رییس کل دادگستری استان البرز گفت: برای پیشگیری از کرونا نیز اقدامات خوبی در نظام مقدس جمهوری اسلامی و قوه قضائیه به ویژه در استان البرز صورت گرفته که بی نظیر است.
به گزارش کرج رسا، حسین فاضلی هریکندی روز چهارشنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل جدید زندان های استان البرز که در سالن اجتماعات دادگستری استان برگزار شد، افزود: دادگستری و سایر واحد های قوه قضائیه بیشترین ارتباط و تعامل را با زندان ها دارند چون سرنوشت محکومین وظیفه هر دو حوزه است که این امر در استان البرز به نحو مطلوبی صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: در کشور ما بر خلاف دیدگاه غربی نگاه انسانی به زندانی وجود دارد و بیشترین دستورالعمل ها و بخشنامه ها در حوزه زندان را، نظام مقدس جمهوری اسلامی و قوه قضائیه داشته، حتی قبل از شیوع کرونا و بعد از آن دستورالعمل های متعددی در خصوص اعطا مرخصی و استفاده حداکثری از نهادهای ارفاقی صادر شده که این افتخاری است برای نظام جمهوری اسلامی ایران که نگاه انسانی به حوزه زندان دارد.
حجتی پور سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع سازمان زندان های کشور در این مراسم با اشاره به فرمایش تاریخی امام خمینی (ره ) که «زندان ها باید به دانشگاه تبدیل شود»، گفت: این جمله امام (ره) ریشه در مبانی دینی و اعتقادی دارد و به فلسفه مجازات در اسلام باز می گردد. هیچ جامعه ای بدون قواعد و هنجار های شناخته شده و بدون قانون و مقرراتی که ضامن این هنجارهای اجتماعی باشد قادر به ادامه حیات اجتماعی نخواهد بود.
وی افزود: هر قانونی نیاز به ضمانت اجرایی دارد و این ضمانت اجرایی است که قانون را مستحکم می کند و جامعه را به تعبیری به مدینه فاضله تبدیل می کند. بالاترین و مهمترین ضمانت اجرایی قوانین و مقررات یک جامعه ی متمدن، ضمانت کیفری است، که امروزه حبس و زندان به عنوان یک ضمانت کیفری شناخته شده در همه مکاتب حقوقی دنیا تعریف شده است.
حجتی پور ضمن اشاره به فلسفه مجازات در اسلام از دیدگاه شهید مطهری افزود: اجرای مجازات حبس با هدف و بهانه انتقام نیست، بلکه بحث اصلاح و تربیت است و تحقق آیه شریفه «و من احیاها…» است که شعار پرچم سازمان نیز می باشد. پس باید کاری کنیم که با اجرای مجازات حبس آن فلسفه اصلاح و تربیت تحقق پیدا کند و بحث کمال آفرینی که فلسفه مجازات اسلامی است و از سوی شهید والامقام مرتضی مطهری مطرح شده اجرا گردد.
در ادامه مراسم اسماعیل جمیاری مدیر کل جدید زندان های استان البرز ضمن تشکر از کلیه مدیران پیشین این اداره کل گفت: ریاست سازمان سیاست ها و اولویت های ۶ ماهه دوم سال ۹۹ را در ۱۱ بند ابلاغ کردند و ما وظیفه داریم که رسالت سازمانی را بر اساس این ۱۱ بند که قطعاً برگرفته شده از سند تحول دستگاه قضا و مورد تأکید ریاست محترم قوه قضاییه است با استفاده از تمام ظرفیت های موجود به کار ببندیم.
وی افزود: ۲ نکته در اجرای برنامه های ابلاغی ریاست محترم سازمان حایز اهمیت است؛ اول اینکه ضمن استفاده از ظرفیتهای گروههای جهادی که مورد تأکید ریاست محترم سازمان است، باید بپذیریم که زندانی شهروند است و صرف نظر از نوع جرم و میزان مجازات، حقوقی دارد و همه دستگاه های اجرایی و مسئولین این دستگاه ها در ادای تکلیف به شهروندان طبق قانون باید همراه و همگام با ما باشند.
وی در ادامه افزود: نکته دوم حلقه مفقوده ای است که بسیاری از آن غافل اند و آن خانواده زندانیان است. خانواده زندانی در ارتکاب جرم زندانی هیچ گونه نقش و گاه اطلاعی هم نداشته پس باید آنها تحت پوشش حمایتی قرار بگیرند و در این خصوص باید از کمیته امداد امام خمینی(ره) و بنیاد مستضعفان تشکر کنیم اما این کمک ها کافی نیست و باید ذهن مسئولین و جامعه را به سمتی بکشانیم که این خانواده ها شهروند هستند و به کمک خانواده های زندانیان بیایند و با این کار از تکرار چرخه وقوع جرم جلوگیری کنیم.
در این مراسم از زحمات سید عبدالله مرتضوی قدردانی و اسماعیل جمیاری به عنوان مدیر کل زندان های استان البرز معارفه شد.
روابط عمومی اداره کل زندان های البرز
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.