امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 78308 |
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

شبکه‌های اجتماعی اغلب با کاهش رضایت از زندگی و شادی در ارتباطند. حالا تحقیق جدید موسسه اینترنت آکسفورد دوباره این ایده را تایید کرده و نشان داده که استفاده از شبکه‌های اجتماعی چگونه می‌تواند بر رضایت از زندگی به خصوص در میان نوجوانان و جوانان اثر بگذارد.

این مطالعه مقطعی به بررسی رابطه میان زمان استفاده از شبکه‌های اجتماعی و حس رضایت فرد از زندگی پرداخته است. نکته جالب این‌جاست که اثرات منفی استفاده از این پلتفرم‌ها در سنین مختلف بر اساس جنسیت فرق می‌کند. شبکه‌های اجتماعی و رضایت از زندگی در میان دختران ۱۱ تا ۱۳ سال رابطه معکوس دارد ولی این رابطه در پسران در سنین ۱۴ تا ۱۵ سال مشاهده می‌شود.

این گروه از دانشمندان می‌گویند این تفاوت بین دخترها و پسرها به تفاوت رشد در ساختار مغز و بلوغ برمی‌گردد که در دخترها زودتر از پسرها اتفاق می‌افتد. با این حال، ۱۹ سالگی سن مشترکی میان هر دو جنس است که به دنبال استفاده طولانی مدت از شبکه‌های اجتماعی اثرات خود را روی هر دو گروه نشان می‌دهد.

در این تحقیق حدود ۸۰ هزار داوطلب در بازه سنی ۱۰ تا ۸۰ سال حضور داشتند. این مطالعه اثرات استفاده از شبکه‌های اجتماعی را یک سال پس از آغاز ارزیابی مورد بررسی قرار داد. این بازه زمانی طولانی اگرچه از برخی جنبه‌ها می‌تواند مفید باشد، اما ممکن است تحت تاثیر سایر عواملی قرار بگیرد که در طول یک سال زندگی بر روی ذهن اثر می‌گذارند.

افزایش حضور در شبکه‌های اجتماعی با کاهش رضایت از زندگی

پژوهشگران می‌گویند کسانی که زمان بیشتری را در شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنند، رضایت کمتری از زندگی‌شان دارند. البته از آن سو، کسانی که از زندگی خود راضی نیستند، به عنوان یک مکانیزم انطباقی زمان بیشتری را به شبکه‌های اجتماعی اختصاص می‌دهند تا از زندگی نامطلوب خود فرار کنند.

گفتنی است مطالعات بیشتری لازم است تا نقش احتمالی شبکه‌های اجتماعی در احساس نارضایتی از زندگی مشخص شود. به‌علاوه، نمی‌توان دقیقا گفت که رسانه‌های اجتماعی در چه سنی بیشترین اثر منفی را روی ذهن می‌گذارند.

 

 

دیجیاتو

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top