مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: امامزادگان نه تنها نمایانگر تداوم نسل پاک پیامبر(ص)، بلکه بهعنوان نمادهای فرهنگی و معنوی، میراثی بیبدیل از کرامت انسانی و پیوند عمیق مردم با اهلبیت(ع) هستند که نقشی محوری در تقویت هویت مذهبی و اجتماعی ملت ایران ایفا میکنند.
به گزارش کرج رسا، محمد نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه، روز شنبه، ۱۳ اردیبهشت ماه در مراسم گرامیداشت روز امامزادگان که در آستان مقدس امامزادگان محمد و سکینه خاتون (س) در کرج برگزار شد، گفت: حضور در این بقعه نورانی و در جمع مؤمنان و خادمان اهلبیت(ع) توفیقی الهی است که شکر آن را به جای میآورم.
وی در ادامه با اشاره به شأن نزول سوره کوثر افزود: وقتی عاص بن وائل پس از درگذشت فرزند پیامبر اکرم(ص)، آن حضرت را ابتر خطاب کرد، خداوند سوره کوثر را نازل فرمود و با بیان «اِنّا اَعطَیناکَ الکَوثَر»، به روشنی اعلام کرد که خیر کثیر را به پیامبر عطا کردهایم. این خیر کثیر، وجود حضرت فاطمه زهرا(س) و نسل پاک ایشان است که تا امروز ادامه یافته است.
این مسئول با بیان اینکه آیاتی نظیر «فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَر» پیام شکرگزاری و کرامت در مقابل این نعمت را میرساند، اظهار کرد: در جامعهای که داشتن دختر را ننگ میدانستند، پیامبر مأمور میشود برای دخترش قربانی کند. این یعنی دختر در منطق الهی، نهتنها نقص نیست، بلکه منشأ امتداد پیامبری و کرامت انسانی است در برابر کسانی که پیامبر را «ابتر» میخواندند، خداوند فرمود: «اِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَر»، آنان خود ابتر خواهند ماند.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف با اشاره به حجم عظیم ظلمهایی که در طول تاریخ به سادات و فرزندان پیامبر روا داشته شده است، گفت: ما در تاریخ روزهایی را ثبت کردهایم که تنها در یک روز، سه هزار نفر از اولاد پیامبر(ص) به شهادت رسیدند. دشمنان اهلبیت(ع) هرجا فرزندی از نسل پیامبر را مییافتند، فرمان به قتل صادر میکردند. اما خداوند خواست که نسل فاطمه زهرا(س) بماند و امتداد یابد.
حضور امام رضا(ع) در ایران، برکتی علمی و تمدنی
وی در ادامه با اشاره به دوران حضور امام رضا(ع) در خراسان گفت: تنها دو سال حضور آن حضرت در ایران، برکات عظیمی برای جهان اسلام بهویژه سرزمین ایران داشت. امام رضا(ع) در مناظراتی که با علمای ادیان مختلف برگزار کرد، هر بار با استفاده از کتاب مقدس همان دین، حقانیت اسلام و مکتب اهلبیت را اثبات میکرد. این مناظرات با هدف تضعیف جایگاه ایشان برگزار میشد، اما برعکس، به تبلور شخصیت علمی امام منجر شد.
این مسئول توضیح داد: آن حضرت حتی با مردم ایران به زبان فارسی سخن میگفت. روایت شده است که گروهی برای دیدار امام، زبان عربی آموخته بودند، اما امام(ع) با تبسمی شیرین به آنان فرمود: «ما زبان همه مخلوقات را میدانیم، چه رسد به زبان شما».
وی افزود: پس از شهادت امام رضا(ع)، دو کاروان بزرگ از سادات وارد ایران شدند. کاروان اول به همراه حضرت فاطمه معصومه(س) بود که حدود ۴۰۰ نفر از نوادگان اهلبیت همراه ایشان بودند. این کاروان در نزدیکی ساوه مورد هجوم مأموران مأمون قرار گرفت و بسیاری از همراهان ایشان به شهادت رسیدند. حضرت معصومه(س) نیز پس از ورود به قم، کمتر از ۱۷ روز زنده ماند و به دیدار حق شتافتند.
