امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15

“ایال روزن” سرهنگ نیرو‌های ذخیره ارتش اسرائیل می‌گوید: “هدف اصلی دیف نابودی گام به گام اسرائیل است. عملیات اخیر او اولین گام برداشته شده در این مسیر است. این تازه آغاز کار است. او تلاش می‌کند جنگ دوم استقلال را بر اسرائیل تحمیل کند”.

تصویری از فایلی بدون تاریخ مرتبط با “محمد دیف” از رهبران نظامی جنبش فلسطینی حماس او را در مکانی نامعلوم نشان می‌دهد. او در یک سخنرانی می‌گوید: “با توجه به تداوم جنایات علیه مردم ما با توجه به اقدامات اشغالگری و انکار قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی و با توجه به حمایت آمریکا و غرب از اسرائیل تصمیم گیری‌های مان به همه این موارد پایان خواهند داد. تصمیم ما به دشمنان می‌فهماند که دیگر نمی‌تواند بدون پاسخگو بودن در قبال اقدامات اش به شادی بپردازد”.

به گزارش فرارو به نقل از فایننشال ریویو، این ویدئو چند ساعت پس از حمله روز شنبه حماس علیه اسرائیل منتشر شد. فرد صحبت کننده “محمد دیف” از فرماندهان گروه حماس و طراح اصلی حمله اخیر به اسرائیل بوده است.

در مصاحبه‌هایی صورت گرفته تحلیلگران اسرائیلی و فلسطینی که دیف را پیش از ناپدید شدن اش در سایه مبارزان فلسطینیان می‌شناختند گفته اند او همزمان مردی آرام، اما خشن بوده است که به رقابت‌های میان گروه‌های فلسطینی با یکدیگرعلاقه‌ای نداشته است. آنان گفته اند او در عوض درباره لزوم تغییر ماهیت درگیری بین اسرائیل و اعراب و استفاده از قوه قهریه به عنوان ابزاری برای دستیابی به آن هدف فکر می‌کرد.

 

محمد دیف

دیف پنج بار از تلاش‌ها اسرائیل برای ترور جان سالم به در برده است. یک مبارز فلسطینی که در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی با دیف ملاقات کرده بود می‌گوید: “او به من گفت که شما باید با اسرائیلی‌ها در داخل اسرائیل بجنگید و این خیال ذهنی آنان که می‌توانند در سرزمین‌های اشغالی در امنیت باشند را از بین ببرید”.

“ایال روزن” سرهنگ نیرو‌های ذخیره ارتش اسرائیل می‌گوید: “هدف اصلی دیف نابودی گام به گام اسرائیل است. عملیات اخیر او اولین گام برداشته شده در این مسیر است. این تازه آغاز کار است. او تلاش می‌کند جنگ دوم استقلال را بر اسرائیل تحمیل کند”.

یک مقام اسرائیلی که دیف را به خوبی می‌شناسد و با نحوه کار او آشناست می‌گوید او یک بمب ساز کهنه کار و معمار برنامه یک دهه‌ای حماس برای حفر شبکه‌ای از تونل‌های در زیر غزه است.

دیف در دهه ۱۹۶۰ میلادی در اردوگاه پناهجویان در خان یونس متولد شده است. غزه در آن زمان تحت کنترل مصر بود و این مقام اسرائیلی که با پرونده مرتبط با دیف در سرویس اطلاعاتی شین بت اسرائیل آشنا بوده می‌گوید عمو یا پدر دیف در حملات پراکنده دهه ۱۹۵۰ میلادی فلسطینیان مسلح به همان منطقه‌ای در اسرائیل که شبه نظامیان تحت امر دیف به آنجا نفوذ کردند شرکت داشته اند.

به قدری اطلاعات کمی در مورد دیف وجود دارد که حتی نام واقعی او نیز در هاله‌ای از ابهام است. افرادی که او را در دهه ۱۹۸۰ میلادی می‌شناختند می‌گویند حتی در آن زمان نیز او با نام “دیف” شناخته می‌شد در حالی که گفته می‌شود نام واقعی او چیز دیگری است.

او ذوق بازیگری داشته و در گروه بازیگری در دانشگاه اسلامی غزه که کانون حضور اعضای اخوان المسلمین مصر بوده فعالیت داشته است. زمانی که حماس در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی متولد شد و در میانه آتش ناشی از اولین انتفاضه شکل گرفت دیف در دهه دوم عمرش قرار داشت.

در آن زمان “غازی حمد” که اکنون یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس است پس از بازداشت توسط اسرائیلی‌ها با دیف در یک سلول مشترک زندانی بود. حمد درباره دیف گفته بود: “او از ابتدای زندگی اش در حماس روی مسیر نظامی متمرکز بود. او بسیار مهربان و وطن دوست بود و همیشه ما را می‌خنداند”.

اسرائیل دیف را مسئول کشته شدن اسرائیلی‌ها در جریان بمبگذاری‌های انتخاری در دهه ۱۹۹۰ میلادی می‌داند. گفته می‌شود دیف ساخت بمب را تحت نظر “یحیی عیاش” بمب ساز با نام مستعار “مهندس” آموخت. عیاش در سال ۱۹۹۶ میلادی توسط اسرائیل به دلیل انفجار ناشی از وجود مواد منفجر در تلفن همراه اش کشته شد.

دیف در رده گردان‌های قسام شاخه نظامی حماس ارتقا یافت. مقام‌های اسرائیلی می‌گویند او در ساخت اولین موشک‌های ابتدایی حماس نقش داشته است. مقام‌های اسرائیلی می‌گویند دیف به دنبال هدف قرار دادن شهرک نشینان و سربازان در اراضی اشغالی و بمبگذاری در اتوبوس‌ها در بیت المقدس و تل آویو بوده است. او هم چنین بر موشک باران علیه اسرائیل در فواصل زمانی معین نظارت داشته است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top