امروز: دوشنبه, ۲۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 15 جماد ثاني 1446 | 2024-12-16

سرپرست دانشگاه خوارزمی گفت: سیستم آموزشی ایران مانند کارخانه ای شده که برونداد خود را به طور مجانی در اختیار جوامع دیگر قرار می‌دهد.

به گزارش کرج رسا، بیژن عبدالهی سرپرست دانشگاه خوارزمی در اختتامیه هفته پژوهش استان البرز که روز شنبه ۲۴ آذر در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، با بیان اینکه در بخش پژوهش کشور یک جای کار می‌لنگد و مغفول واقع شده است، اظهار کرد: این حلقه مفقوده در دانشگاه و آموزش و پرورش است. سوال اینجاست که آیا جوامع دیگر هم مانند ما هر سال هفته پژوهش دارند یا پژوهش در جامعه آنان جاری و ساری است؟

وی ادامه داد: فلسفه زندگی بشر یادگیری است و این تفاوت ما با سایر موجودات است. همه جوامع به دنبال توسعه هستند و ریشه توسعه انسانی در پژوهش است. سرپرست دانشگاه خوارزمی ادامه داد: ما باید به معلم و دانش‌آموز چگونه پژوهش کردن را یاد دهیم ولی پژوهش در نظام آموزشی ما به یک حلقه گمشده تبدیل شده و مغفول مانده است.

وی با گلایه از دست‌اندازی به اراضی دانشگاه خوارزمی به عنوان محیط یادگیری و پژوهش، خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب وسعت اراضی این دانشگاه ۴۰۰ هکتار بود اما امروز ۲۰۰ هکتار آن باقی مانده است. بسیاری از تجهیزاتی که امروز همچنان در آزمایشگاه‌ها و دانشکده‌های این دانشگاه استفاده می‌شود مربوط به همان دوره است. از مسؤولان می‌خواهیم به جای کم کردن محیط این دانشگاه، آن را بسط دهند. این ثروت همگان و آیندگان است.

سرپرست دانشگاه خوارزمی گفت: چند سال است که درباره لزوم خانه‌تکانی در دانشگاه هشدار داده‌ایم. اگر در دانشگاه خانه‌تکانی نکنیم دیگر هیچ کس به دانشگاه نخواهد آمد چون نسل امروز جلوتر حرکت می‌کند.

وی در ادامه گفت: با تمام ویژگی‌های مثبتی که ایران دارد؛ اما سیستمی در کشور طراحی شده که نیروی آموزش دیده برای جوامع دیگر تربیت می‌کند. گویی کارخانه‌ای ساختیم که برونداد خود را مجانی در اختیار دیگران قرار می‌دهد در حالی که این چراغ به خانه رواست. مکانیسم و شیوه آموزش باید تغییر کند تا دانشگاه کارآفرین به جامعه تحویل دهد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top