امروز: چهارشنبه, ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 4 شوال 1446 | 2025-04-02

سالانه هزاران نفر در قالب دریافت پیامک جعلی ابلاغیه ثنا، واریز سود سهام عدالت، اینترنت رایگان و … از طریق دریافت لینک مورد کلاهبرداری واقع می شوند و افزون بر از دست رفتن سرمایه شان، میلیاردها ثانیه از زمان نیز از پلیس فتا، پلیس پیشگیری، قوه قضاییه و زندانبانان صرف همین کلاهبرداری ها می شود.

به گزارش کرج رسا، سالانه از طریق جراید، خبرگزاری ها، سایت های خبری و حتی بخش های خبری صدا و سیما شاهد آن هستیم که شخص یا اشخاصی با ارسال پیامک های حاوی لینک های جعلی در پوشش ابلاغیه ثنا، واریز سود سهام عدالت، بسته پُستی، اینترنت رایگان و … از خیل کثیری از مردم کلاهبرداری کرده اند و توسط پلیس فتا دستگیر شده اند.

 

نمونه اخبار دریافتی از پلیس فتا  

هشدار پلیس فتا البرز در خصوص کلاهبرداری به بهانه ریجستری تلفن همراه

کلاهبرداری با پیامک ابلاغیه قضائی

کلاهبرداری سایبری با چاشنی سهام عدالت / کاربران هوشیار باشند

پیامک های مشکوک کلاهبرداری است / لینک آلوده را باز نکنید

کاربران مراقب کلاهبرداری با ترفند سامانه ثنا باشند

کلاهبرداری ۴ میلیاردی از طریق ارسال پیامک جعلی ابلاغ قضایی

کلاهبرداری اینترنتی با شگرد جمع آوری کمک های مردمی در ماه رمضان

هشدار پلیس فتا البرز درخصوص کلاهبرداری به بهانه ریجستری تلفن همراه

 

اینکه پلیس فتا و دستگاه قضایی پیگیر احقاق حقوق مالباختگان است جای بسی خوشحالی است اما همین پیگیری ها نتیجه میلیاردها ثانیه زمان و کاغذ بازی ها و گرفتن وقت پلیس و بازپرس و قاضی است که می توانست در قالب خدمتی دیگر به امنیت شهروندان باشد نه پاگیر موردیی تکراری و بی پایان.

قالب مردم با دامنه های اینترنتی آشنایی ندارند و با دیدن یک لینک نمی دانند باید اعتماد کرد یا نه و کلاهبرداران سایبری از همین ناآگاهی ها بهره برداری کرده و حساب فریب خوردگان را در کسری از ثانیه خالی میکنند و به سراغ فریب خورده ی بعدی می روند.

جالب است بدانید ثبت دامنه در ایران به پسوند .IR بدون احراز هویت مکانی و شخصیتی ممکن نیست و این بدان معنی است که اگر آدرسی با پسوند IR. دریافت کردید از طرف هر شخصی و نهادی ارسال شده باشد قطعا جا و مکان مشخصی دارد و در صورت بروز مشکل یافتنش کار سختی نیست.

به پلیس فتا که در خط مقدم مبارزه با کلاهبرداری سایبری است و علی الخصوص پلیس فتای البرز که سرآمد این نهاد امنیت سایبری در کشور است پیشنهاد می شود پیگیر مسدودی لینک ها از اپراتورها باشد به نحوی که غیر از دامنه های ir لینکی ارسال نشده و اگر نهادی پسوندی غیر از این داشت ملزم به ثبت مشخصات در اپراتورها گردد که در صورت مشکل برای یافتنش نه پلیس به زحمت بیفتد نه مالباخته .

به جد میتوان گفت با انسداد ارسال لینک از طریق پیامک های از جانب اپراتورها، بساط این نوع کلاهبرداری که سالانه میلیاردها تومان کلاهبرداری را رقم میزند و با بالابردن آمار کلاهبرداری ها هم پلیس فتا را به زحمت انداخته و راهروی دادگاه ها رو شلوغ تر و بر حجم پرونده های قضایی می افزاید، گرفته خواهد شد و شاهد چنین خبرهایی نخواهیم بود که فرد یا افرادی حسابشان به واسطه کلاهبرداری پیامکی خالی شده است.

امید که این پیشنهاد (انسداد ارسال لینک از طریق پیامک) از طریق پلیس فتا و اپراتورها بعنوان یک راهکار عملی همانند سایر کشورهای پیشرفته پذیرفته شود و خط پایانی باشد بر این گرفتاری نوظهور.

 

 

بردیا گودرزی / کرج رسا

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top