نوروزپور تصریح کرد: کاروان دوم به سرپرستی احمد بن موسی(ع)، معروف به شاهچراغ، وارد فارس شد. این کاروان متشکل از بیش از ۷۰۰ نفر از سادات بود. مأمون در ظاهر اجازه ورود داد، اما در عمل با ایجاد فشار و درگیری، موجب شهادت بسیاری از آنان شد. امروزه امامزادگان متعددی در استان فارس، بهویژه در شیراز، یادگار این کاروان هستند.
مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف تأکید کرد: هر امامزادهای که امروز در ایران میبینیم، نشانی از استمرار نسل پیامبر(ص) و مظلومیت تاریخ اهلبیت(ع) است. این بقاع، نه فقط مکان عبادت، که سنگرهای فرهنگی، معنوی و هویتی ملت ایران هستند و استمرار خیر کثیر فاطمی در دل تاریخ محسوب میشوند.
وی با اشاره به آمار موجود از سادات جهان اظهار کرد: امروز بیش از ۴۰ میلیون نفر از سادات در جهان شناسایی شدهاند، و این آمار بدون احتساب کسانی است که هنوز ثبت نشدهاند. پژوهشهایی درباره نوادگان علیبن جعفر(ع)، فرزند امام صادق(ع)، که در قم مدفون است، نشان میدهد که نسل ایشان به کشورهایی چون مالزی، اندونزی و تایلند رسیده است.
این مسئول توضیح داد: وجود بیش از هشت هزار و ۷۶۷ بقعه متبرکه در کشور، گواهی است بر عمق ارتباط تاریخی و عاطفی مردم با سادات و فرزندان اهل بیت (ع)؛ اما همه امامزادگان، صاحب بقعه و حرم نیستند، بلکه مردم برای کسانی حرم ساختهاند که در زمان حیات خود انسانهای ممتاز و صاحب کرامت بودهاند.
نوروزپور در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم استفاده از ظرفیت بقاع متبرکه اظهارکرد: امروز برخی از مردم به دلیل علاقه قلبی یا بهخاطر زیارت اهل قبور، تنها به بقاع متبرکه مراجعه میکنند؛ همانهایی که شاید در مساجد یا حسینیهها کمتر حضور یابند. رهبری معظم انقلاب تأکید دارند که این فرصت نباید مغفول بماند و باید از بقاع متبرکه بهعنوان قطبهای فرهنگی و اجتماعی بهرهبرداری شود.
این مسئول با اشاره به راهاندازی بیش از یک هزار و ۲۰۰ مرکز افق در جوار بقاع متبرکه در کشور افزود: این مراکز با رویکرد قرآنی، فرهنگی و اجتماعی فعالیت میکنند. آموزش قرآن، برگزاری کرسیهای تلاوت، تفسیر، روضههای اهل بیت، و همچنین خدمات اجتماعی از جمله توزیع بستههای معیشتی و کارگاههای اشتغالزایی از برنامههای این مراکز است.
به گفته وی، از زمان شیوع کرونا تا امروز، بقاع متبرکه بیش از سه میلیون بسته معیشتی را در قالب طرح قرار دوازدهم میان نیازمندان توزیع کردهاند و بیش از ۷۰ درصد این کمکها از محل نذورات مردمی و باقی از محل موقوفات مرتبط تأمین شدهاند.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۵۰۰ کارگاه اشتغالزایی در جوار بقاع متبرکه، گفت: امروز در بسیاری از امامزادگان، بانوان سرپرست خانوار یا جوانان جویای کار، با آموزش مهارتهایی مانند قالیبافی، خیاطی و گوهرتراشی وارد چرخه کارآفرینی شدهاند. برخی از این محصولات نیز به کشورهای دیگر صادر میشود.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان با اشاره به فرمایش حضرت آیتالله بهجت (ره) گفت: این عالم بزرگوار همواره توصیه میکرد با امامزادگان رفیق باشید، چرا که کارگزاران امیرالمؤمنین (ع) در قیامت همینها هستند. ما باید از این گنجهای فرهنگی برای تربیت نسل جوان، رفع آسیبهای اجتماعی و گسترش معارف قرآن و اهل بیت نهایت بهره را ببریم.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.