امروز: شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 7 شوال 1446 | 2025-04-05

وجود استرس کنترل شده می‌تواند اثرات مثبتی در کمک به ارتقا و افزایش خلاقیت‌های فردی داشته باشد. بالعکس استرس شدید و طولانی اثرات منفی فیزیولوژیکی، احساس خستگی ممتد، بی‌حالی، بی‌ میلی و افسردگی را به همراه دارد.

حمید مرادی درده کارشناس ارشد روان شناسی و معاون پرورشی دبیرستان باقرالعلوم در یادداشتی با عنوان “اضطراب و استرس در امتحانات” نوشت: “استرس و اضطراب نوجوانان و جوانان حاصل از امتحانات در سال‌های مدرسه و دانشگاه معطوف به فشار غیرمنطقی والدین، فشارات روحی و روانی معلمان و کلیت سیستم آموزشی، التهابات روحی و روانی به ارث رسیده از اجتماع، رسانه‌ های گروهی، شبکه‌ های اجتماعی، ماهواره، گروه همسالان و از همه مهم‌تر حواشی کرونا ویروس می‌باشد.

البته وجود استرس کنترل شده می‌تواند اثرات مثبتی در کمک به ارتقا و افزایش خلاقیت‌های فردی داشته باشد. بالعکس استرس شدید و طولانی اثرات منفی فیزیولوژیکی، احساس خستگی ممتد، بی‌حالی، بی‌ میلی و افسردگی را به همراه دارد.”

عوامل استرس و اضطراب

قبل از هر چیز باید اول عواملی که باعث استرس و اضطراب می‌شوند شناسایی کنیم. که این عوامل عبارتند از مدرسه، کار، تکالیف و مشق ها، چالش های اجتماعی، روابط، فشاربرای موفقیت، تحولات و انتقالات ( مثل مهاجرت، زندگی مستقل و فارغ التحصیلی ) و … البته این عناوین هر کدام باید مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرند.

راهکار برای مقابله با استرس

کاهش استرس با صحبت کردن در مورد عامل استرس زا، انجام حرکات تنفسی و نرمشی، قطع کردن برخی از داروها که خود منشا اضطراب و استرس هستند و برنامه ریزی دقیق تکالیف و امورات درسی از جمله راهکارهای کاهش استرس و اضطراب هستند.

البته در اینجا سه موضوع که مرتبط با استرس دانش آموزان خصوصا در ایام امتحانات به آنها می پردازیم.

معلمین؛ معلمین عزیز با دادن تکالیف واضح و روشن باید هدف خود را از دادن تکلیف با بیانی کاملا واضح و روشن در نظر داشته باشند تا از استرس دانش آموز کم شود.

والدین؛ وظیفه والدین درکاهش استرس فرزندانشان اینست که به احساسات و عواطف آنه اتوجه ویژه داشته باشند و نیز کارهای کوچک آنان را مورد تشویق خاص قرار دهند که این موضوع در کاهش اضطراب بچه ها موثر خواهد بود.

دانش‌ آموزان؛ با انجام دادن حرکات تنفسی و انجام حرکات ریزنرمشی باید طوری برخودشان تسلط داشته باشند که هر چه به زمان دادن آزمون پیش بروند احساس آرامش و راحتی نمایند.

 

حمید مرادی درده کارشناس ارشد روان شناسی
حمید مرادی درده کارشناس ارشد روانشناسی

 

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top