ایستا روستایی ترک تبار و البته تارک تکنولوژی و مدرنیته در جوار رودخانه خروشان شاهرود است که بنا بر روایت محلیها، ساکنان آن حدود نیم قرن پیش در این روستا مستقر شده و با محصور کردن کامل روستا ارتباط با جهان پیرامونی را به حد صفر رساندهاند.
به گزارش کرج رسا، رضا قاسمپور روزنامه نگار فرهنگی در یادداشتی با عنوان “ایستا؛ روستایی اسرار آمیز در طالقان” نوشت:
در تعطیلات پایان هفته فرصتی دست داد تا از شهرستان طالقان دیداری تازه کنم.
سه شهرستان طارمِ زنجان، الموتِ قزوین و طالقانِ کرج تقریبا شرایط اقلیمی و آب و هوایی مشابه دارند، با این تفاوت که طارم قطب کشاورزی بوده و الموت سرزمین تاریخی خداوند الموت حسن صباح است. شهرستانهای طالقان و نظرآباد پس از استان شدن البرز از شهرستان ساوجبلاغ منفک شدهاند و طالقان نیز چون طارم و الموت، کوهستانی، صعبالعبور و البته بسیار سرسبز و حاصلخیز با آب فراوان میباشد.
سد زیبای طالقان رودخانه خروشان شاهرود را مهار میکند. طالقان دارای حدود هشتاد پارچه آبادی عمدتاً توریستی بوده و مرکز طالقان شهرک با جمعیتی حدود ده هزار نفر میباشد.

مساحت طالقان حدود ۱۳ هزارکیلومتر مربع و سکنه ثابت ان حدود سی هزار نفر است.
به دلیل مهاجرت به تهران، کرج، قزوین و… روستاهای طالقان سکنه ثابت نازلی دارند، ولی به جز زمستان با برگشت مهاجرین، طالقان آخر هفتههای شلوغ و پر ترافیکی را تجربه میکند.
راه میانبری که از هشتگرد به طالقان در حال ساخت میباشد فعلاً آخر و عاقبتی شبیه اتوبان شمال پیدا کرده و زمان افتتاح نامعلومی را طی میکند.
زبان طالقانیها عمدتا تاتی بوده و ترکها و افغانها نیز حضور کمرنگی در آنجا دارند.
طالقان سرزمین امامزادهها بوده و اهالی روستای گلیرد طالقان کلن سید هستند و نقل است که ۱۳ الی ۲۴ نفر از یاران امام زمان از اهالی طالقان میباشند.
شایان ذکر است طالقان نامدارانی چون آیتاله سید محمود طالقانی (روستای گلیرد) ،جلال آل احمد (روستای اورازان) و… را نیز در دل خود پرورش داده است.
از مناطق دیدنی طالقان علاوه بر کنارههای سد زیبای طالقان میتوان از آبشار زیبای کرکبود و روستاهای نسا، وشته، مرجان، جوستان و… نام برد. همچنین در امامزاده یوسف روستای وشته درختان کهنسالی با قدمت بیش از هفتصد سال به چشم میخورد و…
دانشگاه بی دانشجو
پایین دست روستای زیبای #نویز تابلوی دانشگاهی تحت عنوان دانشگاه شهید عراقی وجود دارد. بنابر گفته محلیها ساخت این دانشگاه در سال ۶۲ استارت خورده است و در آن سالها به بهانه ساخت دانشگاه، شاه کوه (کوهپایه ای در پایین دست روستای نویز) را شکافته و گنجهای پنهانش را غارت و ساخت ساختمان دانشگاه را از ۶۲ تاکنون نیمه کاره رها کردهاند.
در سالهای اخیر یکی از دهها سوله آن را تکمیل و دانشگاه آزاد طالقان با چند صد دانشجو راه اندازی شده بود ولی به دلیل خالی شدن صندلیها این پروژه نیز ناکام ماند و اکنون در چندین هکتار از اراضی تصاحب شده به نام دانشگاه بجز نگهبان کسی نبوده ساختمان عظیم نیمه کاره نیز منزلگه روباهها و شغالهاست!
روستای اسرارآمیز ایستا
در جوار شهرک مرکز طالقان پس از عبور از کوچه #چالان روستایی اسرارآمیز به نام #ایستا وجود دارد که میتوان خصوصیات انحصاری این روستا را با جستجو در اینترنت مطالعه نمود.
ایستا روستایی ترک تبار و البته تارک تکنولوژی و مدرنیته در جوار رودخانه خروشان شاهرود است که بنا بر روایت محلیها، ساکنان آن حدود نیم قرن پیش در این روستا مستقر شده و با محصور کردن کامل روستا ارتباط با جهان پیرامونی را به حد صفر رساندهاند.

با اشتیاق برای دیدن و رمزگشایی از ایستای مرموز به منطقه مورد نظر رفتم، ولی به درب بسته خوردم. پس از پرس و جو از همسایگان متوجه شدم که اهالی روستا آخر هفته درب ورودی دهکده را میبندند و روزهای دیگر نیز باید با تعیین وقت قبلی، مرشد روستا (جناب ضیایی) را در صورت قبول وی ملاقات نمود.
در بررسیهای میدانی دریافتم که اهالی روستا اصالتا آذربایجانی و از پیروان آیتاله میرزا صادق مجتهد تبریزی (از روحانیون دوره مشروطیت) بوده و حدود شصت نفر در قالب ده خانوار بوده و با دامداری کشاورزی و پرورش اسبانی بسیار نادر امرار معاش می نمایند و به دلیل فقدان ارتباط با جهان خارج (عدم استفاده از حاملهای انرژی و امکانات دولتی و…) به طور نانوشته با پرداخت #جزیه با دولت کنار آمدهاند.

کلید واژه سکنه روستای اسرارآمیز ایستا، #احتیاط و #اضطرار میباشد.
برای بررسیهای دقیق و مشاهدات مستقیم و صحبت با مرشد و اهالی ایستا و رمزگشایی از این روستای اسرارآمیز منتظر هماهنگیهای آتی با مسئولین روستا خواهم ماند.

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.