امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 34346 |
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۲ |
۰
| 5
ارسال به دوستان
پ

 رئیس انجمن شنوایی کشور وظیفه معلم و مدرسه را کار انگیزشی با بچه ها عنوان کرد و گفت: حلقه ی گمشده سیستم آموزشی ما تربیت انسان می باشد.

به گزارش کرج رسا، رضا قاسمپور مدیر دبیرستان شهدای انقلاب اسلامی کرج در گزارشی نوشت:

مدیرجهت هدفمند کردن جلسات انجمن اولیا و مربیان دورهمی با حضور زوجی از اولیای فرهیخته شهیدستان کرج؛ دکتر علی قهرمانی (رییس انجمن شنوایی کشور) و خانم دکتر فتاحی (دکترای بیوتکنولوژی) برگزار می‌کنیم تا نگاهی به فراسوی آموزش و پرورش ایران داشته باشیم.

در این نشست سؤالاتی در حوزه‌های آموزش و پرورش مدرن ایران، عدالت آموزشی در مدارس رنگارنگ، هجوم به رشته‌های پزشکی، رضایت شغلی و رابطه آن با تحصیلات، میزان پاسخگویی سیستم آموزشی به تقاضای بازار، معیارهای انتخاب رشته و شغل طرح می‌گردد. در لابلای برنامه مباحث مشارکتی و تعاملی بین حضار رخ می‌دهد.

دکتر قهرمانی در ابتدا با اشاره به صعوبت ساخت سیستم می‌گوید: تلاش ما برای ایجاد پارادایم فکری است، نه لزوما ساخت سیستم. سیستم آموزشی ما پاسخگوی نیازها و وضعیت اشتغال در جامعه نیست. دروس تکراری و غیرکاربردی دوران تحصیل در مدرسه و بدتر از آن در دانشگاه رابطه دیالکتیکی با بازار کار و مطالبات آن نداشته و خروجی مدرسه و دانشگاه مشکلی از مشکلات جامعه ما را حل نمی‌کند. دانشگاه‌های ما نیز محلی برای تولید مدرک بوده و البته هیچ دانشگاهی در ایران نتوانسته مشکلات منطقه محل استقرار خود را حل و فصل نماید. ساختار آموزشی ما از مدرسه تا دانشگاه بیمار و فشل بوده و پذیرش فله‌ای دانشجویان به ویزه در دوره تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکترا) عملا هرم تقاضای منابع انسانی کشور را وارونه کرده است. خروجی دانشگاه‌ها افرادی مدعی با انتظارات بالا و فاقد مهارت‌های شغلی و اجتماعی می‌باشد.

وی در ادامه با مقایسه سیستم آموزشی #ایران و #آلمان (دو کشور که از نظر جمعیتی هم‌سنگ هستند) می‌گوید: در آلمان محتوای آموزش بر اساس نیاز بازار بوده و تراکم روی رشته‌های فنی و مهارتی است، در حالیکه ما با پیش فرض مریضی هشتاد و چند میلیون ایرانی همگی در ماراتن کنکور پزشکی فعالیم! در آلمان رقابت‌های ناروا برای بالا رفتن از نردبان شغلی سازمان‌های عمدتا دولتی نیست و امنیت ذهنی و شغلی در ان کشور حاکم است. در سیستم آموزشی ما واگرایی مستولی بوده و این سیستم بر اساس واقعیات و نیازهای جامعه کار نمی‌کند. در آلمان تقریبا یکدستی و عدالت آموزشی وجود دارد، در حالیکه در ایران ۱۷ نوع و به روایتی ۲۳ نوع مدرسه طبقاتی در حال فعالیت است.

 

 

رئیس انجمن شنوایی کشور افزود: در حوزه دانشگاه وضعیت از این هم بدتر است؛ نهادها و سازمانها هر کدام برای خود یک دانشگاه، دانشکده و حداقل مراکز علمی کاربردی تاسیس کرده و در صحنه جذب نیرو متقاضیان برون سازمانی و کسانی که فارغ‌التحصیل سایر دانشگاه‌ها هستند عملاً هیچ شانسی در جذب چنین مراکز اشتغالی نخواهند داشت.

قهرمانی در پاسخ به سؤال یکی از حضار در خصوص معیارهای انتخاب رشته با اشاره به تحصیلات و هژمونی دکتر شریعتی به عنوان یک سوپر روشنفکر در دوره معاصر ایران و جهان می‌گوید: شریعتی ابتدا معلم ادبیات بوده و سپس در دانشگاه سوربون فرانسه شاگرد اول رشته تاریخ ادیان می‌شود. رشته ای که هیچ کدام از ما رغبتی به خوانش آن نداریم ولی شریعتی با علاقه و انگیزه وافر این رشته را احیا نمود. در واقع این علاقه و پشتکار است که به رشته و شغل اعتبار می‌دهد، نه اینکه شغل برای شخص اعتبارآفرین باشد.

قهرمانی وظیفه معلم و مدرسه را کار انگیزشی با بچه ها عنوان کرد و گفت : حلقه ی گمشده سیستم آموزشی ما تربیت انسان می باشد.

در ادامه سوالی از شکافهای بین نسلی و تعارضات رفتاری طرح می‌شود، قهرمانی در پاسخ می‌گوید: ما نباید در مقابل جریان اجتماعی که از در و دیوار وارد می‌شود مقاومت تعصبی کرده و مانع حرکت نسل جدید باشیم. بلکه باید تا حد امکان با تغییرات طبیعی نسلها همراه شده و آرزوهای برباد رفته خود را در فرزندانمان جستجو نکنیم.

وی در پاسخ به مقوله دین‌گریزی در مدارس می‌گوید: ما به دیانت عالمانه محتاجیم. دانش‌آموزی که در مسائل دینی به مرحله شک می‌رسد در ابتدای انتخاب عالمانه است و مکاشفه حقیقت قدم بعدی اوست. ما در برخورد با نوجوان و جوانان شکاک باید مبانی تعامل و مدارا را بشناسیم.

در پایان خانم دکتر فتاحی نیز با مشارکت در بحث می‌گوید: هر پیشرفتی که در جامعه انسانی متصوریم حاصل ایده پردازی یک انسان خلاق می‌باشد. قدرت ذهن انسان در ایده‌پردازی بی‌نهایت بوده و ما باید شرایط را برای عملیاتی کردن ایده‌های سودمند نسل جدید فراهم نماییم.

وی با اشاره به لزوم آگاهی به تحولات جهانی می‌گوید: ما باید فکر جهانی داشته باشیم. علم و تکنولوژی در دنیای متمدن در حال رسیدن به دوره بلوغ خود بوده و قطار علم منتظر کسی نمی‌ماند. نوجوانان باید با مطالعه هدفمند انرژی خود را مصروف انگیزه‌ها و علایق انسانی خود نمایند.

 

 

 

رضا قاسمپور
به قلم: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top