بخش‌ های مختلف تاثیر منفی می‌گذارد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top