امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15

از ۱۱ موزه اسمی کلانشهر کرج تنها موزه فعال و در دسترس عامه، موزه شخصی تمبر تخصصی یکتای فلکه اول گوهردشت کرج می‌باشد‌. چراغ این موزه فاخر مشتمل بر ۲/۵۰۰/۰۰۰ قطعه تمبر از چهارگوشه جهان و علاوه بر آن دارنده ۳۲ کلکسیون دیگر اعم از سکه، اسکناس، چک، برات، سفته، پیپ، صفحات گرامافون، نسخ خطی قدیمی و… بوده که همچنان چراغ موزه برای رهگذران بی‌تفاوت به تاریخ و مدنیت سوسو می‌زند.

✍️ رضا قاسمپور

واقعیت آنست که در ایام کرونا کلیه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دنیا و به ویژه ایران آب رفته و فروکش نمود. با تغییر ذائقه مردم، پسا کرونا اجتماعات هرگز به حالت اولیه و دوره اوج خود برنگشت. از طرفی با‌ ظهور و بروز هیجانی نسل دگراندیش و کم حوصله موسوم به Z ،علائق فرهنگی و هنری جای خود را به تفریح و سرگرمی‌های دم‌دستی و فانتزی داد. کم رونق شدن محافل ادبی،اجتماعات فرهنگی هنری از نشانه‌های بارز این وارفتگی و آب رفتگی فرهنگی اجتماعی است.

موزه تمبر یکتا؛ تنها موزه فعال کرج

از ۱۱ موزه اسمی کلانشهر کرج تنها موزه فعال و در دسترس عامه، موزه شخصی تمبر تخصصی یکتای فلکه اول گوهردشت کرج می‌باشد‌. چراغ این موزه فاخر مشتمل بر ۲/۵۰۰/۰۰۰ قطعه تمبر از چهارگوشه جهان و علاوه بر آن دارنده ۳۲ کلکسیون دیگر اعم از سکه، اسکناس، چک،برات، سفته،پیپ،صفحات گرامافون، نسخ خطی قدیمی و…بوده که همچنان چراغ موزه برای رهگذران بی‌تفاوت به تاریخ و مدنیت سوسو می‌زند.

 

 

سید حسین موسوی (مدیر موزه) برادر شهید و جانباز جنگ تحمیلی،عاشقانه و عالمانه خانه و کلکسیون فاخر خاندانی خود را وقف فرهنگ،هنر و تمدن ایران زمین کرده است.ده سال مداومت و پایمردی موسوی در برپایی موزه و البته عدم همراهی مسئولین فرهنگی، بی‌توجهی عامه مردم به این خزینه گرانسنگ فرهنگی، کمرشکن بودن نگهداشت و به روز‌رسانی موزه و فشارهای خانوادگی مبنی بر تغییرکاربری باعث شده که مدیر موزه کم کم تصمیم به جمع کردن بساط موزه بگیرد.

 

 

پویش‌ملی نجات موزه تمبرگوهردشت

رضا قاسم پور از اعضای هیات امنای موزه تمبر با همراهی دوستانش با راه‌اندازی پویشی با عنوان “نگهداشت و نجات موزه فاخر تمبر یکتای گوهردشت کرج” در تلاش هستند که موزه تمبر را با ایده‌های نو و پیوست‌های جانبی همچنان برای آیندگان سرپا نگه‌ دارند.

باعث تاسف و تاثر است اگر بدانیم امروز دوشنبه ۲۲ مراد ۴۰۳ به فراخوان عمومی و دعوت ویژه بیش از ۱۰۰ نفر از مسئولین و افراد تأثیرگذار و فرهنگ‌دوست کلانشهر کرج تنها یک دوجین از همشهریان عاشق پیشه پاسخ داده و در نشست هم‌اندیشی شرکت جستند و البته تنها مقام مسئول شهریِ لبیک‌گوی به فراخوان پویش، دکتر عمار ایزدیار عضو شورای شهر کرج بودند.

در نشست هم‌اندیشی برای نگهداشت و نجات موزه تمبر پس از توضیحات آغازین رضا قاسم‌پور(طراح پویش) و شرح تفصیلی سیدحسین موسوی(مدیر موزه)حاضرین نظرات، پیشنهادات و دغدغه‌های خود را به اشتراک گذاشتند.

 

 

ضرورت الحاق پیوست‌ فرهنگی

در پایان عمار ایزدیار ضمن تشکر از برپایی نشست و ابراز خرسندی از داشتن چنین مجموعه فاخری در قلب کرج افزود: در شرایط فعلی بهترین راه برای سرپا نگه‌داشتن موزه فاخر تمبر، ضمیمه کردن پیوست فرهنگی، هنری و گردشگری به فعالیت‌ها و خدمات مجموعه می‌باشد.در این مسیر می‌توان از تجربیات موفق بومی همانند موزه کندلوس،بوم‌گردی‌های کندر و…بهره جست.

ایزدیار ضمن اشاره به غنا و چند وجهی بودن موزه افزود: بزودی گروه تاریخ دانشگاه خوارزمی را برای بازدید و آغاز همکاری‌های مشترک به موزه سرازیر می‌کنیم. همچنین برای استقرار نمایشگاه موزه تمبر در پارک ایران کوچک هماهنگی‌های لازم را در اولین فرصت انجام می‌دهیم. برای ترغیب دانش‌آموزان مدارس برای بازدید از موزه نیز با مسئولین آموزش و پرورش گفتگو خواهیم کرد.همچنین برای استفاده از بیلبوردهای شهری در تبلیغات میدانی با شورا و شهرداری وارد مذاکره و تعاملات متقابل خواهیم شد به لطف خدا و همیاری دلسوزان چراغ موزه را همچنان برای آیندگان روشن نگه خواهیم داشت.

 

 

 

 

رضا قاسمپور
به قلم: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top