امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 4843 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۶:۳۵ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

در حالی که موج اول آنفولانزا که از نوع A است هنوز قربانی می گیرد نوع دوم آن یعنی آنفولانزای نوع B هم در کشور در حال شیوع است.

به گزارش کرج رسا، آنفولانزای نوع B بر خلاف نوع A آن میان انسان و حیوان مشترک نیست و دامنه محدودتری خواهد داشت با این حال شیوع این بیماری را باید جدی گرفت.

در حالی که هنوز موج اول آنفولانزا فروکش نکرده چطور می توان با موج دوم این بیماری مقابله کرد؟

دکتر احمدرضا مددیان پزشک متخصص بیماری عفونی و تنفسی دراینباره به جام‌جم آنلاین گفت: آنفولانزا قابل پیشگیری است و می توان با راهکارهایی ساده از مبتلا شدن به آن جلوگیری کرد. مهم ترین و نخستین راهکار رعایت بهداشت فردی است.

دکتر مددیان عنوان کرد: همواره تاکید می شود که شستن مرتب دست ها و زدودن آلودگی از آن راه حلی بسیار ساده در برابر بیماری آنفولانزا است، حالا هر نوعی که می خواهد باشد. بسیاری از بیماری ها از جمله همین آنفولانزا از طریق دست های آلوده وارد بدن می شوند و فرد را مبتلا می کنند.

این پزشک متخصص با تاکید بر همراه داشتن محلول ضدعفونی کننده دست بیان داشت: هر وسیله ای که در اطراف ما قرار دارد می تواند حاوی ویروس آنفولانزا باشد. باید بسیار دقت کنیم در اماکن عمومی و حتی منزل و محل کار به چه چیزی دست می زنیم.

وی افزود: علاوه بر شستن مداوم دست ها، داشتن خواب کافی، زدن واکسن، کنترل استرس، خوردن مایعات و بستن سر هم از دیگر موارد پیشگیری این بیماری است.

وی یادآور شد: علایم مهم آنفلوانزا تب، لرز، درد بدن، سرفه، گلودرد و در آنفلوانزای نوع B همراه با اسهال حاد و استفراغ است.

دکتر مددیان در ادامه در رابطه با علائم بیشتر آنفولانزا گفت: علائم این بیماری به صورت ناگهانی در بدن فرد پدیدار می شود. همانطور که گفتم تب و لرز، گلودرد و سرفه به همراه اسهال و استفراغ مهم ترین علائم محسوب می شوند. تب های بالا همراه با دردناک شدن اعضای بدن و عضلات و البته بی اشتهایی شدید از دیگر علائم به شمار می روند.

وی تصریح کرد: از زمانی که ویروس آنفولانزا وارد بدن فرد می شود تا زمانی که علائم خود را نشان دهد زمانی بین یک تا چهار الی پنج روز طول می کشد. زمانی که علائم ظاهر شد در ۲۴ ساعت به اوج می رسد اما این بیماری یک تا دو هفته بهبود می یابد.

دکتر مددیان ادامه داد: نوع B آنفولانزا از نوع A خفیف تر است. هفته گذشته بر اساس آخرین آماری که خواندم ۲۴ مورد مبتلا به این آنفولانزا ثبت شده است. نمی توان پیش بینی کرد که این ویروس تا چند هفته دیگر همه گیر شدن آن ادامه خواهد شد اما این نوع بیماری نسبت به نوع A خفیف تر است و احتمالا دامنه زمانی کمتری دارد.

این پزشک متخصص در پایان گفت: تشخیص و درمان آنفلوانزای نوع B بستگی به پزشک دارد. با توجه به شرایط فرد و نوع آنفولانزا پزشک اقدام به تجویز داروهایی برای کاهش علائم بیماری می کند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top