امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 53846 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲:۲۹ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

با توجه به انواع کاندیدا برای شورای شهر به زودی از انواع متکثر و روزافزونی از سبد رأی رونمایی خواهد شد.

✍️ رضا قاسمپور

با توجه به انواع کاندیدا برای شورای شهر به زودی از انواع متکثر و روزافزونی از سبد رأی رونمایی خواهد شد. ذیلا به برخی از رای‌های متداول نظری می‌افکنیم.
لازم به ذکر است که یادداشت آمیخته با #طنز بوده و زمان، مکان و شخص خاصی را نشانه نرفته است.

? رأی التماسی:
برخی از کاندیداها با مراجعه به محلات و سر زدن به خانواده‌های خاص و محروم ملتمس اخذ رأی می‌شوند. شنیده می‌شود که برخی از عزیزان برای محکم‌کاری با خود قرآن برده و مخاطبین خود را به قرآن قسم داده و تعهد اخلاقی و قرانی از رأی دهنده‌ها می‌گیرند.

? رأی افطاری:
برخی از کاندیداها به بهانه مناسبت‌های مختلف مخاطبین خود را دعوت می‌کنند تا با شام و ناهار آنها را نمک‌گیر نمایند. حال که ماه رمضان در پیش است بازار افطاری‌ها با وجود کروناویروس رونق خاصی خواهند داشت.

? رأی هیأتی:
برخی از کاندیداها با حضور در مساجد، تکایا، حسینیه‌ها و هیئات مذهبی سعی می‌کنند خود را همراه و از جنس آنها نشان داده و بعضا برای همراهی بیشتر دم برخی از مداحان را ببینند تا رنگ حنایشان بیشتر رخ نموده و سبد رأیشان رنگ و بوی هیأتی بگیرد.

? رأی ائتلافی:
برای کم کردن هزینه‌های تبلیغات و همچنین بهره‌مندی از سبد رأی همفکران معمولا لیست‌های ائتلافی در گوشه و کنار شهر بسته می‌شود. ولی در نهایت معمولا هر کاندیدا به نزدیکان خود توصیه می‌کند که رأیشان ترجیحاً تک رأی باشد.

? رأی پول پاشی:
در برخی از شهرهای کوچک و شهرک‌های اطراف که عمدتاً مردم محروم و مهاجرند و نتیجه انتخابات را بی تأثیر در سرنوشت محتوم خود تلقی می‌کنند، رأی‌ها بعضاً توسط سران محلات و اقوام خرید و فروش می‌شود. کافیست در انتخابات سری به اطراف شهرهای بزرگ بزنیم تا موضوع عینی‌تر باشد.

? رأی عشیرتی:
با توجه به حضور اقوام مختلف در کلانشهرها معمولاً رأی دهنده‌ها سعی می‌کنند به قومیت، همشهری، هم‌ولایتی و همزبان خود رأی دهند، ولی چون کاندیداهای قومی معمولا متکثرند در عمل مزیت قومی بین چند نفر تقسیم شده و مزیت رأی عشیرتی رنگ می‌بازد.

? رأی اقتباسی:
بخش عمده‌ای از جامعه رأی دهندگان بلاتکلیف و یا اصطلاحاٰ رأی خاکستری هستند. رأی چشمگیر این عزیزان معمولاً تابع آخرین امواج سهمگین انتخاباتی بوده و رأی ها دهنده‌ها معمولا از روی بغل دستی و یا متاثر از جو شعبه رأی می‌دهند.

? رأی انتحاری:
برخی از شرکت کنندگان صرفا به این دلیل به کاندیداهای خاصی رأی می‌دهند که کاندیدای خاصی رأی نیاورد. انگیزه چنین رأیی معمولا حسادت، بدقولی‌های قبلی طرف مقابل، جناحی و سیاسی است.

? رأی صنفی:
معمولا برخی از اصناف مانند فرهنگیان، کارمندان شهرداری و… برای حمایت از صنف خود لیستی تهیه و یا به افراد هم صنف خود رأی می‌دهند تا پس از انتخاب حافظ منافع آنان در تصمیم گیری‌های شورا باشند.

و باب این بحث همچنان باز بوده و سایر دوستان علاقمند مطلب را تکمیل‌تر خواهند نمود.

 

 

 

رضا قاسمپور
گزارش: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top