امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 34252 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۲۸ |
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

یک کارشناس مسایل استراتژیک گفت: اعمال تحریم های گسترده اخیر با این هدف انجام می‌شود که تا قبل از ۳ نوامبر، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ترامپ بتواند از قبل تعامل و مذاکره با ایران دستاوردی کسب کند.

به گزارش کرج رسا به نقل از ایسنا، سیدرضا میرطاهر درباره اهداف آمریکا از تحریم‌های اخیر آمریکا که ۱۸ بانک و نهاد مالی ایران را هدف قرار داده است در حالی که این بانک ها و نهادهای مالی قبلا نیز از سوی آمریکا تحریم شده اند؟ گفت: رییس جمهور آمریکا از وقتی روی کار آمد در ژانویه ۲۰۱۷ رویکرد خصمانه‌ای را علیه ایران در پیش گرفت و بعد از آن در می ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و تحریم های یک جانبه علیه ایران را در دو مرحله اعمال کرد که مهم ترین آن تحریم نفت بود اما در چارچوب سیاست فشار حداکثری تحریم و فشار به ایران ادامه داشت و در یک سال گذشته و نیز ماه‌های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، این فشارها با این هدف که ایران به پذیرش شروط ۱۲ گانه مایک پمپئو تن دهد، ادامه داشته است و در همین راستا شاهد اعمال تحریم ها از منافذ و مجاری مختلف علیه ایران هستیم.

وی با اشاره به تحریم وزارت خزانه داری آمریکا که روز پنجشنبه هفته گذشته علیه ۱۸ شرکت و بانک ایرانی اعمال شد گفت: این تحریم ها در راستای تشدید فشار به داخل ایران است. آمریکا در تلاش است منافذ اقتصادی و مالی تعامل ایران با جهان حتی در بخش های انسانی و دارویی را هم به طور کامل مسدود سازد. بهانه آمریکا برای اعمال این تحریم ها این است که مدعی هستند می خواهند دسترسی ایران به دلار برای اهداف نظامی را مسدود و محدود کنند، در حالی که تحریم جدید بخش‌هایی را محدود می کند که دست‌اندر کار تامین نیازهای اساسی و دارویی و غذا در ایران هستند و مسلما این تحریم ها دشواری‌های زیای را برای این بخش‌ها به ویژه در شرایطی که کشور با بحران کرونا درگیر است، ایجاد خواهد کرد.

میرطاهر با اشاره به واکنش وزیر امور خارجه کشورمان به اعمال این تحریم ها از سوی آمریکا اظهار کرد: همان طور که آقای ظریف اعلام کردند این تحریم ها تلاش برای انهدام کانال های باقی مانده پرداخت ایران است به ویژه در بخش غذا و دارو که متاثر از بحران کرونا هستند و این کار، جنایت علیه بشریت است.

وی ادامه داد: البته آمریکا مدعی است که این تحریم جدید واردات غذا و دارو را تحت تاثیر قرار نمی دهد اما ما می دانیم که این مساله با دشواری های بیشتر در آینده مواجه خواهد شد. یک مقام وزارت بهداشت ایران اعلام کرده است که آمریکا فشار زیادی به طرف ها و شرکت های خارجی برای عدم ارایه دارو به ایران انجام می دهد که اقدامی ضد انسانی است و به قیمت جان انسان های بیگناه تمام خواهد شد.

این کارشناس مسایل بین الملل درباره هدف آمریکا از اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران گفت: ترامپ بر سیاست فشار حداکثری علیه ایران اصرار دارد و آن را با این هدف انجام می دهد که تا قبل از ۳ نوامبر که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می شود بتواند از قبل تعامل و مذاکره با ایران دستاوردی را به دست آورد.

میرطاهر در پاسخ به این که ایران چه اقدامی می تواند به لحاظ بین المللی در مقابله با این اقدامات آمریکا انجام دهد گفت: وزارت خارجه ایران وظیفه دارد تا مواضع ایران را در مسایل مختلف تبیین کند از جمله در رابطه با فشارهای آمریکا علیه ایران که علاوه بر بخش های اقتصادی و سیاسی به بخش های انسانی نیز رسوخ کرده است و جامعه بین الملل در این باره ساکت است. ایران باید تلاش خود را برای افشای اقدامات و اهداف ایران در این رابطه از مجامع بین المللی، شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل و نیز با رایزنی با مقامات کشورهای مختلف به کار بگیرد و تبعات غیرانسانی تحریم های آمریکا بر مردم ایران و تاثیر آن بر کمبود دارو به ویژه داروی بیماران خاص را بیان کند و یک نوع همدردی بین المللی ایجاد کند.

وی با اشاره به اهداف غیررسمی و پنهان آمریکا که البته بعضا برخی مقامات به روشنی از آن صحبت می کنند ادامه داد: قانون گذاران آمریکایی اعلام کرده‌اند که هدف آنها از اعمال این تحریم ها در نهایت کشاندن فضای داخلی ایران به ایجاد نارضایتی است. آنها بر این تصورند که با تشدید فشارها زمینه فشار و ناآرامی و در نهایت پروژه “براندازی” دنبال می‌شود، این درحالی است که با وجود فشارهای گسترده و همه جانبه در یکی دو سال اخیر به شکلی که دیگر حتی یک بشکه نفت ایران به فروش نمی‌رود و پولی انتقال پیدا نمی‌کند، مقاومت ایران و مردم ادامه دارد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top