مجمع خیرین شهرستان سراوان (سیستان و بلوچستان) ضمن بازدید از پروژههای بنیاد خیریه نصرِ استان البرز، نقطه نظرات و تجربیات خود را با مسئولین بنیاد به اشتراک گذاشتند.
✍️ رضا قاسمپور
پنجشنبه ۲ آذر ۱۴۰۲ مجمع خیرین شهرستان سراوان (سیستان و بلوچستان) ضمن بازدید از پروژههای بنیاد خیریه نصرِ استان البرز، نقطه نظرات و تجربیات خود را با مسئولین بنیاد به اشتراک گذاشتند. در این بازدید دو ساعته صادق محمدی (رییس مجمع خیرین)، ملک زاده کوهکن (نایب رییس مجمع)، دکتر دهواری (رییس آموزش و پرورش) و تعداد دیگری از مسئولین مجمع خیرین نقطه نظرات و زمینه های همکاری های مشترک را بررسی کرده و نهایتا مقرر گردید با توجه به محرومیت ویژه بلوچستان و به ویژه شهرستان سراوان، موضوع چرایی حضور و چگونگی همکاری بنیاد خیریه نصر در پروژههای خیرساز این شهرستان محروم (با ۲۰۰ هزار نفر جمعبت) مورد بحث و بررسی و کنکاش قرار گیرد.
آنچه در ادامه میخوانیم ملهم از مذاکرات فیمابین و گپ و گفت مجمع خیرین سراوان با مراد مالمیر (قائممقام بنیاد نصر) و سایر مسئولین میباشد.
کمبود بیش از ۱۰۰ مدرسه در سراوان
مجمع خیرین سراوان در مراجعه به وزارت آموزش و پرورش برای پیگیری اخذ امکانات و جذب خیرین پایتخت، از سوی مسئولین مرتبط وزارتی به بنیاد خیریه نصر شیفت شده بودند. به گفته مسئولین این شهرستانِ مرزی، سراوان بیش از یکصد باب مدرسه کمبود داشته و از منظر سایر امکانات تفریحی، ورزشی و رفاهی برای دانشآموزان و همکاران در مضیقه و رنج کامل است. سیستان و بلوچستان یکی از محرومترین استانها در سرانه آموزشی و دیگر امکانات پرورشی است.
ترک تحصیل و کودک همسری
مسئولین مجمع خیرین سراوان انسانهایی ساده و صمیمی و دلسوز نسبت به سرنوشت هموطنان محروم بلوچ هستند میهمانان ضمن تشریح مطالبات و بیان مشکلات خود پیگیر جلب نظر و مشارکت خیرین برای سرمایهگذاری در شهرستان سراوان بودند.
به گفته یکی از اعضای مجمع خیرین، زندگی بیش از نیمی از اهالی شهرستان سراوان وابستگی کامل به رقم ناچیز یارانه دارد. وجود سو تغذیه و نرسیدن کالری و پروتئین های مورد نیازِ سن بلوغِ کودکان، باعث ناهنجاریهای آموزشی و پرورشی در بچهها شده و نهایتا ختم به ترک تحصیل و تولید کودکان کار و تشدید معظل کودک همسری میشود.
مدارس کپری و ناعدالتی آموزشی
فاصله ماوارایی نُرم فضای آموزشی سراوان (دو متر مربع) با نُرم کشوری (۶ متر مربع) و همچنین بهترین وضعیت فضاهای آموزشی کشور (۹ متر مربع در یزد) باعث تشدید، ناعدالتی آموزشی و محرومیت و مظلومیت حوزه پرورشی است.
شهرستان سراوان با بیش از ۵۰ هزار دانشاموز، فاقد فضاهای آموزشی درخور و همچنین امکانات پرورشی، رفاهی و تفریحی مناسب است. پیدایی و وجود مدارس کپری و استیجاری باعث تسریع و تشدید پدیده مذموم ترک تحصیل در بین دانشآموزان محروم منطقه به ویژه دختران میباشد.
شایان توجه است که آموزش و پرورش استانهای البرز و سیستان و بلوچستان از نظر تراکم فضاهای آموزشی انتهای جدول برخورداری استانها بوده و در برخی از شاخص ها البرز حائض آخرین رتبه میباشد.
بنیاد نصر و ساخت ۵۰ باب مدرسه
لازم به ذکر است که تابستان امسال در بیش از سی مدرسه محروم و فوق محروم در چهارگوشه استان البرز با مشارکت “بنیاد خیریه نصر”تعمیر، تجهیز، رنگامیزی و شاداب سازی صورت گرفته است.
همچنین “بنیاد خیریه نصر” در حال ساخت ۵۰ باب مدرسه و ۵۰ معلمسرا در استان البرز بوده و قرار است در صورت همکاری های مناسب ادارات خدماترسان، سالانه ۱۰ باب مدرسه تحویل آموزش و پرورش استان البرز گردد.
لازم به ذکر است که مسئولیت مالی (صفر تا صد مدارس) در حال ساخت بر عهده بنیاد نصر میباشد.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.