در این مراسم مقرر گردید مراسم “نکوداشت استاد رشتچی” نیمه دوم سال توسط بنیاد رشتچی و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، بنیاد البرز شناسی، دانشگاه زنجان، انجمن تاریخ زنجان و موسسه شیخ اشراق برگزار گردد.
✍️ رضا قاسمپور
استاد رحیم رشتچی ۱۵ شهریور ۱۳۰۹ در خانوادهای فرهنگی در شهر زنجان دیده به جهان گشود. وی مقطع تحصیلی متوسطه را در مدارس مشهور #توفیق (به مدیریت مرحوم استاد رضا روزبه) و #شریعتی (پهلوی سابق به مدیریت مرحوم امام) گذراند. از همکلاسی های متوسطه وی میتوان به فیزیکدان بزرگ معاصر ایران پروفسور ثبوتی اشاره نمود.
رحیم رشتچی پس از پایان دوره متوسطه وارد دانشگاه تهران شده و زیر نظر اساتید بنامی چون استاد معین اقدام به خوانش زبان و ادبیات فارسی نمود. در دوره دانشگاه با اساتید برجستهای چون مرحوم سید جعفر شهیدی، دکتر مهدی محقق از اسلامشناسان معاصر همکلاس بوده و پس از فارغالتحصیلی به قصد خدمت در آموزش و پرورش به زنجان بازگشت.
استاد رشتچی و دانشگاه زنجان
رشتچی در دبیرستان پهلوی بعنوان مدرس ادبیات در کنار بزرگانی چون هشترودی، میرزایی، #رضا_روزبه، #امام و… مشغول خدمت شده و سپس مسئولیت آموزش و پرورش طارم و ماهنشان را به دوش کشید.
از شاگردان بنام رشتچی میتوان به سلطان غزل معاصر حسین منزوی اشاره نمود.
به اذعان استاد رشتچی، وی با همکاری دکتر مسعود قوامی همدانی قبل از انقلاب، بنیانگذار دانشکده کشاورزی زنجان بوده خدمات شایان توجهی در راهاندازی و بسط و گسترش دانشکده کشاورزی انجام داده است.
همچنین حاج رحیم رشتچی معاون دانشکده کشاورزی، بنیانگذار شهرک کارمندان زنجان قبل از انقلاب میباشند.
استاد رشتچی در تهران – کرج
استاد رشتچی با نظارت و همکاری دکتر ذبیح اله صفا یک دوره مجموعه یادداشتهای تاریخ ادبیات ایران را به رشته تحریر درآوردهاند. مجموعه “۵۰ سال تاریخ زنجان” نیز به قلم وی توسط دانشگاه زنجان منتشر شده است.
پس از پیروزی انقلاب، رشتچی به کرج منتقل شده و فعالیتهای فرهنگی اجتماعی و امورات خیریه خود را در مرکز تداوم بخشید.
رشتچی داماد آیتاله محمد تقی آملی از بزرگان حوزه بوده و همچنین مسلط به زبانهای فارسی، ترکی، عربی و فرانسه میباشد. وی در بررسی علوم مختلف در قران ید طولایی داشته و دهها جزوه و مقاله در حیطه علوم اسلامی، ایران شناسی و زنجانشناسی، زندگینامه پروفسور ثبوتی، زندگینامه استاد رضا روزبه، زندگینامه آیت اله آملی، زندگینامه آیتاله طباطبایی و…. را در صف انتشار دارد.
تجلیل از استاد رحیم رشتچی
استاد رشتچی بیش از سی سفرنامه داخلی و خارجی به رشته تحریر درآوردهاند.قلم شیوا و سلیس استاد همراه با خط زیبای وی در نوع خود کم نظیر است. وی هم اکنون با همراهی جمعی از خیرین ملی، پیگیر ساخت طرحی تحت عنوان زائرسرا در مشهد برای جامعه کارگری میباشد.
در سال ۱۳۹۷ دکتر زالی مشاور استاندار البرز و گروهی از نخبگان و معتمدین استان البرز مراسم تجلیل از مقام علمی استاد رحیم رشتچی را به جای آوردند.
همچنین سال ۱۴۰۰ مراسم تقدیر از زحمات استاد رشتچی توسط انجمن اشراق و مدیرکل ارشاد اسلامی استان البرز برگزار گردید.
بنیاد رشتچی و نکوداشت استاد
امروز دوشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ به خاطر حرمت اربعین دو روز زودتر، مراسم جشن تولد استاد رحیم رشتچی در منزل خانم دکتر ناهید رشتچی برگزار گردید.
در این مراسم مقرر گردید مراسم “نکوداشت استاد رشتچی” نیمه دوم سال توسط بنیاد رشتچی و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، بنیاد البرز شناسی، دانشگاه زنجان، انجمن تاریخ زنجان و موسسه شیخ اشراق برگزار گردد.
برای استاد رحیم رشتچی و همسر گرامیشان سرکار خانم زینت طالقانی آرزوی توفیقات روزافزون در مسیر خدمترسانی به هموطنان و همشهریان خونگرم را داریم.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.