امروز: جمعه, ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 20 شوال 1446 | 2025-04-18
کد خبر: 77514 |
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵ |
۱
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

صرفا با قرار دادن چندین نیوجرسی (بلوک سیمانی) و ریختن چند تن خاک برای پر کردن شکاف ایجاد شده و عبور دادن ترافیک مخصوصا در ایام پیک تردد در ایام نوروز که این محور سابقه بیش از یک میلیون تردد را در روز بر پیکره بی‌جان خود دارد قطعا کار منطقی و درستی نخواهد بود، زیرا این محور بیش از ۴۰۰ نقطه رانشی دارد لطفا درد را دوا کنید مسکن برای این درد چاره نیست.

صبح ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۰ خبری منتشر شد مبنی بر رانش بی سابقه جاده چالوس و انسداد این مسیر با بیش از ۴۰۰ هزار تردد و آن هم در چند قدمی آغاز سفرهای نوروزی. هرچند که این رانش ها در جاده چالوس کم سایقه نیست اما ۲۲ اسفند ماه مهندس رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری در مصاحبه ای با خبرگزاری مهر گزارشی از شرایط و زمان بازگشایی این مسیر ارائه نمودند که به بخشی از این گرارش در ذیل اشاره میکنیم.

در بخشی از این گفتگو به شکاف عمیق ایجاد شده و غیرقابل پیش بینی بودن آن اشاره شده و در قسمت دیگری از گفتگو وعده تعمیر و بازگشایی این جاده تا ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۰ داده شده است. اما در ادامه موضوعات مهم تری اشاره میکنیم که شاید مسئولان محترم راهداری از خواب زمستانی خود برخیزند و جان مردم را فدای مدال افتخار بازگشایی عجولانه این مسیر پر خطر نکنند.

جاده چالوس از زمان تاسیس خود تا کنون فراز و نشیب های فراوانی را به خود دیده است که شاید اشاره به کمبود هایش و ناملایمتی هایی که مردم نجیب وشریف منطقه را آزرده خاطر کرده است نیازمند نگارش یک کتاب باشد.

جناب مهندس رضا اکبری معاون محترم راهداری سازمان متبوع: مصاحبه شما نشان از عدم آگاهی شما و نداشتن اطلاعات کافی و شاید درست از شرایط این جاده مهم است و گرنه قرارگیری شما در جایگاه کنونی قطعا نشان از تخصص شماست.

صرفا جهت اطلاع شما و داشتن اطلاعات کافی و آگاه تر شدن مردم عزیز این جاده خدمتتان عرض میکنم؛ این رانش و رانش های قبلی و رانش هایی که در آینده نه چندان دور رخ خواهد داد ((هم)) قابل پیش بینی بوده و ((هم)) قابل انتظار.

اگر شما یک ماموریت کاری یک روزه صرفا جهت بررسی شرایط و مشکلات این محور می داشتید متوجه رانش های فراوان در این مسیر شده بودید رانش هایی که بلای جان این مسیر و تاسیسات آن و از همه مهم تر دلهره ای برای مردم منطقه و مسافران گردیده است؛ رانش ها و فرونشست ها و آب شستگی هایی در نقاط مختلفی نظیر حدفاصل تونل ۷ تا محدوده پلخواب، محدوده شهر آسارا تا ماهان، محدوده درده، جاده دیزین به شمشک که دارای فرونشستی عجیب است و در آخر در استان البرز حدفاصل محدوده خرگوش دره تا کندوان در استان البرز و در استان مازندران حدفاصل کندوان (نقطه کنونی رانش) تا درب اصلی سد سیاه بیشه رانش های متعددی صورت گرفته که گاها باعث تصادفات دلخراشی هم شده است که بنا به نظر کارشناسان امر زمین شناسی همچون آقای محبوب فر از سال ۹۶ هشدار این فرونشست ها را داده بودند.

+بیشتر بخوانید: از دست رفتن حد آستانه تحمل زمین شناسی در جاده چالوس

قرار گیری دو سد در حاشیه جاده چالوس در محدوده سیاه بیشه و بی تفاوتی وزارت راه در خصوص ساخت این سد در سنوات گذشته که باعث تغییر در ساختار ژئوتکنیک و زمین شناسی منطقه را دگرگون کرده است. باتوجه به افزایش جمعیت شهرنشینی و نیاز به تامین آب مصرفی و برداشت بی رویه از منابع زیر زمینی و ساخت سدهای متعدد دلیل چنین آسیب های بزرگی می شود که در آینده ای نچندان دور قعطا به مراتب باید شاهد فرونشست های بزرگ تری در طول این مسیر باشیم.

جناب مهندس اکبری صرفا با قرار دادن چندین نیوجرسی (بلوک سیمانی) و ریختن چند تن خاک برای پر کردن شکاف ایجاد شده و عبور دادن ترافیک مخصوصا در ایام پیک تردد در ایام نوروز که این محور سابقه بیش از یک میلیون تردد را در روز بر پیکره بی‌جان خود دارد قطعا کار منطقی و درستی نخواهد بود و کسی مدال افتخار بازگشایی در کمترین زمان ممکن را برگردن شما نمی اندازد زیرا این محور بیش از ۴۰۰ نقطه رانشی دارد لطفا درد را دوا کنید مسکن برای این درد چاره نیست.

 

 

به قلم: حسین زندی کرجی

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

تعداد نظرات منتشر شده: 1
  1. نویسنده :ناشناس
    تاریخ : 14 / مارس / 2022 | می پسندم

    با سلام
    ابتدا قسمت کناریه جاده از دیوا های سنگی میتونه کاربردی باشه و شکاف ایجاد شده را با تزریق بتن درصد بالا پر بشه که خیلی میتونه تاثیر خوبی بزاره و جلو گیری میکنه از رانش بیشتر و قسمت نشست آسفالت و هم ابتدا با غلتک ویبره کوبیده بشه بهتره و درنهایت عملیات آسفالت کاری انجام بشه

Scroll to Top