امروز: چهارشنبه, ۲۸ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 17 جماد ثاني 1446 | 2024-12-18
کد خبر: 52469 |
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرج اعلام کرد که برای نخستین بار در استان البرز ، بانک چشم در بهشت سکینه (س) شهرستان کرج راه اندازی می شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی شهرداری کرج ، علیرضا عسگری روز پنجشنبه در نشست مشترک مسوولان بانک چشم بهشت زهرا (س) تهران ، مشاور عالی سازمان پزشکی قانونی کشور، مدیرکل بانک سلول ، بافت و عضو سازمان پزشکی قانونی کشور در کرج افزود: طی هماهنگی های انجام شده، قرار است که از سوی بانک چشم کشور، شعبه این مرکز در آرامستان بهشت سکینه(س) کرج مستقر و آغاز به کار کند.

وی هدف از برگزاری این نشست را بررسی ابعاد و جوانب مربوطه در راستای راه‌اندازی و فعال کردن شعبه بانک چشم استان البرز در بهشت سکینه(س) کرج ذکر کرد.

رییس سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرج نیز با استقبال از انجام چنین اقدامی در محل بهشت سکینه (س) گفت: مدیریت شهری کرج آماده هرگونه همکاری با این مرکز است.

عسگری افزود: اکنون بسترهای لازم برای راه‌اندازی شعبه بانک چشم درسازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرج مهیا است چراکه طبق تجربه قبلی و راه‌اندازی پزشکی قانونی در بهشت سکینه(س) و تسهیل در امور شهروندان مراجعه‌کننده، به‌طورقطع فعالیت بانک چشم نیز با استقبال خوبی مواجه می‌شود.

وی ادامه داد: انعقاد تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین شهرداری کرج، اداره کل پزشکی قانونی استان البرز و بانک چشم ایران، جانمایی محل استقرار، انجام اطلاع‌رسانی‌های لازم به‌صورت وسیع در استان و آگاهی بخشی به خانواده‌ه در این زمینه ازجمله اقداماتی است که باید برای آن‌ها برنامه‌ریزی و انجام شود.

این مسوول گفت: طی سه سال گذشته نیز با انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف، پایگاه اورژانس و نمایندگی ثبت‌احوال نیز در آرامستان بهشت سکینه(س) کرج راه‌اندازی و فعال شدند که زمینه‌های رضایت شهروندان را فراهم کرد.

دکتر غلامحسین دشتی مدیر بانک چشم مستقر در بهشت‌زهرا (س) تهران در این نشست بیان داشت: بانک چشم از سال ۶۸ فعالیت خود را در تهران آغاز کرده و تاکنون اقدامات مطلوبی در راستای پیوند قرنیه بین بیماران نیازمند انجام داده که امید می‌رود با گسترش این فعالیت‌ها، بیماران دیگر در صف انتظار برای پیوند قرنیه نمانند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت اصلی این مرکز تهیه قرنیه برای بیماران نیازمند پیوند قرنیه است، افزود: چشم و قرنیه فرد بعد از فوت، تا ۲۴ ساعت این قابلیت را دارد که بتوان آن را پیوند زد و برای بیمار دیگری استفاده کرد.

این مسوول ادامه داد: در بهشت‌زهرا (س) تهران، زمانی که خانواده متوفی برای انجام امور مربوطه به این مرکز مراجعه می‌کنند، با ارائه اطلاعات مذکور و پس از کسب رضایت از آن‌ها، اقدامات لازم جهت استفاده از قرنیه متوفی انجام خواهد شد.

دشتی با اشاره به اینکه نیاز به پیوند قرنیه در سطح کشور بسیار زیاد است، اعلام کرد: این بیماران در سه دسته قوس قرنیه، بیماری ارثی و یا آسیب‌های محیطی مانند تصادفات و امثال آن دسته‌بندی می‌شوند که نیازمند پیوند قرنیه و در صف انتظار هستند.

علی رضایی مدیر فنی بانک چشم مستقر در بهشت‌زهرا (س) تهران نیز اظهار داشت: برخی بیماری‌ها نظیر بیماری‌های عفونی و درگیر با سیستم عصبی وجود دارد که در صورت مبتلا بودن فرد به آن‌ها، پس از فوت نیز نمی‌توان از قرنیه چشم استفاده کرد، پس از ابتدا اجساد متوفی بررسی می‌شود که از قبل بیماری زمینه‌ای داشته یا سالم بوده است.

وی ادامه داد: پس از دریافت رضایت‌نامه از خانواده متوفی با توجه نوع نیاز بیماران در صف انتظار، میزان سن و نوع بیماری آن‌ها، بخش درونی و لایه‌ای از قرنیه چشم متوفی طی پنج دقیقه از جسد وی جداسازی می‌شود که در سیمای ظاهری جسد هیچ‌گونه تغییری به وجود نخواهد آمد.

این مسوول گفت: پس از جداسازی لایه مذکور، بلافاصله به بانک چشم منتقل و مراحل لازم جهت غربالگری و فرآوری، آزمایش‌های مختلف انجام می‌شود تا بتوان عمل پیوند قرنیه را برای بیمار موردنظر انجام داد.

رضایی یادآور شد: هم‌اکنون در صف انتظار بیماران پیوند قرنیه کشور از نوزاد سه ماهه تا افراد بالای ۸۰ سال وجود دارند.

وی گفت: عمل پیوند قرنیه برای نوزادانی که از بدو تولد دچار مشکل هستند، بسیار مهم و حساس است چراکه در اثر عدم توجه و درمان در سنین بالاتر دچار تنبلی چشم و درنهایت نابینایی می‌شوند.

این مسوول با اشاره به اینکه قرنیه‌های جداسازی شده از جسد فرد متوفی بر اساس نیازهای موجود بیماران فرآوری می‌شود، ادامه داد: این قرنیه تا ۱۴ روز قابلیت پیوند دارد اما زمان طلایی و حساس آن پنج تا هفت روز است که باید به این مهم توجه ویژه شود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top