امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 20047 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۶:۵۵ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

کار برداشت گل‌ محمدی در بزرگترین مزرعه استان البرز روز دوشنبه با حضور سرپرست فرمانداری ساوجبلاغ آغاز شد.

به گزارش کرج رسا، حمیدرضا ورزشی سرپرست فرمانداری ساوجبلاغ در حاشیه عملیات برداشت گل از این مجموعه گفت : به زودی نخستین کارخانه اسانس گیری گل محمدی کشور در این شهرستان راه اندازی می شود.

بزرگترین مزرعه گل محمدی استان البرز در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار با همت بخش خصوصی در شهرستان ساوجبلاغ احداث شده است.

سرپرست فرمانداری ساوجبلاغ بیان داشت: ایران رتبه نخست تولید گلبرگ گل خشک و گلاب را در دنیا به خود اختصاص داده اما در تولید اسانس و روغن گل محمدی که کاربرد دارویی و عطر و ادکلن دارد هنوز رتبه مناسبی ندارد.

ورزشی افزود: با راه اندازی کارخانه اسانس‌گیری گل محمدی ، پیش بینی می شود ایران را در ردیف برترین تولید کنندگان اسانس گل محمدی در جهان قرار گیرد.

وی بیان داشت: محصول تولیدی بزرگترین مزرعه گل محمدی استان البرز به کشورهای عربی و اروپایی صادر می‌شود.

سرپرست فرمانداری ساوجبلاغ بیان داشت : مزرعه گل محمدی این شهرستان با استفاده از روش های نوین کشت و آبیاری احداث شده و میزان عملکرد محصول آن از میانگین کشوری بیشتر است .

واحد فرآوری مزرعه گل محمدی ساوجبلاغ دارای ظرفیت تولید گلاب، اسانس و روغن بوده که با توجه به قیمت‌های جهانی به ویژه روغن و اسانس در آینده ارز آوری برای کشور خواهد داشت.

وی افزود: راه‌اندازی این مزرعه و کارخانه گلاب‌گیری یک نوید خوب برای کشاورزانی است که به بهانه نبود آب و محصول تصمیم به قطعه بندی مزارع و تبدیل آن به ویلا را دارند.

مدیر جهاد کشاورزی ساوجبلاغ گفت: انتظار داریم در سال جاری بیش از ۲۰۰ تن گل محمدی از بزرگترین مزرعه گل محمدی استان البرز در ساوجبلاغ برداشت شود.

ایرج الماسی افزود: به لحاظ آب و هوای معتدل ساوجبلاغ رشد گل محمدی و باردهی آن نسبت به سایر مناطق از عملکرد بهتری برخوردار بوده و اسانس مرغوب‌تری استحصال می‌شود.

وی افزود: پرورش گل‌محمدی نیازمند سرمایه زیادی نیست و می‌تواند در اقتصاد، اشتغال‌زایی و توسعه منطقه کمک بسزایی داشته باشد.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ با اشاره به دیگر مزایای کشت گل محمدی در ساوجبلاغ گفت: محصول گل محمدی این منطقه دارای مزیت‌هایی نسبت به دیگر مناطق دیگر از جمله زود رس بودن گل‌ها است.

براساس پیش بینی انجام شده میزان برداشت گل محمدی از این مزرعه در هر هکتار بین ۶ الی ۸ تن است که این میزان در کشور به کمتر از ۴.۵ تن می‌رسد.

الماسی با اشاره به اینکه برداشت گل محمدی از سطح این مزرعه تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد پیش بینی کرد که حدود ۲۵۰ تن گلاب ناب از محصول گل این مزرعه گرفته شود.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ اظهار داشت: با راه‌اندازی کارخانه‌صنعتی تولید گلاب در این مزرعه برای ۳۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شده و در زمان حاضر بیش از ۵۰۰ کارگر به صورت فصلی مبادرت به چیدن گل در این مزرعه مشغول هستند.

وی از برنامه ریزی اداره جهاد کشاورزی برای افزایش سطح زیر کشت و جایگزینی این محصول با سایر محصولات پرمصرف آب خبر داد و گفت: امیدواریم دیگر کشاورزان نیز نسبت به کشت این محصول در مزارع خود اقدام کنند تا سطح زیر کشت این محصول در شهرستان افزایش یابد.

الماسی اظهار داشت: با توجه به راه‌اندازی کارخانه گلاب‌گیری در کنار این مزرعه، کشاورزانی که تمایل به کشت این محصول دارند نیز می‌توانند کشت خود را با صرف کمترین هزینه در این کارخانه به گلاب و سایر فرآورده‌ها تبدیل نمایند.

وی گفت: مزرعه گل‌محمدی در روستای قاسم آباد بزرگ با واریته گل مرغوب به صورت مکانیزه کشت شده و از ۶۰ هکتار زمین این مجموعه ۳۵ هکتار آن گل محمدی است که در سالهای آتی این مقدار افزایش خواهد یافت.

شهرستان ۲۵۰ هزار نفری ساوجبلاغ دارای حدود ۲۴ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی حاصلخیز است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top