امروز: شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 7 شوال 1446 | 2025-04-05
کد خبر: 79954 |
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۳:۵۶ |
۰
| 10
ارسال به دوستان
پ

حل مشکلات چند لایه محلات مهاجر پذیری چون خط ۴ حصار مستلزم ورود جدی کلکسیونی از مسئولین مرتبط شامل؛ امام جمعه، استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار، شورا و شهرداری کرج، مدیران کل مسکن و شهرسازی، برق و آب، گاز و … می باشد.

✍️ رضا قاسمپور

دیر زمانیست نذر کرده ام زکات قلم را در پرداختن به مصائب محرومین و مسائل مظلومین ادا کنم از این رو به جای ورود به جنگ های زرگری حیدری نعمتی رایج در حواشی شورا و شهرداری تهران_ کرج سعی می کنم صدای محذوفین فرهنگی و تریبون مغضوبین اجتماعی باشم.

 کرج شهر تضادها

کرج به واقع شهر تضادهاست اگر از کوچه پس‌ کوچه‌ های تنگ و شیبدار خط ۴ حصار به سمت عظیمیه پر طمطراق بنگری، عمق این تضاد به روشنی آفتاب عالمتاب نمایان می‌شود و دیگر نیازی به هیچ توضیح اضافه از موضوع نیست.

 

 

برج‌ های به غایت زیبای عظیمیه چونان شهر رویاها چشم رهگذران ساده و صمیمی این منطقه محروم را می‌نوازد، گویی محلات پر ازدحام حاشیه بمبئی با پاریس زیبا قیاس می‌شود. ۱۸۰ درجه تفاوت طبقاتی و تنافر فرهنگی بین این دو بخش کرج همانند سایر مناطق متضاد (چهارباندی مهرشهر و اخترآباد) حاکم است.

در حالیکه در مناطق برخورداری چون عظیمیه با برج‌های سر به فلک کشیده، سگهای ملوس لم داده در بغل سرنشینان فشن در ماشین‌ های لاکچری تفریح‌ کنان و بی‌ هدف در خیابان‌های شهر به تفاخر سرگردانند. عده ای از اقشار آسیب پذیر در قبرستان ها، بیغوله ها و آلونک ها شب را به صبح وصله می کنند.

 چالش های حاشیه نشینی

آخرین پنجشنبه فروردین ۱۴۰۱ به دعوت اهالی منطقه، همراه آقایان دلیری زنجانی، مهدیلو و خانم سنگ سفیدی از اهالی رسانه در منطقه محروم خط ۴ حصار حاضر شده و از نزدیک در جریان مسائل و معضلات بیش از ۱۵ هزار خانوار ساکن در مناطقی چون تپه الله اکبر، عباس آباد و…قرار می گیریم. گرچه مقصد اولیه ما بیشتر آشنایی با مشکلات فرهنگی و آموزشی منطقه بود ولی شارش و بارش منظومه ای از گرفتاری ها، ما را بر آن داشت تا به پای درد دل تعدادی از نمایندگان مردمی نشسته و گوش شنوایی برای مخاطبانمان باشیم.

 

 

فقر و فحشا، بیکاری، اعتیاد، فقر فرهنگی و… فصل مشترک حاشیه نشینان بوده و حاشیه نشینی در کلانشهرها چالشی جدی برای کشور ماست.

منظومه مشکلات خط ۴ حصار

عمده مشکلات این منطقه را می توان در چند بخش خلاصه نمود؛

? بلاتکلیفی مالکیت زمین های خط ۴ حصار

?پاسکاری مالکیت منطقه بین منابع طبیعی_اراضی ملی، مسکن و شهرسازی و شهرداری

?تخریب تعداد قابل توجهی از واحدهای مسکونی و رها کردن ضایعات در محل

?تجمع معتادین و افراد مسئله دار در منطقه و نبود امنیت لازم و کافی

?سختگیری در واگذاری امتیاز آب، برق، گاز و تلفن و سایر تسهیلات

?طفره رفتن مسئولین از ارتقا آمپر برق برای کارگاه‌ها و سختگیری بر تولیدگران

?کمبود و نبود فضاهای آموزشی متناسب با جمعیت فزاینده منطقه

?نبود امکانات بهداشتی و تفریحی و…

بلاتکلیفی مالکیت و سرگردانی مردم

شاه کلید حل مشکلات خط ۴ حصار تعیین تکلیف مالکیت زمین‌های این منطقه می باشد.

