امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی گفت: دو واکسن جدید توسط پژوهشگران و محققان تولید شده و به زودی وارد بازار مصرف کشور خواهد شد.

به گزارش کرج رسا، دکتر علی اسحاقی در نشست تور رسانه ای دانش بنیان و فناورانه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که به مناسبت یکصدمین سالگرد تاسیس این موسسه برگزار شد، گفت: تمام تولیدات موسسه رازی با اتکا به دانش فنی محققان این مرکز می باشد که در همین خصوص پژوهشگران و محققان این موسسه موفق به تولید دو واکسن جدید به نام های واکسن “مقاوم به گرمای تیلریوز” در حوزه دام و واکسن دوگانه زنده طیور “کلون، برونشیت اچ ۱۲۰” که پروانه ساخت این واکسن ها از سوی سازمان دامپزشکی صادر شده، به زودی روانه ی بازار مصرف خواهد شد.

وی افزود: موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ۱۵ آزمایشگاه مرجع تشخیصی دارد و که آزمایشگاه آبله ی بزی این موسسه توسط سازمان بهداشت جهانی  دام (OIE) به عنوان مرجع بین المللی این بیماری معرفی شده است.

 

 

رییس موسسه واکسن و سرم سازی رازی گفت: اگر چه این موسسه با هدف مبارزه با بیماری طاعون گاوی تاسیس شد اما فعالیت های آن در بخش های دامپزشکی و پزشکی توسعه یافت و امسال صد سالگی این مجموعه ارزشمند که گنجینه ملی کشور شناخته می شود را در ۱۶ دی ماه جشن خواهیم گرفت.

اسحاقی گفت: در حوزه پزشکی هفت واکسن از سبد واکسیناسیون اجباری کشور را موسسه رازی تولید می کند و در حوزه دام، تا دو‌ سال گذشته، عمده تولیدات مورد نیاز کشور در موسسه رازی تولید می شد ولی در یکی دو سال اخیر با ورود برخی شرکت های تولیدکننده، میزان تولیدات دامی به حدود ۷۵ درصد رسیده و در حوزه طیور نیز حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد واکسن های مصرفی کشور متعلق به تولیدات موسسه رازی است. همچنین مشکلات مزارع پرورش دام و طیور توسط سازمان دامپزشکی رصد و برای بررسی و رفع مشکل به موسسه رازی گزارش می شود.

+ گزارش تصویری؛ ۱۰۰ سال تلاش و تحقیق؛ موسسه رازی در مسیر بالندگی

وی به فعالیت ۶ شعبه این موسسه در شهرهای اهواز، شیراز، مشهد، کرمان، مرند و اراک اشاره کرد و افزود: مجموعه تولیدات موسسه رازی و شعب، سالانه بیش از سه و نیم میلیارد دز واکسن است که به مصرف داخل کشور می رسد.

رییس موسسه رازی همچنین به ۲ حوزه چالشی موسسه رازی پرداخت و اضافه کرد: ما مجوز استخدام نداریم و بسیاری از نیروهای انسانی موسسه در قالب قرارداد شرکتی با این مجموعه کار می کنند. از سویی با توجه به قدمت بالای برخی ساختمان های موسسه، لزوم بازسازی، بهسازی و نوسازی ساختمان ها ضرورت دارد و این امر نیازمند تخصیص اعتبار بالایی است تا بتوانیم هر چه سریع تر این سازه ها را بازسازی کرده تا از وقوع هر اتفاق ناگواری در تولید واکسن و فرآورده های بیولوژیک کشور پیشگیری کنیم.

وی با اشاره به موضوع آموزش و پژوهش در موسسه رازی گفت: در این مجموعه آموزش به دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های ویروس شناسی و میکروب شناسی از طریق کنکور وزارت بهداشت انجام می شود، بخش دیگری از آموزش نیز ویژه پرسنل است که در قالب ساعات آموزشی و در راستای جاری سازی هرچه بیشتر GMP  در خطوط تولید توسط معاونت تضمین کیفیت و معاونت تحقیقات موسسه انجام می شود.

اسحاقی اضافه کرد: رازی برند شناخته شده جهانی است و بسیاری از کشورها خواستار واکسن های این مجموعه هستند، کیفیت فرآورده های نهایی نیز عالی است چراکه کنترل کیفیت با استانداردهای روز انجام می شود و مشکل تنها زیرساخت ها هستند ، مشکل فقط زیرساخت ها و استاندارد فرآیند است. به این معنی که ساختمان و تجهیزات باید GMP (فرآیند خوب ساخت) داشته باشند و این امر نیازمند هزینه است که در صورت تامین، ارزآوری به دنبال آن اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: سرم های درمانی بیشترین صادرات دارند چراکه ساختمانی منطبق با استانداردها برای تولید این فرآورده ساخته شده و صادرات راحت تر انجام می شود. در حال حاضر به عراق، اردن و قطر و… صادرات داریم و کشور دیگری نیز خواستار تولید اختصاصی سرم درمانی با توجه به مارهای بومی آن منطقه است.

 

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top