امروز: پنج شنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / 05:50:04 | برابر با: الخميس 18 ذو القعدة 1446 | 2025-05-15

رئیس سازمان دامپزشکی ایران گفت: بسیاری از وظایف اجرایی سازمان دامپزشکی باید به بخش خصوصی و سازمان نظام دامپزشکی واگذار شود.

به گزارش کرج رسا، دکتر علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در مراسم روز جهانی دامپزشکی و آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان نظام دامپزشکی ایران، با اشاره به سابقه تاریخی دامپزشکی در کشور، اظهار کرد: بزرگی سازمان دامپزشکی به دلیل پیشینه‌ای است که به سال ۱۳۰۳ شمسی بازمی‌گردد. دانشکده‌ای که امروز در آن حضور داریم، در سال ۱۳۱۱، یعنی سه سال پیش از تأسیس دانشگاه تهران، راه‌اندازی شده است و مؤسسه رازی نیز در سال ۱۳۰۳ تأسیس شد.

وی با اشاره به تاریخچه سازمان‌های جهانی مرتبط با دامپزشکی گفت: سازمان بهداشت جهانی دام در سال ۱۹۲۶، سازمان خواروبار جهانی (FAO) در سال ۱۹۴۶ و سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۴۸ تأسیس شدند؛ این در حالی است که دامپزشکی در ایران سابقه‌ای پیش‌تر از برخی از این نهادهای جهانی دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی ایران در ادامه افزود: در کشور سالانه حدود ۱۷ میلیون تُن فرآورده خام دامی تولید می‌شود که هزینه بهداشت دامپزشکی در این فرآورده‌ها تنها سه تا چهار درصد است و ۹۶ تا ۹۷ درصد سایر هزینه‌های تولید به مسائل غیر بهداشتی مربوط می‌شود. این نسبت نشان‌دهنده اهمیت بالای خدمات دامپزشکی در استمرار تولید و سلامت محصولات دامی است.

رفیعی‌پور با تأکید بر اینکه فعالیت‌های دامپزشکی در حوزه‌های کیفی دام و فراورده‌های دامی اگر به خوبی انجام نمیشد می‌توانست میلیاردها تومان هزینه به دنبال داشته باشد، تصریح کرد: اگر هزینه‌های اندک بخش دامپزشکی نبود، تولید این محصولات غیرممکن می‌شد. این موضوع، عظمت کار دامپزشکی و بخش خصوصی را در ایران و جهان به خوبی نشان می‌دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت فعلی تشکیلات دامپزشکی کشور گفت: در حوزه اداری و پژوهشی به حد اشباع رسیده‌ایم و نیازی به توسعه نهادهای دولتی یا دانشگاهی نیست. اما در بخش خصوصی، همچنان نیاز جدی به توسعه در حوزه درمان، دارو و صنایع مکمل وجود دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی ایران با بیان اینکه امروز بیش از ۳۰ دانشکده دامپزشکی در کشور فعال است، افزود: تعداد دانشکده‌ها بیش از نیاز موجود است و باید به جای گسترش ساختارهای دولتی، تمرکز بر توانمندسازی و گسترش بخش خصوصی باشد.

وی تأکید کرد که بسیاری از وظایف اجرایی سازمان دامپزشکی باید به بخش خصوصی و سازمان نظام دامپزشکی واگذار شود.

رفیعی‌پور در پایان با اشاره به تولید ۸ میلیون لیتر شیر خام و حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در کشور، توسعه بخش خصوصی را کلید پیشرفت صنعت دامپزشکی دانست و افزود: حمایت از سرمایه‌گذاران، تولیدکنندگان دارو، اسانس‌های گیاهی و مکمل‌های دامی، گامی مهم در مسیر رشد این بخش است.

او همچنین خواستار همبستگی تمامی فعالان دامپزشکی اعم از پژوهشگران، دانشگاهیان و مسئولان اجرایی برای تقویت نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران شد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید