بنای امامزاده ام کبری و ام صغری را به دوره صفویه میرسانند. بنای امامزاده ام صغری و ام کبری از جاهای دیدنی استان البرز به شمار میرود و با شماره ثبت ۷۵۳ در سازمان میراث فرهنگی ثبت ملی شده است.
در شمال میدان امام خمینی اشتهارد، بارگاهی محکم و مجلل ساخته شده که به امامزاده ام کبری و ام صغری معروف است. مردم محلی و مسئولین ادره اوقاف آنها را دو بانوی عالم از منسوبین امام موسی کاظم (ع) میدانند. بنای امامزاده از یک ایوان ورودی رو به شمال، یک تالار مستطیل شکل بهعنوان نمازخانه و محل دعا و اتاقی مربع شکل که ضریح امامزادگان در آن قرار دارد، بوده است.
ساختمان بنای امامزاده با آجر ساخته و با کاشی تزیین شده است. گنبد مدور بنا کاملا کاشیکاری شده است. در خصوص زمان اولیه ساخت بارگاه اطلاع کاملی در دست نیست اما از سنگنوشته آن برمیآید که در سال ۱۰۸۹هجری قمری شخصی به نام مرحوم «میرزا حسابی» بانی تعمیرات اساسی ساختمان بوده است. بر دیوار جنوبی تالار سنگ قبری نصب شده که تاریخ چهاردهم ذیالهجه ۹۹۱ بر آن حک شده است. وجود این سنگ قبر بر دیوار امامزاده، قدمت بنا را تا آن دوره به عقب میبرد.

بقعه امامزاده از دو قسمت سردر و رواق و بنای اصلی تشکیل شده است. سردر ورودی ایوانی به مساحت ۱۵۱ متر مربع با قوس بلند در وسط و دو جرز آجری در طرفین بنا است. این سردر به صورت کاشیکاری تزیین شده و مزین به آیات قرآنی و نوشته های عربی است. پس از عبور از ایوان به یک رواق میرسد که در هر سوی آن در غرفه کوچک و بزرگ قرار دارد؛ ساختمان اصلی بقعه با طول هر ضلع ۶متر در جنوب رواق واقع شده است و طاقنمایی با قوس در وسط هر ضلع ساخته شده است.
بنای امامزاده امکبری و امصغری را به دوره صفویه میرسانند. بنای امامزاده امصغری و امکبری از جاهای دیدنی استان البرز به شمار میرود و با شماره ثبت ۷۵۳ در سازمان میراث فرهنگی ثبت ملی شده است. در حال حاضر گلزار شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی در این مکان قرار دارد و همین امر موجب استقبال بیشتر مومنان از بارگاه مقدس شده است. در سالهای اخیر بنا توسط اداره اوقاف و سازمان میراث فرهنگی تعمیرات اساسی شده و در زمینه زیباسازی محوطه آن نیز شهرداری اشتهارد با همکاری بنیاد شهید کرج اقدامات مناسبی انجام داده است. زیباسازی محوطه و محیط اطراف بنای امام زاده با مشارکت شهرداری اشتهارد و بنیاد شهید کرج انجام شده است. گفته شده مهندس ایرج اشتهاردی خیر معروف این خطه، در تعمیر و زیباسازی بنا مشارکت داشته و دیوار جنوبی بنا را که به شکل سنتی و بر اساس معماری اسلامی بهصورت حجرهوار طراحی شده را ساخته است.
امروزه قسمتی از کاشیکاری گنبد امامزاده امصغری و امکبری آسیب دیده است. گردشگران و زائرانی که از این مکان دیدن میکنند با مشاهده این آسیبدیدگی نگران ایمنی و حفاظت از این اثر ملی شده و تاسف میخورند. این درحالی است که گنبد بنا چند سال پیش تعمیر شده و از نو کاشیکاری شده است. گنبد بنای امامزاده اشتهارد بر فراز بقعه سربرافراشته بلندترین گنبدی است که در این منطقه وجود دارد. به نظر میرسد میراث فرهنگی و اداره اوقاف باید در زمینه حفظ بناهای ملی و مذهبی تلاش بیشتری انجام دهند تا علاوه بر حفظ آثار ملی و فرهنگی این مرز و بوم بتوانند رضایت گردشگران را فراهم کرده و با ترمیم و حفاظت از آثار ملی زمینه حفظ و گسترش گردشگری را بهتر فراهم کنند. اگر از شهر اشتهارد کرج گذر کردید از این بنای تاریخی و مذهبی نیز دیدن کنید. هر ساله زایران و گردشگران بسیاری از این مکان دیدن میکنند و در ایام تعطیل این مکان، محلی برای حضور زائران بوده و بسیار شلوغ است.
کجارو
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.