چرا که سرویس دهی خدمات دولتی و واگذاری انشعابات حامل‌های انرژی و امتیاز اب، برق، گاز، تلفن و… به دلیل بلاتکلیفی مالکیت زمین ها نیم بند و ناقص بوده و درصدی از سکنه فعلی نیز به دلیل امتناع دولت در واگذاری امکانات مجبور به استفاده غیرقانونی و قاچاقی از حامل‌های انرژی مثل برق و آب و گاز هستند.

 

 

نمایندگان مردمی چه می گویند؟

آقای نجفی از مسئولین پایگاه بسیج منطقه، جوانی رشید و سخنور بوده و به دلیل سابقه پیگیری مسائل منطقه مسلط به کاستی ها و ترمزهای پیش روی پیشرفت و توسعه خط ۴ حصار می باشد.

وی در مصاحبه با خبرنگاران حاضر یک ریز و پی در پی از سیر تا پیاز پرونده پیگیری های قبل از انقلاب تا امروز را با سند و مدرک ارائه کرده و از کارشکنی، جزیره ای عمل کردن و بی توجهی مسئولین البرزی شکایت می کند.

اقای آقایی از اعضای شورایاری محله وارد حرف های ما شده و مسلسل وار مشکلات منطقه را از منظر خود لیست می کند ما هم به رسم ادب قول انتشار و پیگیری مشکلات را می دهیم.

در جستجوی مدرسه خیرساز

از منطقه الله اکبر در جستجوی مدرسه خیر ساز قلمچی به سمت تپه های بالای عباس اباد روانه می شویم. پس از گذر از کوچه های کج معوج و تنگ و تاریک که رانندگی در آن کار هرکسی نیست بالاخره بالا می رویم خرابه های برخی از خانه های محقر که ظاهرا به دستور دادستانی وقت حکم تخریب گرفته اند چشم حیران ناظران را می آزارد.

بالای تپه دیواری بتونی منابع طبیعی سراسر خط ۴ را احاطه کرده است. تا بیش از این سیل مهاجران و سر ریز افاغنه در زمین های منابع طبیعی دست اندازی و پیشروی نکنند.

خارج از محدوده دیوار بتونی مدرسه ای شیک و زیبا چون گنجی در خرابه های منطقه چشمک‌ پرانی می کند.

 

 

آقای محمودی از منتخبین شورایاری منطقه به استقبال مان می آید. پس از گپ و گفت مختصر؛ از مشکلات منطقه جویا می شویم؛ وی نیز دل پر دردی داشته و سینه اش مالامال از پیگیری های بی نتیجه و کم اثر در خصوص معضلات منطقه می باشد.

 

 

یاشاسین “کاظم قلمچی”

حول مدرسه خیرساز کاظم قلمچی (۲۶۳) در بالای تپه های عباس اباد پرسه زده ایم از سرایدار برای بازدید از مدرسه امان نامه می گیریم شور و شوق و هجوم بچه های مشتاق محله برای دیدن مدرسه ما را به کلاس های شیک و پیک راهنمایی می کند از بخش های مختلف مدرسه سه طبقه مدرن با ظرفیت بالای ۱۰۰۰ نفر دیدن می کنیم شور و شادی و هلهله بچه ها ما را به وجد آورده است.

در یکی از کلاس ها ناخوداگاه به رسم عادت معلمی پشت میز قرار می گیرم و چند دقیقه روضه معلمی برای کلاسی چند پایه از رِنج سنی پنج تا پنجاه سال می خوانم. بچه ها کار را زیادی جدی گرفته اند و دوست ندارند از محیط مدرسه جداشده و به کوچه پس کوچه های بی ریخت و آکنده از آسیب‌های مختلف اجتماعی محله شان برگردند.

 

 

 سخن آخر

آسیب های اجتماعی نسبت مستقیمی با درجه فقر و مهاجرت فزاینده دارد.

حل مشکلات چند لایه محلات مهاجر پذیری چون خط ۴ حصار مستلزم ورود جدی کلکسیونی از مسئولین مرتبط شامل؛ امام جمعه، استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار، شورا و شهرداری کرج، مدیران کل مسکن و شهرسازی، برق و آب، گاز و … می باشد.

ورود مجزا و اقدامات جزیره ای مسئولین ریز و درشت، آب در هاون کوفتن بوده و خروجی آن پاسکاری مشکلات مردم دوست داشتنی خط ۴ حصار بین ادارات مرتبط و نامرتبط خواهد بود.

 

 

به قلم: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top