امروز: چهارشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 24 ذو القعدة 1446 | 2025-05-21

استان البرز به عنوان یکی از قطب‌های تولید و فناوری کشور، ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه صنعت حلال دارد. با توجه به این ظرفیت‌ها، اتاق بازرگانی استان البرز در تلاش است تا با همکاری نهادهای ملی و استانی، گام‌های مؤثری در راستای توسعه اقتصاد حلال بردارد.

به گزارش کرج رسا، رئیس اتاق بازرگانی استان البرز در اولین همایش توسعه تجارت صنعت حلال در بازارهای جهانی گفت:که استان البرز می‌تواند به عنوان یک پایلوت ملی در زمینه صنعت حلال در کشور‌ فعالیت کند. وی با اشاره به زیرساخت‌های تحقیقاتی، صنعتی و دانشگاهی در استان، گفت: “البرز ظرفیت‌های بسیاری برای توسعه صنعت حلال دارد. این استان علاوه بر برخورداری از مراکز تحقیقاتی و صنعتی مهم، میزبان سازمان ملی استاندارد و چندین مرکز فناورانه است که می‌توانند در راستای تحقق اهداف صنعت حلال نقش‌آفرینی کنند.”

رئیس اتاق بازرگانی استان البرز افزود: “صنعت حلال در برخی از بخش‌ها، به ویژه در زمینه محصولات آرایشی و بهداشتی و گردشگری حلال، هنوز نتوانسته است جایگاه مناسب خود را در بازارهای منطقه‌ای پیدا کند. با توجه به تولیدکنندگان بزرگ و ظرفیت‌های بالقوه موجود، نیاز به ایجاد برند ملی حلال و تدوین سیاست‌های مشخص در این حوزه احساس می‌شود.”

 

 

وی با اشاره به برنامه‌های اتاق بازرگانی استان البرز در راستای توسعه صنعت حلال گفت: “ما در اتاق بازرگانی استان البرز با همکاری نهادهای ملی و استانی از جمله سازمان ملی استاندارد، اتاق بازرگانی ایران، خانه صنعت و معدن استان البرز و بیش از ۱۵ دستگاه اجرایی، برنامه‌هایی را برای توسعه تجارت حلال طراحی کرده‌ایم. از جمله این اقدامات، تشکیل میز ملی توسعه تجارت حلال، صدور گواهی‌های حلال با اعتبار بین‌المللی و تدوین نقشه راه صادرات محصولات حلال به کشورهای همسایه و کشورهای عضو منطقه است.”

وی همچنین تاکید کرد که یکی از اهداف این برنامه‌ها، آموزش تخصصی صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، دارویی و آرایشی در زمینه استانداردهای حلال و همکاری با سازمان‌های جهانی از جمله موسسه استاندارد و اندازه‌شناسی کشورهای اسلامی است.

رئیس اتاق بازرگانی استان البرز در ادامه به ضرورت تشکیل شورای عالی برند ملی حلال ایران و ایجاد سامانه یکپارچه صدور و رهگیری گواهینامه حلال اشاره کرد و افزود: “اگر نتوانیم برند ملی حلال را ایجاد کنیم، کشورهای دیگر استانداردهای این صنعت را برای ما تعیین خواهند کرد. به همین دلیل، تشکیل شورای عالی برند حلال ایران و اتصال آن به پلتفرم‌های جهانی از اهمیت بالایی برخوردار است.”

او در نهایت تاکید کرد که برای تحقق این اهداف، همکاری و همدلی بین دستگاه‌ها، نهادهای اجرایی، بخش خصوصی و جامعه علمی ضروری است و ادامه این مسیر نیازمند تلاش‌های مشترک در سطح ملی است.

در پایان، رئیس اتاق بازرگانی استان البرز اظهار داشت: “ما در استان البرز آغازگر این مسیر بوده‌ایم و امیدواریم با همراهی سایر استان‌ها و دستگاه‌های اجرایی، ایران بتواند جایگاه شایسته‌ای را در زنجیره اقتصاد جهانی حلال پیدا کند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top