امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 35508 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۶:۳۹ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: در ابتدا پوکی استخوان ممکن است هیچ علائمی نداشته باشد و به همین دلیل این بیماری، بیماری خاموش نامیده می شود. به مرور زمان فرد دچار شکستگی خود به خودی در اندام های مختلف بدن مثل مچ دست، ران و لگن، کمر و ستون مهره می شود.

به گزارش کرج رسا، دکتر آروین نجفی متخصص ارتوپد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز عنوان کرد: اهمیت پوکی استخوان به حدی است که سازمان بهداشت جهانی WHO روز ۲۰ اکتبر را به عنوان روز جهانی پوکی استخوان یا همان استئوپروز نامگذاری کرده است. گاها بار این بیماری از سایر بیماری های مزمن مثل دیابت و فشار خون بیشتر است.

وی خاطر نشان کرد در ابتدا این بیماری ممکن است هیچ علائمی نداشته باشد و به همین دلیل این بیماری، بیماری خاموش نامیده می شود. به مرور زمان فرد دچار شکستگی خود به خودی در اندام های مختلف بدن مثل مچ دست، ران و لگن، کمر و ستون مهره می شود.

 

پوکی استخوان
پوکی استخوان

 

متخصص ارتوپد دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت کمبود فعالیت های فیزیکی به خصوص ورزش های هوازی می تواند از مهم ترین علل بروز بیماری باشد به همین دلیل افراد سالم و بیمار به انجام ورزش تشویق می شوند. سیگار، مصرف برخی داروها و سابقه خانوادگی می تواند از دیگر ریسک فاکتور های بیماری باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز اظهار کرد علت اصلی ایجاد بیماری اختلال در متابولیسم استخوان می باشد که تولید استخوان با مشکلاتی مواجه می شود. بانوان بیشتر در معرض ابتلا قرار دارند به همین دلیل بهتر است بانوان از سن ۶۵ سالگی و آقایان از سن ۷۰ سالگی هر ۲ سال یک بار تست سنجش تراکم استخوان را انجام دهند. افرادی که مبتلا به اختلالاتی در تیروئید و پاراتیروئید و فوق کلیه هستند با دستور پزشک زودتر تست های تشخیصی را انجام دهند.

وی در آخر خاطر نشان کرد دریافت کلسیم و ویتامین دی کافی، ترک سیگار، داشتن فعالیت فیزیکی مداوم و متعادل (مثلاً حداقل ۳۰ دقیقه پیاده‏ روی روزانه) در پیشگیری از پوکی استخوان موثر هستند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top