امروز: جمعه, ۹ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 3 ذو الحجة 1446 | 2025-05-30

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز با اشاره به ضرورت اصلاح الگوی کشت و به‌ کارگیری شیوه‌های نوین آبیاری در نقاط مختلف کشور از جمله استان البرز، اظهار کرد: برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی، باید کشت‌های آب‌بر متوقف شود.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، نبی اله نوری نسب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز در چهاردهمین نشست این کمیسیون که با حضور نمایندگان دولت و فعالان بخش خصوصی برگزار شد، با اشاره به شرایط بحرانی منابع آبی کشور تأکید کرد: مدیریت مصرف آب باید در اولویت تصمیم‌گیری‌ها قرار داده شود.

وی با تأکید بر لزوم پرهیز از تکرار اشتباهات گذشته، افزود: نگاه‌ها باید به آینده معطوف باشد. به گفته او، استان البرز می‌تواند به‌ عنوان پایلوت مدیریت مصرف آب در کشور معرفی شده و الگویی برای سایر استان‌ها باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز همچنین با اشاره به برخی فناوری‌های نوین در بازیافت آب، استفاده از تکنولوژی‌هایی نظیر استخراج آب از بخار نیروگاه‌ها و رطوبت هوا را فرصتی برای تقویت منابع آبی دانست.

 

نبی اله نوری نسب

 

وی هشدار داد که در صورت عدم مدیریت صحیح منابع، بحران آب می‌تواند به تهدیدی جدی برای امنیت غذایی و اجتماعی استان تبدیل شود.

نوری‌نسب خواستار ورود تخصص‌محور و سریع مسئولان به این حوزه شد و تأکید کرد: باید از مرحله تحلیل صرف عبور کرده و وارد فاز اجرایی برنامه‌های کاربردی شویم.

به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز، فرصت برای اقدام محدود است و باید از همین حالا طرح‌های مؤثر را اجرا کرد.

مدیریت یکپارچه، شرط عبور از بحران آب

در پایان نشست، حاضران با تأکید بر وضعیت نگران‌کننده منابع آبی استان البرز، بر ضرورت هم‌افزایی میان دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی و نهادهای پژوهشی برای مدیریت پایدار آب در بخش کشاورزی تأکید کردند.

اصلاح الگوی کشت، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، بازنگری در سیاست‌های تخصیص آب و جلب اعتماد کشاورزان از جمله محورهایی بود که در این نشست مطرح شد.

همچنین پیشنهاد شد نشست‌های کارشناسی با حضور نمایندگان ذی‌ربط به‌ صورت منظم برگزار شود تا راهکارهای عملیاتی و قابل اجرا برای عبور از بحران تدوین و پیگیری شود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top