عطاران معتقد است که کرج با بیش از ۲۰۰۰ کوهنورد فعال، پتانسیل عالی در کوهنوردی دارد، ولی متولیان امر اینکاره نیستند و متاسفانه این ظرفیت در حال هرز روی است. اگر روی علاقمندان پرتعداد و روزافزون کوهنوردان کشور به صورت علمی و روی تغذیه و تمرینهای اصولی برنامهریزی گردد، ایران تبدیل به یکی از قطب های کوهنوردی جهان خواهد شد.
✍️ #رضا_قاسمپور
#بهروز_عطاران متولد ۱۳۳۴ میاندوآب (قوشا چای) آذربایجان است. وی در دهه پنجاه قهرمان کشتی ایران و جز ۴ نفر تیم ملی بوده است.
از سال ۶۰ تا ۸۰ به مربیگری و داوری کشتی روی آورده و هم اکنون مدیریت سالن کشتی شهید مطهری کرج را به عهده دارد.
وی همچنین از ۸۰ تا ۸۵ مدیریت تربیت بدنی سازمان تاکسیرانی کرج را عهدهدار بوده و سال ۵۴ قهرمانی کشتی ارتش ایران را در کارنامهاش اندوخته است.
عطاران سال ۸۵ از شهرداری کرج بازنشسته شده و تاکنون ضمن مدیریت و مسئولیت در کشتی استان البرز، سری سودایی در کوهنوردی دارد. وی کوهنوردی را به شکل علمی پیش برده و تمام کوههای مرتفع ایران را درنوردیده است.
در سال ۹۹ عطاران ۳۲۳ صعود داشته و با شعار هر روز یک صعود وارد سال ۱۴۰۰ شده و تا لحظه تهیه گزارش سی ام فروردین ۳۰ صعود موفق داشته است.
عطاران معتقد است که کرج با بیش از ۲۰۰۰ کوهنورد فعال، پتانسیل عالی در کوهنوردی دارد، ولی متولیان امر اینکاره نیستند و متاسفانه این ظرفیت در حال هرز روی است. اگر روی علاقمندان پرتعداد و روزافزون کوهنوردان کشور به صورت علمی و روی تغذیه و تمرینهای اصولی برنامهریزی گردد، ایران تبدیل به یکی از قطب های کوهنوردی جهان خواهد شد.
وی میافزاید: علمکوه دومین کوه بلند ایران دارای ۱۴۳ کوه در اطراف خود است. سال ۱۳۳۰ آلمانی ها و فرانسویان با سیم بوکسور توانستند از مسیر صخره های این کوه عظیم صعوده کنند.
عطاران میگوید: از ابتدای جاده چالوس تا امامزاده هاشم ۴۰ قله کمانی داریم که سرسبزی شمال دقیقا مدیون این قلههاست.
وی معتقد است که ایران منبع کوههای بینظیری است. پیامبر زرتشت در سبلان معبد داشته و به راز و نیاز میپرداخته است. سبلان بینظیرترین قله ایران بوده و دریاچه مستقر بر دهانه آتشفشان آن فوقالعاده میباشد و ما با داشتن چنین کوههایی نیازمند صعودهای نمایشی در کوههای آرارات ترکیه و ارمنستان و… نیستیم.
عطاران با آه و افسوس میگوید: سال ۹۸ از سازمان بازنشستگی کشوری و همچنین شهرداری کرج درخواست حمایت برای فتح سلسله قلههای ۱۴ گانه بالای ۸۰۰۰ متر حدفاصل پاکستان، چین و نپال را #بدون_اکسیژن داشتم، ولی متأسفانه جواب مثبتی دریافت نکردم.
پس از پایان مصاحبه با بهروز عطاران گپی میزنیم. وی به دلیل مؤانست نیم_قرنی با ورزش و معاشرت با کوههای سحرآمیز ایران دارای جهانبینی متفاوت گشته است. عطاران معتقد است که چیزی به نام مریضی نداریم و هرچه هست عدم شناخت صحیح از تغذیه و دوری از ورزش و تحرک میباشد.
تغذیه صحیح بر اساس گروه خونی و همچنین مزاجها شامل (صفراوی، بلغمی، سوداوی و دموی) بوده و ما باید بدانیم که:
چه بخوریم؟
کی بخوریم؟
و چقدر بخوریم؟
متأسفانه اکثر پزشکان ما به جای رویکرد انسانی و اجتماعی به دید طعمه با بیماران خود برخورد میکنند. این نگاه کاسبکارانه باعث ایجاد وضعیت بلبشوی فعلی است. البته اضافه کنم که دخترم خودم هم پزشک میباشد.
عطاران میگوید: در دو دهه گذشته اکثر قهرمانان ورزشی ما بر اساس استیلای غرور ورزش نکرده و متأسفانه الان سلامتیشان با مخاطرات مختلف روبروست. ورزش غلط مضر میباشد.
? یک ساعت مصاحبه ما به سه ساعت گپ و گفت دوستانه تبدیل شده و در جوی صمیمی از تجربیات علمی و ورزشی استاد بهروز عطاران بهرهمند میشویم. وی انسانی به غایت دوست داشتنی، خیرخواه، متواضع و مطلع در حوزه تخصصی خویش است.
از جناب مهندس حنیفه مسئول گروه کوهنوردی آرکا بابت آشنایی و هماهنگی مصاحبه سپاسگزاری کرده و برای این دو ورزشکار بااخلاق بهترینها را آرزومندیم?
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.