امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 44106 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۱۹ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

حقوق بشر اساسی‌ ترین و ابتدایی‌ ترین حقوقی است که هر فرد به‌ طور ذاتی، فطری، به صِرف انسان بودن از آن بهره‌مند می‌شود.

? حقوق اقتصادی بشر چیست؟

طبق اعلامیه رسمی سازمان ملل متحد، حق کار کردن در شرایط مطلوب و دل‌خواه، حق ایجاد اتحادیه‌های کارگری، حق پیوستن به صنف و اتحادیه کارگری به انتخاب خود و حق اعتصاب از حقوق اقتصادی بشر است.

? حقوق اجتماعی بشر چیست؟

حق برخورداری از تامین اجتماعی، حق برخورداری از محافظت و کمک خانواده، حق زندگی در سطح استاندارد برای خود و خانواده که شامل دسترسی به خوراک، پوشاک و مسکن است، بهبود مستمر شرایط زندگی و حق رهایی از گرسنگی، حق همگانی در دارا بودن بالاترین حد ممکن سلامت جسمی و روانی و حق تحصیل از حقوق اجتماعی بشر تلقی می‌شود.

? حقوق فرهنگی بشر چیست؟

مشارکت در فعالیت فرهنگی، بهره مندی از مزایای پیشرفت علمی، بهره‌مندی از مزایای مادی و معنوی هرگونه تولید علمی، ادبی یا هنری برای ایجادکننده آن به عنوان حقوق فرنگی بشر شناخته می‌شود.

? آیا حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ESC) دولت را ملزم به فراهم کردن رایگان کالاها و خدمات می‌کند و فراهم‌آوری خصوصی کالاها و خدمات را ممنوع می‌کند؟

خیر. این یک برداشت نابه‌ جا از ESC است که دولت باید به رایگان امکانات، کالاها و خدماتی مثل بهداشت و مسکن را برای مردم فراهم کند. برداشت درست این است که دولت ملزم است شرایطی را فراهم کند که در آن دسترسی به امکانات گفته‌شده برای همه ، امکان‌پذیر و قابل تهیه باشد. این لزوما به معنای رایگان کردن امکانات از سوی دولت نیست.

? دولت با سیاست‌گذاری‌های مناسب باید مطمئن شود که هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم برخورداری از این امکانات، هیچ‌کس را از رسیدن به این امکانات بازندارد. وظیفه دولت فقط سیاست‌گذاری و نظارت بر هر نوع ارائه خدمات و اطمینان از برقراری حقوق بشر است.

⚖️ همه‌ی انسان‌ها، مشمول این حقوق سه گانه هستند.

میثاق بین المللی سازمان ملل متحد در مورد حقوق اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی (ICESCR)  اعلام کرده‌است که این حقوق بدون هیچ‌گونه تبعیض و بدون توجه به تفاوت در نژادها، رنگ‌ها، جنسیت‌ها، زبان‌ها، ادیان، رژیم‌های سیاسی، اصالت ملی یا اجتماعی، میزان ثروت و محل تولد به نوع بشر تعلق می‌گیرد.

منبع: میزان تحقق حقوق بشر در سال ۲۰۱۷ در تمام کشورها

 

 

نویسنده: ثمین نیکخواه بهرامی
به قلم ثمین نیکخواه بهرامی
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top